Защо в България плащаме скъпо гориво?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Tatone
Контакти:

Re: Защо в България плащаме скъпо гориво?

Мнениеот Tatone » 01 дек 2014 19:44

dimov написа:Да сигурен съм,поне за бензиностанциите ОМV в Бургас

Ми значи аз цял живот съм знаел истината но не съм бил сигурен и днес едно твърдение ме разклати и разколеба.
От утре ще съм по-самоуверен и ще си защищавам знанията, колкото и да не съм сигурен

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 01 дек 2014 19:50

Tatone написа:
dimov написа:Да сигурен съм,поне за бензиностанциите ОМV в Бургас

Ми значи аз цял живот съм знаел истината но не съм бил сигурен и днес едно твърдение ме разклати и разколеба.
От утре ще съм по-самоуверен и ще си защищавам знанията, колкото и да не съм сигурен

http://wikimapia.org/20783639/bg/%D0%9F ... 0%9C%D0%92
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

chiphead
Контакти:

Мнениеот chiphead » 01 дек 2014 19:52

ако трябва да обобщя до тук - какво разбрах от темата:

1. в БГ няма катрелно споразумение за цените на горивата (КО? НьЕ!) - просто веригите са като едно време чейндж-бюрата - гледат съседния чейндж на колко дава долара - и веднага коригира цените нагоре. Това обяснява и разликата от 2-3 стотинки - просто - нямат назначен персонал да гледа непрекъснато, и да се опресняват цените н 15 минути.

2. всички вериги в БГ зареждат от някъде другаде (за предпочитане зад граница) - един вид - бойкот на цените на Лукойл. Това, обаче, е само в случаите, когато не им е изгодно да зареждат от Лукойл.

3. Шел е франчайз - ама не точно, в Бургас е по-скъп бензина, на други места - хляба.

за сега - толкоз, следя темата :)

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 01 дек 2014 19:54

Tatone написа:
fcb_bg написа:А цената на тоалетната хартия или дамските превръзки искаш ли да покажа? Темата е за цената на горивата в България.
Заплатите са друга тема. Ако искаш направи такава.

Лажеш. Во Македонија е поевтино гориво.
Валкан црн Бугарин. Татарин.

Лъжа я, ние тук всъщност караме на македонски горива. Нали? Първата копка за петрол са я правили македонците. :lol:
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

КАН
Контакти:

Мнениеот КАН » 01 дек 2014 19:58

Защото едно време Ваньо Роман даде Лукойл на мужиците . Всички зареждат от там , може би само Ромпетрол не .

choko77
Контакти:

Мнениеот choko77 » 01 дек 2014 20:01

Държавата няма сметка от ниски цени на горивата.Губи по този начин от акцизи,данъци и т.н.Не съм спец по тези неща но така съм чел.Тя(държавата) няма да позволи да паднат драстично цените на горивата,колко и да ни се иска.

Потребителски аватар
astra
Контакти:

Мнениеот astra » 01 дек 2014 20:04

ЗАЩО ЛИ ? - защото сме тъп народ и търпим . Докато не грабнем автоматите и тия продажни политици не ги изтребим ще е така.

love_hurtz
Контакти:

Мнениеот love_hurtz » 01 дек 2014 20:22

Като ти е скъпо, колело, автобус, метро. Някой да те кара ? Аз мога си позволява спокойно кола и да си държа пълен резервоара, ама не ми трЕбва !

Не виждам в България да има залеж на петрол, логично внасяме е сравни с цената на тези, който внасят !

4akala
Контакти:

Мнениеот 4akala » 01 дек 2014 20:32

Проста сметка показва,че когато барела беше стигнал 115 $,а дизела и бензина стигнаха 2,80-2,90 лева,сега след като барела удари дъното от 65$ горивото трябва да е под 2 лева.Но,.... живеем в страната на неограничените възможности с най-ограничения народ.Сега им гледайте сейра как,когато барела пак се вдигне(а то ще е скоро)ще вигнат веднага цените на горивата още на следващия ден.И разни там превозвачи и индустриалци ще говорят за поскъпване на билети и цени на стоки и услуги.Сега естествено потриват ръце и хвърлят шапки до небето,ослушват се и не свалят цени на нищо.Пак казвам,горивото ни е скъпо защото живеем в страната на неограничените възможности с най-ограничения народ.

dimov
Контакти:

Мнениеот dimov » 01 дек 2014 20:53

Станко дали не живея в Бургас? Дали карам цистерна?Дали не зареждам ОМV?Говоря ти от първо лице.100% съм сигурен.

Върни се в “Свободна зона”