Какво можехме да си купим с 1 и 2 лв преди 25-30 години?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Какво можехме да си купим с 1 и 2 лв преди 25-30 години?
Комунизмът ограби имуществото на дядо ми - заможен производител на мебели преди идването на комунизма. Комунизмът осакати баща ми на 24г. възраст и го остави 70% инвалид за цял живот само защото е бил син на фабрикант. Това ли трябва да харесвам и да ми липсва? Айде нема нужда!
Така че всички вие които не сте живели тогава не ми го хвалете.НИЩО нямаше.Дефицит на всичко.И навсякъде трябваха връзки.Един телевизор да си купиш.Дори маса за ресторант да запазиш.
BadBoy написа:GOLEADOR написа:Гледам никой не се запитва защо сега е тази носталгия по комунизма?Сега в магазините има от пиле мляко (макар и менте),може да караме западни автомобили,да гледаме денонощно телевизия и то не 1-2 канала,абе всичко е много по-добре и въпреки това носталгията по комунизма е голяма.Самият факт , че при социологически проучвания през 1991г. 76 процента от българите не одобряват Живков,а сега (2014) 55 процента от българите одобряват ТЖ трябва да ви накара да се замислите защо е така!И не Станко ви е проблема!
Защото днес трябва да работиш, докато преди всеки отбиваше номер, че работи и скътаването беше огромно, от там идва носталгията по онези времена, а не толкова, че една вафла е била 2 стинки.
Това го кажи на миньорите от Бобов дол или на хората от Горни Лом.Каква е разликата за един работник,ако при комунизма и сега е взима заплата с която едвам може да преживее ?
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]
Комунизмът НЕ беше хубаво нещо.Запонете го.
pupesh написа:Станко,я кажи като знаеш толкова,колко процента от икономиката на Китай е в частни ръце?
Не знам, я и ми кажи

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
GOLEADOR написа:BadBoy написа:GOLEADOR написа:Гледам никой не се запитва защо сега е тази носталгия по комунизма?Сега в магазините има от пиле мляко (макар и менте),може да караме западни автомобили,да гледаме денонощно телевизия и то не 1-2 канала,абе всичко е много по-добре и въпреки това носталгията по комунизма е голяма.Самият факт , че при социологически проучвания през 1991г. 76 процента от българите не одобряват Живков,а сега (2014) 55 процента от българите одобряват ТЖ трябва да ви накара да се замислите защо е така!И не Станко ви е проблема!
Защото днес трябва да работиш, докато преди всеки отбиваше номер, че работи и скътаването беше огромно, от там идва носталгията по онези времена, а не толкова, че една вафла е била 2 стинки.
Това го кажи на миньорите от Бобов дол или на хората от Горни Лом.Каква е разликата за един работник,ако при комунизма и сега е взима заплата с която едвам може да преживее ?
Ами да са излезли по-рано и да кажат кво се случва, а не да мишкуват, в Германия машинистите стачкуваха за 5 дена, щото средната заплата им е много никса (към 1700 евро)... наще що не направят нещо по въпроса, а чакат някой да им снесе?
CTAHKO написа:pupesh написа:Станко,я кажи като знаеш толкова,колко процента от икономиката на Китай е в частни ръце?
Не знам, я и ми кажиКолко частни банки има в Китай? Колко частни телевизии има в Китай? Колко частни телекомуникационни компании има в Китай? Колко частни енергийни дружества има в Китай (ЕРП-та, рудници, мини, ТЕЦ, АЕЦ, абе каквото се сетиш свързано с енергетиката и ресурсите)?
Абе Станко, а я ти ни светни колко мизерстващи има в Китай.
@BadBoy
Мислиш ли,че ако хората получават достойно заплащане на труда си щеше да има носталгия по комунизма?Повтарям :25 години след падане на комунистическия режим 55% от българите изразяват по-скоро позитивна оценка за неговия лидер Тодор Живков. През 2014 година отрицателно е отношението на 25%, а 20% не могат да направят преценка. Това показват данни от голямо изследване на "Алфа рисърч"За сравнение, изследователите от социологическата агенция показаха данни от изследване на НЦИОМ от март 1991 г., че тогава едва 16% от българите са имали положителна оценка за Живков, а 76% са били отрицателните позиции.
П.П.
Мислиш ли,че ако средната работна заплата бе 1000 евро някой щеше да си спомни за Живков , щото тогава не се е работело толкова здраво?
Мислиш ли,че ако хората получават достойно заплащане на труда си щеше да има носталгия по комунизма?Повтарям :25 години след падане на комунистическия режим 55% от българите изразяват по-скоро позитивна оценка за неговия лидер Тодор Живков. През 2014 година отрицателно е отношението на 25%, а 20% не могат да направят преценка. Това показват данни от голямо изследване на "Алфа рисърч"За сравнение, изследователите от социологическата агенция показаха данни от изследване на НЦИОМ от март 1991 г., че тогава едва 16% от българите са имали положителна оценка за Живков, а 76% са били отрицателните позиции.
П.П.
Мислиш ли,че ако средната работна заплата бе 1000 евро някой щеше да си спомни за Живков , щото тогава не се е работело толкова здраво?
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
GOLEADOR написа:Гледам никой не се запитва защо сега е тази носталгия по комунизма?Сега в магазините има от пиле мляко (макар и менте),може да караме западни автомобили,да гледаме денонощно телевизия и то не 1-2 канала,абе всичко е много по-добре и въпреки това носталгията по комунизма е голяма.Самият факт , че при социологически проучвания през 1991г. 76 процента от българите не одобряват Живков,а сега (2014) 55 процента от българите одобряват ТЖ трябва да ви накара да се замислите защо е така!И не Станко ви е проблема!
Щото, както много често, някой не си е написал домашното. Излиза другаря Станко да ви разправя лакърдии и вие си викате:" Ми то било много по-добре, що да живеем толкова трудно, като някога сме си чесали т*****е и сме си гледали кефа?". Ама никой не ви казва отгде се е поддържал този стандарт и защо условията за поддържането му изчезнаха малко преди да падне правешкия. И тия дето са живели по онова време и ги гони носталгията, и те не могат. Проучете какво е правил "другаря" Брежнев за Тошовия режим и съответно какво промени другия "другаря" Горбачов, който го замени. Онези времена и тогава си отиваха безвъзвратно, но имахме шанса да не го усетим на гърба си, щото Румъния от онази действителност можеше да ни се стори като Холивуд на фона на нашия хал. Пък Станко ви бъзва тука и после само си гледа сеира как една глупава тема набира скорост и върти мнение след мнение.
Станко, ако замениш ардата със "Слънце", сметката може и още по-тънко да ти излезе от онова левче, но хорицата не ги кльопаха тия цигари. Млатиха яко Феникс и Родопи, а БТ-то беше като Марлборо, но минаваше кинта за кутия. Пък чичо ми, щото цял живот беше барманче, та освен HB друго не пушеше.