Учебник по история: САЩ са подкрепили Априлското въстание

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Учебник по история: САЩ са подкрепили Априлското въстание

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 01 сеп 2014 17:50

THE G.A.M.E написа:Станкич, във Великобритания от край време си има 2 враждуващи партии, които винаги, ама винаги са на различни мнения, за каквото и да било.
Ти обръщаш внимание какво е казал Дизраели, но други британци са молили държавата си да скъса всякакви връзки с Османската империя.

Така че, какво казва един, или 2-ма, че и трима политици, няма никакво значение с оглед на масовото обществено мнение.
Да не споменавам какви дебати се водят в руският стан, включително и с участието на самият Император, след неуспешните атаки при Плевен.
Добре, че е бил Столетов ...

Абе за Дизраели и ролята му съм съгласен, ама някой да спомене и Гладстон не може ли?
Тюх, забравиха го човека, язък...
А Великобритания като цяло е била склонна да подкрепя Османската империя. Не толкова заради омраза към балканските народи, колкото за да се противопостави на Русия.

Тъй де, по едно време Русия и англичаните са били като английските партии: ако едната заеме дадена страна, другата задължително е против.

Но темата не е за това какви интереси преследват Русия, Австро-Унгария и Великобритания примерно тогава. Темата е за твърдението, което ще бъде пробутвано (евентуално) на децата: в САЩ имало протести заради българите и Априлското въстание, българите са живяли весело и щастливо в рамките на Османската империя. Да ме прощавате ама аз между подобни лафове и плача на Виали за "майка Русия" разлика не виждам. Само сменят имената.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Учебник по история: САЩ са подкрепили Априлското въстание

Мнениеот CTAHKO » 01 сеп 2014 22:45

Мляко с ориз написа:
CTAHKO написа:
anihilator написа:Пак с гъзъ си говориш , че и си почнал да обиждаш докога тъй ?

Защо да те обиждам :roll: Не виждам кое е обидното да си гагаузин или помак ;) Аз като съм от Хасково, знаеш ли колко приятели помаци имам ;) Друго е опитвам да ти кажа, ама ти за това се хвана. Темата не е за Русия, а за нашите продажници, които пак са се надупили и умишлено изопачават историята.

Момче, много си елементарен. Гагаузите са около 5000 в цялата страна и живеят в села до Варна. Варна е 350 000 град.
Това, че си от Хасково значи ли, че си помак? Как разбра, че Анхилатора е гагауз :lol:
Мисленето ти е като на тея, дето са писали учебника - отсъства.

А, още един гагауз 8-) Явно всички гагазузи са регистрирани във форума на Гонг 8-) Около 5 000, ама друг път ;) Живеели около Варна, но не и във Варна :lol: Еййй, тези гагаузи ще ме побъркат :lol: Във Виница какви са бе :?:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Свободна зона”