Първият мач, който гледахте

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

OT18
Контакти:

Re: Първият мач, който гледахте

Мнениеот OT18 » 15 мар 2014 10:03

За първи път имам спомен от стадиона на Спартак ПД в началото на 90те. По телевизията си спомням мач от Англия(не помня отборите), в който в 5тата минута беше 1:1 и бях много впечатлен от нападателната и бърза игра.

Alexandar
Контакти:

Мнениеот Alexandar » 15 мар 2014 10:28

James Beattie написа:А кой е първият "нагласен" мач, който сте гледали? :P

Пирин-ЦСКА 0-1 през 80-те години, Йончев и Здравков бяха оставени в 5 метрова засада, всички спряха да играят Цецо Йончев виждайки че е в засада не игра с топката, но Ради Здравков вкара на празна врата.По-голяма несправедливост във футбола не бях виждал дотогава, Пирин отпадна ,а ЦСКА стана шампион.Преди няколко години Данчо Мурлев в интервю по тв ОКО каза че този мач е бил уреден ,така че това ми е първия "нагласен" мач.
Иначе по темата, спомените ми са от Левски- Пирин при първото влизане в А група, а по тв мачовете на холандците на СП-1974.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 15 мар 2014 13:04

Първите мачове, които съм гледал и имам ясни спомени за тях са... Съответно, по ТВ - България - Италия на откриването на Световното в Мексико през 1986-та г.
А на стадиона един протоколен реванш за Купата на България между Сливен и Левски ( 2:2 )... Беше някъде в началото на 90-те на миналият век.

Иначе имам спомени, които са си мазало... Някъде в годините 1984-та - 85-та. със сигурност съм гледал мачове по ТВ на Националният тим, както и срещи Левски - ЦСКА, щото дядо ми от към бащина линия си беше цесекар. :lol:
А той беше най-големият запалянко в семейството.

А на живо, на стадиона, преди споменатият Сливен - Левски, са ме водили на 2 мача: Сливен - Славия и Сливен - Локо Сф. ама нямам кой-знае какви спомени за тях :(
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
MagicMoments
Контакти:

Мнениеот MagicMoments » 15 мар 2014 15:28

Първи спомнени са ми мачовете от Европа на Левски с Удинезе и Шалке от 2005,за пръв път стъпих на стадиона на мача на България със Словения и ясно си спомням пропуска на Йовов,първи мач на Левски беше един безумно слаб мач срещу Локо София,в който паднахме в края,по ирония на съдбата втория ми мач на Герена бе пак срещу Локото и тежката загуба с 0-3 ;)
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ любимия си отбор ,когато ГУБИ,не го ПОДКРЕПЯЙ ,когато ПОБЕЖДАВА.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 15 мар 2014 15:58

Първия мач, който гледах по тв беше Левски - Локо Сф. Левски победи с 3:1, Гунди вкара гол в самия край. Тогава имаше един лаф - пазете Гунди в последните секунди! А първия мач на стадиона ми е на Герена през 73-та, когато Левски победи дебютанта в А група Пирин Блгр. с 4:0 пред повече от 60 000 души, над 20 000 от които бяха фенове на Пирин, дошли от целия Багоевградски окръг. Това ще остане един незабравим спомен, както за мен, така и за феновете на Пирин, дошли тогава на стадиона, защото Пирин е единствения извънстоличен отбор играл пред толкова публика, и то в българското първенство.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
dindan
Контакти:

Мнениеот dindan » 16 мар 2014 01:07

Някъде през 80-е Дунав играха с Шумен за влизане в А група,отидох на стадиона с приятели от блока.Стадиона беше препълнен,Шумен поведоха с 2:0 а после ги обърнахме до 3:2 с 2 гола на Шери(Сюлейманов)
По телевизора си спомням че гледах един мач от А група ЦСКА-Славия 2-1 но само това си спомням
Помня мачовете от световното 86-а
Извън Русе ходих на ЦСКА-Олимпик Марсилия 0:1
И нагласен мач гледах,Дунав-ЦСКА.
На Дунав им трябваше точка за да останат в А група а на бате Ицо 2 гола за да вземе златната обувка,познайте колко свърши мача? ;)
ЧОВЕШКИЯТ УМ Е ОГРАНИЧЕН,ГЛУПОСТТА НЕ Е

Podcast

Потребителски аватар
plamenst7
Контакти:

Мнениеот plamenst7 » 16 мар 2014 02:24

Първите ми спомени са от световното в Мексико през 86 и Марадона. Първият цял мач по телевизията е през 1988 г. в който Левски(тогава Витоша) обърна ЦСКА(тогава ЦФКА Средец) от 2:0 на 3:2. Гледахме го заедно с едно приятелче цесекарче у тях и беше голяма емоция през цялото време. Любо Пенев вкара за ЦСКА, а за Левски се разписа Наско Сираков. Първият мач на живо беше в първия есенен кръг или през 1990г. или през 1991г. (не съм сигурен точно) между Левски и Черноморец на Герена. Отидох сам на този мач. Мачът завърш 5:1 за Левски. След този първи мач, не пропуснах нито един от следващите домакински мачове на Левски до влизането ми в казармата през 1996г. Първото ми посещение на гостуване беше през 1993г. в Горна Оряховица на мача Локо ГО-Левски 0:1

Потребителски аватар
becks32milan
Контакти:

Мнениеот becks32milan » 16 мар 2014 10:44

Ботев - Черно Море 2:2 беше първият ми мач на живо, а по ТВ или е Челси - МЮ 0:1 или Ботев - Пирин (БЛ)
Image

Потребителски аватар
becks32milan
Контакти:

Мнениеот becks32milan » 16 мар 2014 10:49

Нямам спомен като малък, затова ще кажа Челси - Барселона 6 май 2009 година.
Image

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 16 мар 2014 19:25

Левски - Рейнджърс 2:1
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Върни се в “Свободна зона”