ЗА или ПРОТИВ задължителната военна служба?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: ЗА или ПРОТИВ задължителната военна служба?
Щом някой се чувства мъж от това, че е бил в казарма ...
, то доста по-вероятно е там да е станал жена. А да свързваш армията ни до 44та, с жалката сбирщина сега говори за психични проблеми.
-
bluesupport
- Контакти:
fire написа:Твърдо "ЗА"!
Когато служих, я намирах за абсолютно безсмислена, но малко след като се уволних разбрах огромната промяна, която съм претърпял там, а именно дисциплина, режим(за много неща), умението да се справяш сам в живота без "мама и тате"огромното приятелство с много хора от цялата страна(другаде няма как да се постигне) и още много други позитивни неща за да може едим мъж наистина да се нарече такъв!
Сега "мъжете" са изключителна рядкост и тенденцията за изчезването им е много силна!
Ако някой си мисли, че "мъжеството" се измерва с мускули, БМВ-та, черна музика или гангстерство, жестоко се лъже, че е истински мъж!........
Трябва задължително да има минимум 6-9 месеца казарма(според мен лично 18 месеца), но през този период да няма отпуски и ГСП-та! Плътно вътре и яко дисциплина! Убеден съм, че това ще помогне много за израстването на мъжката част от обществото ни именно като такава и оттам и на нацията ни!
Честит национален празник на всички, които имат самосъзнание на БЪЛГАРИ и нека Бог да пази България![]()
Казармата е една абсолютна простотия и загуба на доста ценно време. Някакво военно обучение може да се измисли, но не повече от месец. Останалото е пълна пародия и разсипия на държавни пари. Циганите, които до скоро са ходили до един в казарма да не би да са се научили на ред и дисциплина там??? В казармата освен да пропушиш и да пропиеш, ако не си го правил преди това, няма особено какво друго да направиш. Нацията ни колко е израстнала с военната служба, която само до преди 6-7 години беше задължителна, много добре се вижда. А това, че те подготвяла за реалният живот е пълен смях! Как точно те подготвя за реалният живот, като там храната и подслона са ти осигурени, разходи нямаш никакви. Излезеш ли навън обаче трябва да плащаш сметки и да си купуваш храна. Ако не си се изградил малко или много като човек до влизането в казармата и 20 години да стоиш, няма да ти помогнат. Както споменах циганите са типичен пример в това отношение.
От както я няма казармата, голяма чат от мъжете станаха путки. Единственият смисъл от казармата беше, че учеше на ред и дисциплина.
Captain Stottlemeyer написа:Някъде да виждаш думичката "партия"
...народно имущество,....социалистическа родина,...народно правителство,...Народна република,...трудещите се.
Капитане, извинявай, но тоя път се изложи пред мен. Дори прътовете на знамената завършваха със сърп и чук, а за фуражките (вид шапки), токите на коланите, емблемите да не говорим. Сега ще ме налазят червените кхмери.
- redhooligan
- Контакти:
tprodanov написа:Щом някой се чувства мъж от това, че е бил в казарма ..., то доста по-вероятно е там да е станал жена. А да свързваш армията ни до 44та, с жалката сбирщина сега говори за психични проблеми.
Мога да ти кажа че си доста ограничен от към мисленето и това го доказват малоумните ти коментари. Казармата била загуба на време и си пропиляваш най хубавите години от живота в нея
P.S. а този някой който ти е казал че там се става жена, може би така е избрал да бъде. Аз съм служил със турци и цигани и българи и мога да ти кажа че там нямаше никаква разлика дали си циганин или турчин или българин. Както е за едните така и за другите. Няма на мен баща ми е богат човек ще си правя каквото искам. Нямаше и расова дискриминация, дори и да изпатиш заради някой друг никога не се е стигало до побой и т.н. , а най малкото пък и до това някой да ти тури нещо отзад докато се къпеш. Това е същото с което се плашат децата ( когато си малак те плашат със торбалан и баба яга, а когато трябва да влизаш в казармата те плашат, че някой ще те на.бе там) .
ОЩЕ ОТ ДЕТЕ ЗАПАЛИ МОЕТО СЪРЦЕ, ВИНАГИ ЩЕ БЪДА ВЕРЕН, АЗ ОБИЧАМ ЦСКА!
- redhooligan
- Контакти:
NOMER14 написа:Captain Stottlemeyer написа:Някъде да виждаш думичката "партия"
...народно имущество,....социалистическа родина,...народно правителство,...Народна република,...трудещите се.
Капитане, извинявай, но тоя път се изложи пред мен. Дори прътовете на знамената завършваха със сърп и чук, а за фуражките (вид шапки), токите на коланите, емблемите да не говорим. Сега ще ме налазят червените кхмери.
Какъв сърп и чук те гони бе. Ти май наистина си на 14. Знаеш ли каква е униформата на 1 войник.Няма нито сърп нито чук. И се кълнеш на трибагреника, а не на знаме със сърп и чук.
ОЩЕ ОТ ДЕТЕ ЗАПАЛИ МОЕТО СЪРЦЕ, ВИНАГИ ЩЕ БЪДА ВЕРЕН, АЗ ОБИЧАМ ЦСКА!
plamenst7 написа:От както я няма казармата, голяма чат от мъжете станаха путки. Единственият смисъл от казармата беше, че учеше на ред и дисциплина.
Дисциплина?
Най-разхайтеният ми живот беше именно в казармата. Бутилка водка, дискотеки, анархия. Бахти дисциплината
Няма нищо по-нормално от това, човек с юзърнейм червен хулиган да реве за казармата. Но това, че не е имало расова дискриминация говори единствено, че не си влизал никога в поделение. Мангалите и турците бяха обгрижвани малко по-зле от уличните кучета. Не, че това ми пречи, все тая ми е.
А имайки предвид, че основната, че да не кажа единствената музика, която се слуша във военното спално е баш чалга, то целата ти теория потъва безславно.
Що са човек трябва да си, за да предпочиташ да се хрантутиш в малоумната ни армия, да не научиш нищо и да загубиш най-ценните си години, вместо да учиш и да се развиваш?
Напълно против това, което беше българската казарма с наборна служба. Тотална загуба на време и приучване към лоши навици.
Нещо по-умно ако се измисли като формат - може, но да не е твърде дълго, да няма спасение и скатавка за никого (никакви фазани, писари, освободени), да се набляга на физическата подготовка, уменията за водене на битки и оцеляване и т.н.
Обаче в настоящето не знам как ще се разбира кой е мъж и подлежи на служба
Нещо по-умно ако се измисли като формат - може, но да не е твърде дълго, да няма спасение и скатавка за никого (никакви фазани, писари, освободени), да се набляга на физическата подготовка, уменията за водене на битки и оцеляване и т.н.
Обаче в настоящето не знам как ще се разбира кой е мъж и подлежи на служба
[center]
[/center]
[/center]Re: ЗА или ПРОТИВ задължителната военна служба?
Тези, които са ходили в казармата, завиждат на тези, които не са ходили.
Две години миналия век не са равни на две години от този век.
Разлистваш списания от миналия век и виждаш, че телевизори, радиоприемници, грамофони не са мръднали не за две, а за десет години - Пирин, Злектрон, Юность. Отваряш сега брошурка на GSM-оператор и виждаш как за месец, за година колко са се преобразили лаптопи, таблети, смартфони. В 21 век всяка минута е скъпа. Човек не е тор, за да се хвърля на военните, за да си правят с него каквото си искат. А бе, защо военните се пенсионират на 45-50 години? Който иска да е мъж, ей къде е Ирак, Афганистан.
Мъжът е човек и като такъв, трябва да е Творец, а не убиец.
Две години миналия век не са равни на две години от този век.
Разлистваш списания от миналия век и виждаш, че телевизори, радиоприемници, грамофони не са мръднали не за две, а за десет години - Пирин, Злектрон, Юность. Отваряш сега брошурка на GSM-оператор и виждаш как за месец, за година колко са се преобразили лаптопи, таблети, смартфони. В 21 век всяка минута е скъпа. Човек не е тор, за да се хвърля на военните, за да си правят с него каквото си искат. А бе, защо военните се пенсионират на 45-50 години? Който иска да е мъж, ей къде е Ирак, Афганистан.
Мъжът е човек и като такъв, трябва да е Творец, а не убиец.
nomer14 военната служба е за точно такива мамини синчета като теб ! Да се научат да се справят без всички тези глезотии ! В армията никой няма да те спре да се образоваш !
Така , че за теб ще е полезно
Може пък да научиш нещо полезно и да не си поредният мъж под чехъл ! Нещо много мъже под чехъл виждам напоследък които не са ходили в казармата !
Нищо лично , но повечето - до 25г мама се е грижила и вземала всички важни решения , а след 25г. жена му !
Така , че за теб ще е полезно
Нищо лично , но повечето - до 25г мама се е грижила и вземала всички важни решения , а след 25г. жена му !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин