ЗА или ПРОТИВ задължителната военна служба?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

tprodanov
Контакти:

Re: ЗА или ПРОТИВ задължителната военна служба?

Мнениеот tprodanov » 03 мар 2014 15:14

Щом някой се чувства мъж от това, че е бил в казарма ... :mrgreen: , то доста по-вероятно е там да е станал жена. А да свързваш армията ни до 44та, с жалката сбирщина сега говори за психични проблеми.

bluesupport
Контакти:

Мнениеот bluesupport » 03 мар 2014 15:44

fire написа:Твърдо "ЗА"!
Когато служих, я намирах за абсолютно безсмислена, но малко след като се уволних разбрах огромната промяна, която съм претърпял там, а именно дисциплина, режим(за много неща), умението да се справяш сам в живота без "мама и тате" ;) огромното приятелство с много хора от цялата страна(другаде няма как да се постигне) и още много други позитивни неща за да може едим мъж наистина да се нарече такъв!
Сега "мъжете" са изключителна рядкост и тенденцията за изчезването им е много силна!
Ако някой си мисли, че "мъжеството" се измерва с мускули, БМВ-та, черна музика или гангстерство, жестоко се лъже, че е истински мъж!........
Трябва задължително да има минимум 6-9 месеца казарма(според мен лично 18 месеца), но през този период да няма отпуски и ГСП-та! Плътно вътре и яко дисциплина! Убеден съм, че това ще помогне много за израстването на мъжката част от обществото ни именно като такава и оттам и на нацията ни!
Честит национален празник на всички, които имат самосъзнание на БЪЛГАРИ и нека Бог да пази България :!: :idea:

Казармата е една абсолютна простотия и загуба на доста ценно време. Някакво военно обучение може да се измисли, но не повече от месец. Останалото е пълна пародия и разсипия на държавни пари. Циганите, които до скоро са ходили до един в казарма да не би да са се научили на ред и дисциплина там??? В казармата освен да пропушиш и да пропиеш, ако не си го правил преди това, няма особено какво друго да направиш. Нацията ни колко е израстнала с военната служба, която само до преди 6-7 години беше задължителна, много добре се вижда. А това, че те подготвяла за реалният живот е пълен смях! Как точно те подготвя за реалният живот, като там храната и подслона са ти осигурени, разходи нямаш никакви. Излезеш ли навън обаче трябва да плащаш сметки и да си купуваш храна. Ако не си се изградил малко или много като човек до влизането в казармата и 20 години да стоиш, няма да ти помогнат. Както споменах циганите са типичен пример в това отношение.

Потребителски аватар
plamenst7
Контакти:

Мнениеот plamenst7 » 03 мар 2014 15:52

От както я няма казармата, голяма чат от мъжете станаха путки. Единственият смисъл от казармата беше, че учеше на ред и дисциплина.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 03 мар 2014 15:53

Captain Stottlemeyer написа:Някъде да виждаш думичката "партия"

...народно имущество,....социалистическа родина,...народно правителство,...Народна република,...трудещите се.
Капитане, извинявай, но тоя път се изложи пред мен. Дори прътовете на знамената завършваха със сърп и чук, а за фуражките (вид шапки), токите на коланите, емблемите да не говорим. Сега ще ме налазят червените кхмери.

Потребителски аватар
redhooligan
Контакти:

Мнениеот redhooligan » 03 мар 2014 15:54

tprodanov написа:Щом някой се чувства мъж от това, че е бил в казарма ... :mrgreen: , то доста по-вероятно е там да е станал жена. А да свързваш армията ни до 44та, с жалката сбирщина сега говори за психични проблеми.

Мога да ти кажа че си доста ограничен от към мисленето и това го доказват малоумните ти коментари. Казармата била загуба на време и си пропиляваш най хубавите години от живота в нея :) Казармата е нормално да е от 6 до 9 месеца. Не е нужно повече за да се научиш да се справяш сам в живота. Да не разчиташ на помощ от мама и тати. Там се научаваш на дисциплина,а не като сега да седиш тука във форума да пишеш глупости.След това да идеш да пиеш 1-2 бири да си пуснеш преслава или DMX да дръпнеш един коз или да удариш някоя линия и да отидеш на дискотека да се правиш на мъж защото си със групичка от 10 човека. Точно това става сега по дискотеките от младото поколение. Може някой да се обиди,но просто това е самата истина. Който не е ходил в казармата не знае за какво става на въпрос
P.S. а този някой който ти е казал че там се става жена, може би така е избрал да бъде. Аз съм служил със турци и цигани и българи и мога да ти кажа че там нямаше никаква разлика дали си циганин или турчин или българин. Както е за едните така и за другите. Няма на мен баща ми е богат човек ще си правя каквото искам. Нямаше и расова дискриминация, дори и да изпатиш заради някой друг никога не се е стигало до побой и т.н. , а най малкото пък и до това някой да ти тури нещо отзад докато се къпеш. Това е същото с което се плашат децата ( когато си малак те плашат със торбалан и баба яга, а когато трябва да влизаш в казармата те плашат, че някой ще те на.бе там) .
ОЩЕ ОТ ДЕТЕ ЗАПАЛИ МОЕТО СЪРЦЕ, ВИНАГИ ЩЕ БЪДА ВЕРЕН, АЗ ОБИЧАМ ЦСКА!

Потребителски аватар
redhooligan
Контакти:

Мнениеот redhooligan » 03 мар 2014 15:57

NOMER14 написа:
Captain Stottlemeyer написа:Някъде да виждаш думичката "партия"

...народно имущество,....социалистическа родина,...народно правителство,...Народна република,...трудещите се.
Капитане, извинявай, но тоя път се изложи пред мен. Дори прътовете на знамената завършваха със сърп и чук, а за фуражките (вид шапки), токите на коланите, емблемите да не говорим. Сега ще ме налазят червените кхмери.

Какъв сърп и чук те гони бе. Ти май наистина си на 14. Знаеш ли каква е униформата на 1 войник.Няма нито сърп нито чук. И се кълнеш на трибагреника, а не на знаме със сърп и чук.
ОЩЕ ОТ ДЕТЕ ЗАПАЛИ МОЕТО СЪРЦЕ, ВИНАГИ ЩЕ БЪДА ВЕРЕН, АЗ ОБИЧАМ ЦСКА!

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 03 мар 2014 15:59

plamenst7 написа:От както я няма казармата, голяма чат от мъжете станаха путки. Единственият смисъл от казармата беше, че учеше на ред и дисциплина.

Дисциплина? :mrgreen:
Най-разхайтеният ми живот беше именно в казармата. Бутилка водка, дискотеки, анархия. Бахти дисциплината :mrgreen:

Няма нищо по-нормално от това, човек с юзърнейм червен хулиган да реве за казармата. Но това, че не е имало расова дискриминация говори единствено, че не си влизал никога в поделение. Мангалите и турците бяха обгрижвани малко по-зле от уличните кучета. Не, че това ми пречи, все тая ми е.
А имайки предвид, че основната, че да не кажа единствената музика, която се слуша във военното спално е баш чалга, то целата ти теория потъва безславно.

Що са човек трябва да си, за да предпочиташ да се хрантутиш в малоумната ни армия, да не научиш нищо и да загубиш най-ценните си години, вместо да учиш и да се развиваш?

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 03 мар 2014 16:14

Напълно против това, което беше българската казарма с наборна служба. Тотална загуба на време и приучване към лоши навици.
Нещо по-умно ако се измисли като формат - може, но да не е твърде дълго, да няма спасение и скатавка за никого (никакви фазани, писари, освободени), да се набляга на физическата подготовка, уменията за водене на битки и оцеляване и т.н.
Обаче в настоящето не знам как ще се разбира кой е мъж и подлежи на служба :mrgreen:
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 03 мар 2014 16:21

Тези, които са ходили в казармата, завиждат на тези, които не са ходили.
Две години миналия век не са равни на две години от този век.
Разлистваш списания от миналия век и виждаш, че телевизори, радиоприемници, грамофони не са мръднали не за две, а за десет години - Пирин, Злектрон, Юность. Отваряш сега брошурка на GSM-оператор и виждаш как за месец, за година колко са се преобразили лаптопи, таблети, смартфони. В 21 век всяка минута е скъпа. Човек не е тор, за да се хвърля на военните, за да си правят с него каквото си искат. А бе, защо военните се пенсионират на 45-50 години? Който иска да е мъж, ей къде е Ирак, Афганистан.
Мъжът е човек и като такъв, трябва да е Творец, а не убиец.

iliyan

Мнениеот iliyan » 03 мар 2014 16:27

nomer14 военната служба е за точно такива мамини синчета като теб ! Да се научат да се справят без всички тези глезотии ! В армията никой няма да те спре да се образоваш !
Така , че за теб ще е полезно ;) Може пък да научиш нещо полезно и да не си поредният мъж под чехъл ! Нещо много мъже под чехъл виждам напоследък които не са ходили в казармата !
Нищо лично , но повечето - до 25г мама се е грижила и вземала всички важни решения , а след 25г. жена му !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Върни се в “Свободна зона”