Другото лице на съботния митинг

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

parvanoff
Контакти:

Re: Другото лице на съботния митинг

Мнениеот parvanoff » 21 ное 2013 19:03

alexveselinov написа:Основната разлика между Волен и Бойко че единия беше премиер 4 години. Цели четири години ние трябваше да търпим сикаджията Борисов :|
Държавният дълг на България е нараснал с 4 398 000 милиарда лева в мандата на ГЕРБ. Това сочат данните на Националния статистически институт, които са потвърдени от Евростат публикувани днес. През 2009 година външният дълг на страната е бил 14.6% от Брутния вътрешен продукт. През 2012-а вече е 18.5%.В резултат на това харчене държавният дълг е скочил с 4,85 млрд. лв. и от 9,48 млрд. лв. (13,7% от БВП) в края на 2008 г. e нараснал на 14,38 млрд. лв. (18,5%) в края на 2012 г. Освен това фискалният резерв на страната е намалял с 2,3 млрд. лв. и в края на 2012 г. е 6 млрд. лв. Дотук с баснята за “успешното управление на ГЕРБ”!
Ето ти една снимка, може да си я увеличиш и поставиш като фототапет ;)
[offtopic]Изображение[/offtopic]
Виж и това видео и кажи това поведение нормално ли е за премиер на България?
[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ian1S80Rzmg#t=50[/youtube][/offtopic]

Отговори на конкретните въпроси, които ти зададох. Виждаш, че аз отговарям на всичко. Бъди коректен към хората срещу теб и не се крий! Защото създаваш впечатлението, че те е страх да отговаряш, защото няма какво да кажеш. Пък и така ще си проличи какъв човек си и ти...
Тия работи, които си снесал съм ги коментирал и ще ги коментирам отново.
Подай ми страницата на сайта в Евростат, защото аз съм ги гледал преди време и съвсем други данни видях. Ето какви са в НСИ.
http://www.nsi.bg/spagebg.php?SHP=1&tab=4#cont
По данни излиза, че е нарастнал от 5.1 милиарда на 7.3 милиарда, което доста се разминава с твоите данни. ;) А тези вече изтеглиха 1 милиард, а има информации, че другата ще теглят над 3 милиарда... Да не говорим, че брутният национален дълг при тройната коалиция бе нарастнал, доколкото се сещам тройно. От 13 на 39 милиарда. Ако те интересуват точни данни ще ги извадя, за да коментираш и тях. А твоят човек подкрепя тези правителства-ти пък подкрепяш него. Така че отново възникват някои въпроси. ;) За фискалния резерв май някои лъжци бяха казали, че доста повече бил опоскан-някакъв коментар за лъжците? И не знам кое му е баснята. Според теб имаше ли световна икономическа криза? ;)
Относно записът, който си дал-имало е експертиза, която трябва да покаже на кого е гласът. Има хора, чиито гласове си приличат. Прокуратурата тогава реши да не повдига дело. Може и да са направили експертиза и да се окаже, че този запис е монтиран, фалшифициран и т.н. Нямам мнение и способности да преценя дали е така. Но записите на Волен, които ти изпратих съм ги гледал на живо! Ако е вярно има и други аспекти. Аз не одобрявам това в никакъв случай и такива неща трябва да се наказват. Само че не се наказват. И е така не само тук, не само с този човек, не само с тази партия или това правителство. Знаем за Берлускони, имаше случаи и в Германия, Англия и дори и в ЕС. Не съм наивник и знам, че интереси играят в цял свят-къда по-малко, къде повече. Ти така и не разбра, че аз искам най-доброто ВЪЗМОЖНО за България. Не търся невъзможни неща. Както примерно Юрген, който не искал бс/к/п и д/п/с, но не искал и ГЕРБ. Е, кой тогава иска? Кой е възможно да вземе управлението? И ако никой коя от тези е за предпочитане? ;)

Jürgen написа:
parvanoff написа: Нека попитам теб-ако почне да се лее кръв на улицата и знаеш, че твоята оставка ще намали конфронтацията, ти би ли си я подал? ;)

Ами, зависи от ситуацията. Ако ми я искат някакви фанатици, много ясно, че няма да я подам. Но ако видя, че аз съм причината за всичко това, без да се замислям бих си я подал ;) . И все пак внимателно бих анализирал всички плюсове и минуси преди да взема решение. Това междудругото...

Да, но понякога тези плюсове и минуси се изчисляват трудно. Макар и според мен тези протести да бяха провокирани, в тях участваха и много непредубедени хора и в никакъв случай не са били всички фанатици, лумпени и т.н. Те също могат да пострадат при такива сблъсаци, нали? ;) Както виждаш всичко в случая може да бъде двупосочно и затова не е редно да се гледа еднопосочно на такива неща. Лично аз, когато видя нещо двупосочно приемам положителното мнение за някого, а не отрицателното. Или пък казвам и двете позиции. Така смятам, че е редно. Човек да се запознае с всички подробности и тогава сам да направи своите изводи. По-нагоре съм ти задал два въпроса, защото смятам, че именно те са важните в случая. Да, и аз искам да ни управлява някой като Васил Левски и дори не мога да се сетя за друг подобен пример, но такива хора няма в днешно време. Рядкост са били и в цялата човешка история за целия период на съществуване на цивилизацията. Затова и той е един, затова е и най-великият българин по моему. Но си мисля, че понякога реализмът струва повече от прекаленият оптимизъм. Няма смисъл да се гони вятърът, като в една българска приказка. ;)
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 21 ное 2013 19:49

parvanoff написа:
Да, но понякога тези плюсове и минуси се изчисляват трудно. Макар и според мен тези протести да бяха провокирани, в тях участваха и много непредубедени хора и в никакъв случай не са били всички фанатици, лумпени и т.н. Те също могат да пострадат при такива сблъсаци, нали? ;) Както виждаш всичко в случая може да бъде двупосочно и затова не е редно да се гледа еднопосочно на такива неща. Лично аз, когато видя нещо двупосочно приемам положителното мнение за някого, а не отрицателното. Или пък казвам и двете позиции. Така смятам, че е редно. Човек да се запознае с всички подробности и тогава сам да направи своите изводи. По-нагоре съм ти задал два въпроса, защото смятам, че именно те са важните в случая. Да, и аз искам да ни управлява някой като Васил Левски и дори не мога да се сетя за друг подобен пример, но такива хора няма в днешно време. Рядкост са били и в цялата човешка история за целия период на съществуване на цивилизацията. Затова и той е един, затова е и най-великият българин по моему. Но си мисля, че понякога реализмът струва повече от прекаленият оптимизъм. Няма смисъл да се гони вятърът, като в една българска приказка. ;)

Така е, имаше и много нормални хора. Това с фанатиците го дадох просто като пример.
За мен въпросът е кой ще плати по-голяма цена (евентуално) - държавата или пострадалите при сблъсъците. Може би звучи малко "така", но такива решения трябва да се взимат трезво. Всеки случай както и да се действа, пак ще има пострадали (по един или друг начин). Това са много трудни решения, признавам обаче.

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 21 ное 2013 20:00

parvanoff написа: Ти така и не разбра, че аз искам най-доброто ВЪЗМОЖНО за България. Не търся невъзможни неща. Както примерно Юрген, който не искал бс/к/п и д/п/с, но не искал и ГЕРБ. Е, кой тогава иска? Кой е възможно да вземе управлението? И ако никой коя от тези е за предпочитане? ;)

Предпочитам ГЕРБ пред БСП. Но вече ми писна от половинчати резултати, разбираш ли? Искам стабилно управление, което да ми оправдае очакванията. Може би прекалено много искам, но вече ми писна от компромиси. Ние българите сме все за "по-малкото зло". Повече от 20 години караме преход и много хора си загубиха доверието в политиците (включително и аз, вече).
Но ако трябва да избирам между Бойко и Станишев,Орешарски и компания, бих избрал Бойко....

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 21 ное 2013 20:12

Jürgen написа:
parvanoff написа: Ти така и не разбра, че аз искам най-доброто ВЪЗМОЖНО за България. Не търся невъзможни неща. Както примерно Юрген, който не искал бс/к/п и д/п/с, но не искал и ГЕРБ. Е, кой тогава иска? Кой е възможно да вземе управлението? И ако никой коя от тези е за предпочитане? ;)

Предпочитам ГЕРБ пред БСП. Но вече ми писна от половинчати резултати, разбираш ли? Искам стабилно управление, което да ми оправдае очакванията. Може би прекалено много искам, но вече ми писна от компромиси. Ние българите сме все за "по-малкото зло". Повече от 20 години караме преход и много хора си загубиха доверието в политиците (включително и аз, вече).
Но ако трябва да избирам между Бойко и Станишев,Орешарски и компания, бих избрал Бойко....

Всеки иска да избира между Лив Тейлър и Анджелина Джоли /примерно/, но за съжаление реалностите са други. Не мисли, че в Европа, щатите и въобще развитите страни всичко е идеално, просто там престъпленията са сведени до много по-ниски нива и съвсем нормално и стандартът е по-висок. Съответно има и доста по-зле от нас, но това е човешкото битие. Късмет или нещастие, не знам какво е да се родиш в България, но аз обичам държавата си. Да, хората не са цвете, но природата е прекрасна, имаме велика история, пък и си мисля, че нещата все пак не са чак толкова отчайващи и то за немалка част от населението. Примери има много, но няма смисъл сега да ги давам. Просто не трябва да гледаме толкова негативно на нещата. Да, и мен не ми харесва това, което става, но няма да си тегля ножа, че бс/к/п и д/п/с са на власт. Понякога и борбата прави животът красив, осмисля го, прави те жив. ;) Това е като чашата и оптимиста, и песимиста. Ние винаги гледаме към по-развитите държави, но не само с мисълта да ги настигнем във всичко /не само в заплащане, а в работливост, във всеотдайност към държавата си/, а по-гадното е, че това ни отчайва и прави нещастни. Нека я има първата част-тя дава стимул, дава развитие, но нека я няма втората-тя ни прави нихилисти и отчаяни от живота... ;)
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Върни се в “Свободна зона”