Имам:Християните трябва да бъдат избити

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Атеист
Контакти:

Re: Имам:Християните трябва да бъдат избити

Мнениеот Атеист » 08 ное 2013 19:59

джугашвили написа:
Атеист написа:Няма ценз, няма изисквания. Всеки може да критикува не само религията, но която и да е система от идеи, възгледи и убеждения. Колко книги трябва да съм прочел, за да отхвърлям съществуването на дядо Коледа?

Що не критикуваш техническите параметри на 4-ти реактор на АЕЦ Козлодуй! Откъсана работа! По стар български обичай, който не разбира от дадено нещо, става негов критик!

"система от идеи, възгледи и убеждения"

Потребителски аватар
джугашвили

Мнениеот джугашвили » 08 ное 2013 20:08

Alexx написа:джугашвили, странно че си застанал на страната на религиите след като идеологията на комунизма не гледа с бори очи на тях.

Не съм застанал на страната на религиИте, въпреки че нямам нищо против която и да е религия, а съм срещу тези, които си нямат понятие от тези неща, но се опитват да изказват "експертно" мнение! И това мнение, естествено не е подплатено със знания,факти, доказателства и прочетена информация! Не, на тях всичко им е ясно и не им трябва да четат! Те са си родени научени! Атеиста например не знае какво представлява атеизма! Прочети му постовете в темата и ще забележиш, как постоянно отъждествява религията с някакви свръхестествени разуми и същества, сякаш всяка религия проповядва едно и също нещо! Е това ли са хората, които отричат всичко религиозно или божествено! Непрочели и една книжка, но спорещи за всичко свързано с религията! Не, благодаря! Предпочитам да съм си религиозен!
Есть человек — есть проблема, нет человека — нет проблемы!
Смъртта на един човек е трагедия, смъртта на милиони е статистика!

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 08 ное 2013 20:29

джугашвили написа:Атеиста например не знае какво представлява атеизма!

джугашвили написа:Атеизма също е религия

Изображение

Потребителски аватар
batmanlevski
Контакти:

Мнениеот batmanlevski » 09 ное 2013 07:08

то не само на имамите пречат християните ,но и на всеки капиталист ,те май са едно и също
нека бъдем отново свободна и независима страна , а не подлога на сащ и турция !

[wrapimg=]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10301117_1432328167037561_8238237856843780182_n.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 09 ное 2013 09:38

джугашвили написа:
Alexx написа:джугашвили, странно че си застанал на страната на религиите след като идеологията на комунизма не гледа с бори очи на тях.

Не съм застанал на страната на религиИте, въпреки че нямам нищо против която и да е религия, а съм срещу тези, които си нямат понятие от тези неща, но се опитват да изказват "експертно" мнение! И това мнение, естествено не е подплатено със знания,факти, доказателства и прочетена информация! Не, на тях всичко им е ясно и не им трябва да четат! Те са си родени научени! Атеиста например не знае какво представлява атеизма! Прочети му постовете в темата и ще забележиш, как постоянно отъждествява религията с някакви свръхестествени разуми и същества, сякаш всяка религия проповядва едно и също нещо! Е това ли са хората, които отричат всичко религиозно или божествено! Непрочели и една книжка, но спорещи за всичко свързано с религията! Не, благодаря! Предпочитам да съм си религиозен!

Съгласен съм с всичко написано. Аз също не съм застанал в тази тема на страната на конкретна религия или религиите като цяло, но ме обявиха за религиозен фанатик. :mrgreen:
Между другото много християни говорят,че комунизма вредил на християнството,а пък комунисти не гледат на добри очи на религията, но реално погледнато ранните християни говорят подобни неща които говорят и комунистите и донякъде корените на комунизма ги има и в християнството.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 ное 2013 13:34

James Beattie написа:
Alexx написа:
James Beattie написа:Ъъъ, :roll: Всъщност, ние не вярваме в bullshits , затова и не ни пука какво разправят различните религии. Добре, ти вярват в твойта си религия. Тогава, къде отиват другите богове? Ти не вярваш в тях, нали? Другите религии са измислици, за теб. Тогава, за какво говорим ;)

Това мнение е като на типичен религиозен фанатик. Всичко което не смятам,че е така значи е булишит. Така би отговорил един сектант.

Теб + THE GAME, съм ви отписал от тези теми на разговори :) Имам ви, за хора, с нещо сбъркано в тях. Вие сте едни от най-религиозните във форума. Оспорващи еволюцията и всико останало. Нещо ви е сбъркано в главата или сте отгледани в грешна среда, която ви е повлияла драстично на възгледите над живота и Света.

Всъщност, колегата "Alexx" не е вярващ е Бог.
Хеле пък да е религиозен. :lol:
Неговото мнение за сътворението, религиите и това, кой и по-какъв начин е повлиял на развитието на хората, се разминава, в някои аспекти сериозно, в други, не чак толкова, от моето.

Иначе за мен да се вярва в "Еволюцията" е не просто грешно, а идиотско.
Все едно да се вярва, че нещо може да се материализира от нищото... Това е физически невъзможно.
Няма закон във вселената, който да посочва подобно нещо.
Нещо, или е възможно, или не.
Няма средно положение...

"Еволюционната теория" е съшита с бели конци и множество "факти" са изоблечени като такива.
В една теория щом някой прибягва до лъжа и манипулация, самата теория и да има научна почва, се компрометира.
В крайна сметка, вярващите в това, че има създател, са над 5 млрд.
Това го посочих и в друга тема... Писах още, че най-старите и древни народи посочват ИЗРИЧНО, че техните "създатели" и учители ( "създатели" умишлено е в кавички ) ... Са слезли от небето/звездите.
В някои текстове се описват подробно дори "апаратите" с които слизат.
В индийската "махабхарта" ( дано не бъркам наименованието ) ... Има даже рисунки, дори и начини на действие на тези "апарати" !
Разбира се, в голяма част слезлите от небето същества не са никакви богове, но е разбираемо защо са считани за такива

Как да е... Това са подробности.
Толкова ли неможе да схванете, че религиите са се появили и повлияли от нещо случило се ?
И тези случили се неща, не са природни явление или там каквото и да било естествено.
Щото древните са имали знания за движението на звездите и галактиките дори, при това прецизни, та тези хора ли няма да направят разлика между мълния и нещо извънредно случващото се.

Па и да ти кажа ( напиша в случая ) ... Не съм особено религиозен.
Аз се определям като особен чешит вярващ. :lol:
Не се моля всеки ден, не съм чел задълбочено Библията, но имам представа за основните неща.
Но единственото нещо, в което съм сигурен е, че хората сме създадени по образ и подобие на свръх същество.
Кой както иска да го нарича.
За мен е Бог - Татко.

Ставал съм свидетел - лично, на невероятни неща.
Всеки вярва на това, което е видял и усетил, е вие - невярващите не сте, за това донякъде разбирам скептицизмът ви.
Но и няма как да видите, щото не търсите, а и очите ви са затворени за подобни неща.
Искате или не, трябва да знаете, че науката лъже.
Не религиите манипулират, а тези, които имат достъп и възможности до това, да си възлагат възгледите под "булото на науката".
И те го правят по-възможно най-безкрупулният начин.
Но стойте и гледайте, как "науката" ще се обърне към религията... И най-големите невярващи ще станат "вярващи".
Разбира се, някои с цел... За това и думата е в кавички.

Що се отнася до небивалицата на Дарвин, то тя ще бъде отхвърлена макс до 10-на - 15 години.
Доказателствата срещу нея и сега валят ... ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 ное 2013 13:40

Атеист написа:
Alexx написа:Това и на малките деца им е ясно. Само не мога да разбера защо го въртиш или сучиш като грамофонна плача?
Имам чувството,че чакаш такива теми свързани с религия и толераство за да удари твоя миг на философстване?

Какво точно суча? Говорят се безумни неща, които нямат нищо общо с истината и реалността. Нищо лошо няма в това да се намеся и да го поправя човека. Друг е върпосът, че той не възприема. Същото е и с темата за еволюцията - не може да се говорят откровени лъжи и да очакваш хората отстрани да стоят безучастно.

Иначе толераството, както ти подигравателно го наричаш, може да е лоша дума само за някой, който не знае истинските ценности в живота, някой със съмнителни нрави и морал.

Съвсем междудругото, "Теорията за еволюцията" учи точно, че трябва да няма толерантност.
"Учи", че по-силните и развитите трябва да унищожават слабите и немощните.
"Учи", че има разликата между хората... Едните са "по-еволюирали" от другите. :lol:

"Правото на силния"
"По-силният оцелява"
Законът на джунглата... Нали, по-силните унищожават по-слабите. :|

Винаги е интересно, когато човек подкрепящ "еволюцията" е толерантно настроен. :mrgreen:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 09 ное 2013 21:18

Трудно ми е да повярвам в Бог, във вечността, но пък също така ми е трудно и да повярвам, че цялата тази Вселена е създадена случайно. Че балансът в нея е случаен.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 13 ное 2013 16:27

THE G.A.M.E

Teoрията на Дарвин както си споменал не повлиява само на естествените(природни) науки, но на социалните. Ти за пример си дал икономиката. За пример бих дал "евгеника" която е използвана в САЩ в началото на 20 век. И евгениката повлиява изключително много Хитлер. Днес също е използвана, но по един по прикрит начин. Също така теорията на Даравин е имала и за цел да докаже,че "чернокожите" са по-нисши от белите и,че са по-близко до маймуните.

п.п. не казва,че тази теория не е точна. Просто смятам,че не трябва да бъде единствената която ни поднасят и също така дори да е вярна и да има еволюция смятам,че тази еволюция е от ранен период от развитието на планетата ни, защото има не малко археологически разкопки които показват,че човешката раса по-стара отколкото се предполага и,че е имало по-стари цивилизации от тези които сме смятали,че има.

Върни се в “Свободна зона”