Саудитска Арабия за църквите!!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Re: Саудитска Арабия за църквите!!!

Мнениеот Alexx » 03 окт 2013 17:20

Avanti_Ragazzi написа:
Авалокитешвара написа:The Ghassanids (Arabic: الغساسنة‎) (al-Ghasāsinah, also Banū Ghassān "Sons of Ghassān") were a group of Hellenized and later Romanized South Arabian Christian tribes that emigrated in the early 3rd century[citation needed] from Yemen to Southern Syria, Jordan, Lebanon and the Holy Land where they eventually merged with Greek-speaking Early Christian communities.

The term Ghassān refers to the kingdom of the Ghassanids, an ancient Arab Christian kingdom in the Levant. After the fall of the first kingdom, the Ghassanid Dynasty ruled other realms, both Christian and Muslim, until 1747 AD in Mount Lebanon.[1]

Many Christian families in the Levant are descendants of the Ghassanids.[citation needed] To name a few: Nimri, Nasir, Emeish, Kawar, Karadsheh, Zureikat, Haddad, Haddadin, Azeizat, Insheiwat, Sha'ir, Muasher, Gussous, Dababneh, Halaseh and Sayegh.
източник Уикипедия.

Когато се казва араби през 6-7 век, не се визира арабска нация. Арабите са били ограмна съвкупност от племена. Както траките, келтите, славяните и т. н.
Естествено, че всичките тези племена са имали своите различия, най-малкото не са говорели един и същи език. Второ, ти казваш Леванта и Северна Африка и после изреждаш разни семитски (не арабски) племена. Да де, ама аз къде съм споменавал, че Гасанидите са в Леванта? Сам си правиш заключения, без да има причина. Битката при Ярмук Е в Леванта и е за Леванта, но гасанидите не са били в Леванта. Леванта си е твърдо римско-византийски, разделен на съответните провинции и т. н. Гасанидите са в съседната от към изток и югоизток на Леванта пустинна и полупустинна област, която формално е автономна или нещо подобно. Гасанидите даже си имат цар. Просто те от векове наред са били верни византийски васали и проводници на византийското влияние в арабския свят. До степен, че е било напълно излишно византийците да свалят гасанидската династия и официално да направят гасанидското царство провинция.

Няма смисъл да спорим, за мен араби са тези народи които са говорели езика на Мохамед на който е създаден корана, както и народи и племена говорили арабско наречие или диалект! Не говорим за семити, те и арабите са семити , говорим за говорещи арабски преди исляма! А арабски преди исляма се е говорело на Арабският полуостров, не в Сирия, Египет или Картаген! Там се е говорело Арамейски, Коптски и Пунически език, но не и арабски, какъвто се говори днес в Сирия, Египет и Тунис!

Avanti_Ragazzi, но пък нали ти ясно,че експанзията на халифата се дължи заради свръх популацията на неблагоприятния Арабски п-ов.. Т.е. е имало достатъчно население което е можело да засели новите територии.

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 03 окт 2013 17:26

Добре де, не прочете ли какво пише за гасанидите. Южноарабски племена, емигрирали през трети век от Йемен в района на Йордания основно. Какво не ти харесва? Йемен си е баш Арабия. И от трети век до седми не е чак толкова голяма времевата разлика, че езикът да се измени чак толкова. Но така или иначе, средновековният арабски език се формира от всички арабски племена, от Йемен до границите на Сирия. За единен арабски език може да се говори чак след създаването на халифата.
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 03 окт 2013 17:37

Alexx написа:
Колкото до това, че Европа не ходи на Църква не мисля, че е така, в България да, но в останалите Европейски страни Църквата има влияние и по-голямата част от хората са вярващи.

Oсновно в южна Европа. В северна, хората не са толкова набожни. Например не съм забелязал англичаните и германците да са вярващи хора. :roll: Поправи ме ако греша де. Щото си признавам,че може да греша.

Те са протестанти 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 03 окт 2013 17:55

Alexx написа:
Колкото до това, че Европа не ходи на Църква не мисля, че е така, в България да, но в останалите Европейски страни Църквата има влияние и по-голямата част от хората са вярващи.

Oсновно в южна Европа. В северна, хората не са толкова набожни. Например не съм забелязал англичаните и германците да са вярващи хора. :roll: Поправи ме ако греша де. Щото си признавам,че може да греша.

И в Германия и в Англия има Католически и Протестантски катедрали и храмове, колко са вярващите нямам представа, но процентно в сравнение с нас съм сигурен, че са повече. А Европа се състои и от народи които са предимно Католически и Православни, а там вярата е доста силна. Това е моето впечатление от предавания и статии, но нямам лично наблюдение.

Потребителски аватар
efc27
Контакти:

Мнениеот efc27 » 03 окт 2013 19:22

CTAHKO написа:
Alexx написа:

Те са протестанти 8-)

Англичаните май изповядват смесица между католицизъм и протестанство :roll:
[center][wrapimg=][/wrapimg][wrapimg=]http://e3.img.v4.skyrock.net/2691/33822691/pics/3027901328_1_3_JptXDjxw.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 03 окт 2013 19:33

pomiqr27 написа:
FLANKER написа:Европа се ислямизира-факт!Поздрави на Станко за темата!

Европа се ислямизира, защото Европа не ходи на църква. Ти и всички ревностни християни в темата колко пъти ходихте на църква тази година и си казахте една молитва преди лягане? Великден не се брои.

Признавам си ,че ходя един-два пъти в месеца. Виноват за което :roll:
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 03 окт 2013 20:28

Тия там в С. Арабия са ненормални .

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 03 окт 2013 20:49

Пламенното слово в защита на кръстоносните походи направо ме просълзи.
Интересно например как така в момента Южна Америка е основно християнска. Дали инките и ацтеките доброволно са решили да се покръстят или португалецът и испанецът са дошли с корабите и с огън и меч са им показали коя е "правата вяра"?
Как така пък християнският бог реши точно в най-неграмотната и бедна част от света да изпрати сина си, а не например в Китай, където хората четат и пишат няколко века отпреди това?
Защо има над 100 вида християнство? Исус ли така е пожелал или това отцепничество е дошло заради човешкава алчност за власт и пари?
Всички обясняват как будизмът бил много готин, защо тогава в момента будисти колят мюсюлмани в Мианмар, подпалват им къщите и храмовете и им изнасилват децата? Буда ли им го диктува това или човешкото в тях?
И още и още примери за това как религията ни носи повече болка и страдания, отколкото щастие и хармония.
Религиите идват и си отиват, приятели. Яхве не е нито първият, нито последният бог. Същото важи и за Алах, и за Зевс, и за Тор, и за Посейдон, и за Тангра. Това че в момента Европа се ислямизира не означава, че след 200 години няма всички да са Свидетели на Йехова, сциентолози или някаква друга такава глупост.
Разбирам, че сте вярващи християни и не ви е приятно да ви поучават на тема религиозни свободи. Но ще си позволя да завърша със следните безсмъртни слова:

1. Не съдете, за да не бъдете съдени;
2. защото, с какъвто съд съдите, с такъв ще бъдете съдени; и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери.
3. А защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш?

Матея 7-2
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 03 окт 2013 20:56

ndrangheta написа:Пламенното слово в защита на кръстоносните походи направо ме просълзи.
Интересно например как така в момента Южна Америка е основно християнска. Дали инките и ацтеките доброволно са решили да се покръстят или португалецът и испанецът са дошли с корабите и с огън и меч са им показали коя е "правата вяра"?
Как така пък християнският бог реши точно в най-неграмотната и бедна част от света да изпрати сина си, а не например в Китай, където хората четат и пишат няколко века отпреди това?
Защо има над 100 вида християнство? Исус ли така е пожелал или това отцепничество е дошло заради човешкава алчност за власт и пари?
Всички обясняват как будизмът бил много готин, защо тогава в момента будисти колят мюсюлмани в Мианмар, подпалват им къщите и храмовете и им изнасилват децата? Буда ли им го диктува това или човешкото в тях?
И още и още примери за това как религията ни носи повече болка и страдания, отколкото щастие и хармония.
Религиите идват и си отиват, приятели. Яхве не е нито първият, нито последният бог. Същото важи и за Алах, и за Зевс, и за Тор, и за Посейдон, и за Тангра. Това че в момента Европа се ислямизира не означава, че след 200 години няма всички да са Свидетели на Йехова, сциентолози или някаква друга такава глупост.
Разбирам, че сте вярващи християни и не ви е приятно да ви поучават на тема религиозни свободи. Но ще си позволя да завърша със следните безсмъртни слова:

1. Не съдете, за да не бъдете съдени;
2. защото, с какъвто съд съдите, с такъв ще бъдете съдени; и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери.
3. А защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш?

Матея 7-2

+1 !

Много, много добре казано - поздравления!

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 03 окт 2013 22:11

То кво ли да очакваш друго от араби-солташаци на САЩ, които пък са с негър-мусулман президент. Християнството е преживяло далеч по-страшни гонения от това. А разни такива с оплетка на главата там се барат на много праведни, пък като дойдат в Германия, се наливат с шнапс като есесовец в отпуска и гледат оцъклено голи цици по кабела в хотела, лъскайки праведния дюнер...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Върни се в “Свободна зона”