За Роджър Уотърс и СТЕНАТА в главите на чугуните

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Re: За Роджър Уотърс и СТЕНАТА в главите на чугуните

Мнениеот DrAvalanche » 09 авг 2013 06:40

tsonpen написа:А румънци (не фенове на Лудогорец) ще дойдат ли да викат "Българи - юнаци".
Не. Но очаквам да скандират "Има ли лудогорци?" :mrgreen:

Ти да не мислиш, че левскари или цесекари ще дойдат да подкрепят Лудогорец?

tsonpen написа: Ще се почувства ли гостуващия тим на гости или по-скоро на неутрален терен?
Щом искате гостуващия тим да се почувства "на гости" играйте си на Арената. Така "темпераментната" Ви публика ще може да смрази кръвта на противника. Преди две години Домуса направи чудеса от храброст и мошенгии да открие естадиото Ви точно с/у Левски прерязвайки лентичката заедно с БиБи. Тогава големи приказки се приказваха как за 0 време е направил мега-хипер-ултра модерено съоръжение. Обаче истината май е друга
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

ОВ 1948 ГГ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 09 авг 2013 09:32

batceko написа:... немам нерви да чета всички постове ... затова може да се окаже , че е писано за това но все пак ..може и да не е ... забелязахте ли че има пусната анкета в сайта - кои иска мач на Лудогорец , кой концерт на Роджър Уотърс и кой не го интересува нито едното нито другото .... резултата е впечатляващ - от около 3200 до момента близо 60-70 процента искат мач ... ще кажете - ами те Лудогорец имат 60 фена .. как така се получава ... ами аз лично пробвах да гласувам ..два пъти - никакъв проблем .. т.е. всичките 60 фена на Лудогорец може за около час на направят и 90 процента съотношение ... и после ще се каже , че ето на - в акнетата хората искат мач ... браво на пичовете от сайта така се прави ... но какво се чудя ...Томислав и Ники от доста време са в ТВ7 ... може да са изучили вече занаята как всичко хем да изглежда ненагласено , хем и резултата да е какъвто го искаш ... а иначе за жалост се оказва че 23 години след падането на прословутата стена ...у нас стената не само , че си стои ами и всеки ден се надгражда .. и ето защо Олигарха Домусчиев , ще стои на централната трибуна на Васил Левски , заедно с всичките 60 фена на частния му отбор и ще се кефи , че живее в най готина от всички държави - където заради кефа на 100 човека и един олигарх без проблем може да се развали кефа на 50 000 ... а относно коментарите на Томислав - всичко щеше да е друго ако ставаше въпрос за национален отбор ....Лудогорец си е частна фирма и като такава ако иска да печели милиони от лига Европа би трябвало да си построи стадион с лиценз ...а не да разчита само и единствено на строения с парите на всички Васил Левски ..ако стадиона е свободен - ок -- но ако е ангажиран от преди 1 година и в ангажимента ще участват 50 000 - т.е 10 пъти повече от потенциалните зрители на мача на Лудогорец , то е нормално да се даде приоритет на събитието с повече посещаемост ... но явно се дава приоритет на този ,който дава кинти на когото трябва .... мистър Уотърс - подминете тая държава .. това е лошо място , но за жалост няма как всички да се махнем .. за жалост ... мамка му и живот ...

Защо анкетата в този сайт трябва да е меродавна?В други сайтове анкетите са точно обратни.Сами пищите срешу Русев , а вземате сайта му за меродавен
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 09 авг 2013 09:35

tsonpen написа:Албумът The Wall e един от тези, които ми отвори очите за истинската музика още някъде през 80-те години. Това си беше своеобразен носител на протест срещу системата. Не съм фен на Pink Floyd, макар и този албум да е един от най-силно въздействалите ми. Харесвам нещата в чистия им вид, така както са създадени. Не харесвам обаче комерсиализацията със създаването на грандиозни шоуспектали, експлоатиращи нещо вървежно и направени за изкарване на много пари. Затова и не си взех билет за това шоу. Фен съм на Куин, но не отидох да ги гледам с Пол Роджърс, не отидох и на We will rock you. За мен тези неща опорочават истинското творчество. Може и да бъркам, но това е моето усещане. Макар и да ми се е случвало случайно да попадна на концерт на който не искам да ходя и да ми хареса. Всъщност, добре направеното шоу винаги грабва. Но понякога нивото е в пъти по-ниско от това, което реално е вложено в албума или песните и има отдалечаване от идеята.
Сега в момента се тиражира някакво противопоставяне футбол срещу музика, което е някакъв абсурд. Цалата работа е една неуредица и вземането на страна от типа "аз съм за мача, ти си за концерта" е нелепо. Дано се намери най-доброто решение и се направи най-малкия компромис. И двете неща са необходими.

На Пинк Флойд всички концерти са грандиозни.Гледай и концерти и преди "Стената" и ще видиш как се прави концерт
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 09 авг 2013 09:49

GA_ veliki написа:
tsonpen написа:Албумът The Wall e един от тези, които ми отвори очите за истинската музика още някъде през 80-те години. Това си беше своеобразен носител на протест срещу системата. Не съм фен на Pink Floyd, макар и този албум да е един от най-силно въздействалите ми. Харесвам нещата в чистия им вид, така както са създадени. Не харесвам обаче комерсиализацията със създаването на грандиозни шоуспектали, експлоатиращи нещо вървежно и направени за изкарване на много пари. Затова и не си взех билет за това шоу. Фен съм на Куин, но не отидох да ги гледам с Пол Роджърс, не отидох и на We will rock you. За мен тези неща опорочават истинското творчество. Може и да бъркам, но това е моето усещане. Макар и да ми се е случвало случайно да попадна на концерт на който не искам да ходя и да ми хареса. Всъщност, добре направеното шоу винаги грабва. Но понякога нивото е в пъти по-ниско от това, което реално е вложено в албума или песните и има отдалечаване от идеята.
Сега в момента се тиражира някакво противопоставяне футбол срещу музика, което е някакъв абсурд. Цалата работа е една неуредица и вземането на страна от типа "аз съм за мача, ти си за концерта" е нелепо. Дано се намери най-доброто решение и се направи най-малкия компромис. И двете неща са необходими.

На Пинк Флойд всички концерти са грандиозни.Гледай и концерти и преди "Стената" и ще видиш как се прави концерт

Лудогорец е трябвало да мислят преди да стане белята, сега гледай какви сеири ще стават. Вчера Щутгарт заради Роби Уилямс играха на село, та Лудогорец ли няма да ги пратят там заради Пинк Флойд? :!: Така трябва, защото чичо Киро очакваше да ви избомбат още Слован, а сега се прави на ощипана мома и скача. Сменяте домакинството или бегом към земите на мамалигата :mrgreen: . А за концерта - дано хората чуят нещо от рода :
"Ticking away the moments that make up a dull day
You fritter and waste the hours in an offhand way.
Kicking around on a piece of ground in your home town
Waiting for someone or something to show you the way. "
За мен това им е най-силната песен.
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 09 авг 2013 10:34

КРАСОТА ВЯРА БОРБА написа:Ако Лудогорец е домакин на първата среща проблеми няма да играе на националният стадион.За това нека изчакаме жребия.А и могат да поискат ако са гости,да бъдат домакини,колкото и да е неизгодно.Концерта е предвиден преди година и е грандиозен мащаб.Друг е въпроса че чиновниците от БФС не са допускали че наш отбор е възможно да стигне до този етап в ШЛ.Стената на Пинк Флойд е символ на цяло поколение.По време на тоталитаризъм.И си беше живо десиденство да имаш плочата им и да ги слушаш.Моята се беше изтъркала така че припева звучеше като Хайл Х----р.Нищо общо с лейди гарга,Преслава и Мара Отварачката.Самият филм е протест срещу системата и подкрепата му не е социалистическо поведение.И хората с леви наклонения не са комунисти.Аз съм дясноцентрист,но и левите си имат място под слънцето.Какво разбира Томислав от такива работи.Та той не разбира и от това с което си вади хляба.

Въпросът е принципен и това масово не се разбира. Истерията е точно заради това, че стадионът е единствена алтернатива за тази среща, но собственикът ( на подчинение на държавата) не се е съобразил с това. Пак призовавам да отидете на сайта на УЕФА, да влезете в раздел ШЛ и там да избирате отбор по отбор за да се убедите колко много отбори са играли предварителните кръгове на националните стадиони на държавите си и никой не е играл на националния стадион на друга държава. Та това нашето е прецедент! Това го пиша и за тези, които питат защо не се играе в Разград, защото там се играха два кръга, докато например Вардар и Стяуа играха на националните си стадиони.
И тук въобще не става дума за стойността на концерта. Защото въпросът е принципен. Утре ще дойде някоя сръбска кресла или както пише горе "лейди гарга,Преслава и Мара Отварачката" и ще наеме националния стадион за същите дати догодина. Следващият шампион ще се изправи пред същия казус и това може да е вашият отбор. И повярвайте, няма да има значение на кого ще е концертът, пак ще има хора, които ще са си купили билети. Развалянето на договор или преценяването кое е предназначението на стадиона, преценката на алтернативете през двете събития не може да става на база оценка на художоствената стойност. Това не може да се направи обективно. Дори и да сте роден в семейство трето поколение класически музиканти, само трябва да излезете навън за се убедите, че реалността е малко по-друга. Затова намирам, че в този спор да се казва - концертът е по-ценното и затова трябва да създадем проблем на футболен отбор не е сериозно. Трябва да се направи най-малкия компромис. За мачовете е ясен кой е компромисът (освен ако жребият не размине датите). И в двата случая Лудогорец е ощетен. За концерта компромисът е преместване на друг стадион, което обаче въобще не се коментира.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
1palq4o1
Контакти:

Мнениеот 1palq4o1 » 09 авг 2013 10:36

Hrabar написа:В темата за мача на Лудогорец и концерта на Роджър Уотърс ми направи впечатление, че имаше, явно по-млади форумци, които не бяха чували за Пинк Флойд, нито за Роджър Уотърс или песента им „Стената”(The Wall).

Но това, което истински ме потресе бяха днешните излияния на Томислав Русев. Този човек правеше директни внушения как на концерта на Роджър Уотърс щели да хвърчат „сърпове, чукове, петолъчки” и да се събаря „комунистическата стена”. Невероятно въпиюща липса на музикална култура, подправена с откровени манипулации. Ще напиша на две на три за да знаят по-младите, кой е Роджър Уотърс и коя е тази пуста СТЕНА, която в мозъците на пишман „анти-комунистите” като Томислав Русев още не е паднала.

Роджър Уотърс е английски музикант, солист и бас-китарист на групата Пинк Флойд. Това е една от легендарните британски рок-групи, които оставят следа в съзнанието на няколко поколения. Роджър Уотърс е роден в семейството на Мери и Ерик Флетчър Уотърс. Дядо му е бил миньор и член на лявата Лейбъристка партия. Баща му Ерик Уотърс е бил учител и член на...Комунистическата партия на Великобритания. Загива по време на военни действия през Втората световна война срещу нацистите в Анцио, Италия. Роджър Уотърс е отгледан от майка си, без бащина подкрепа. Изключително тежки са годините му в училище където става поредната жертва на консервативната британска образователна система. Това е причината години по-късно да напише песента „Стената”

Песента “The Wall” e написана от Роджър Уотърс в знак на протест срещу закостенялата и консервативна образователна система във Великобритания. Тази система е толкова брутална, че официално и законно наказание е бил боят със сопи. Бой със сопи през 80-тте!!! Нормално наказание във Великобритания! За това говорим. Този бой е известен като Corporal punishment. Тухлите в стената символизират обидите, побоите и наказанията от страна на учителите. СТЕНАТА е душата на ученика, която е изградена от отрицателни чувства и преживявания.

През 1982 е създаден филмът “The Wall”. От там са известните месомелачка (спомената от Томислав Русев), маршируващите чукове, чудовището и т.н. Сценарист на филма е Роджър Уотърс а режисьор на филма Алън Паркър. Алън Паркър е от най-известните режисьори от т.н. „лява вълна”. Негови са филмите “Mississippi burning”(Мисисипи в пламъци) на тема расизмът в САЩ, „Пилето”, филм против войната във Виетнам, „Среднощен експрес” филм за бруталността на консервативното и закостеняло турско общество и зивращенията в турските затвори и др.
Във филмът „Стената” Алън Паркър и Роджър Уотърс показват няколко много силни сцени. Месомелачката, която поглъща децата с цел да ги моделира. В резултат на това се получават едни маршируващи чукове, които символизират маршируващи нацистки войници. Чудовището, което символизира учителят, който превръща децата в маршируващи чукове. Ще видите и сцени на бой на ученици със сопи, споменатото вече Corporal punishment.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZIhW1XIAY9M[/youtube]

Какво бихте видели на 30 август на шоуто на Роджър Уотърс. Ще видите наистина едно голямо и модерно шоу. Проблемите на 80-те са доста актуализирани. Освен маршируващите чукове ще видите огромни бомбардировачи които бомбардират хората с...корпоративните емблеми на световните мега-корпорации като Мерцедес, Шел и др. Ще видите една огромна камера насочена към вас, символиката на изцяло следеното ни с камери днешно общество и аналогия с произведението на Джордж Оруел „Big brother” и т.н.

Какво няма да видите: Няма да видите хвърчащи сърпове, чукове и петолъчки.

Защо Томислав Русев ги говори тези простотии? Вероятно защото е необразован, незапознат, не владее английски език и има огромна СТЕНА в съзнанието си. Защото Русев е жертва на тежка пропаганда. Време е Русев да срути собствената си СТЕНА.

П.П. Напоследък в Англия искат да върнат боя с пръчки в училище, чуват се такива гласове, а както знаем, "европейските" практики са силно заразителни у нас. Дето се вика Томислав Русев по времето на „комунизма” бой не е ял от учителите си, ама синът му по време на „демокрацията” като нищо ще яде.

Я...колко съм съгласен с теб!!!
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра :) :) :)

Изображение ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 09 авг 2013 14:02

Оооох, какво облекчение, че се разминаха домакинството на "Лудогорец" и концертът на Уотърс! :) Хем българският шампион ще си играе в България, хем концертът няма да се прецака, хем няма да чета мнения на разни "гении", които дори не знаят кой е Роджър Уотърс, но го изкараха основен виновник за липсата на качествени стадиони у нас. ;) Стига "Лудогорец" да се бяха разминали с Базел (най-добре щеше да е с Динамо Загреб - удобен момент за реванш), всичко щеше да е иделано, ама... късата клечка... :x Нищо де, на фона на последните сезони и групите на Лига Европа са си идеален вариант, ако отпаднат от Базел. ;)
А всъщност целият рев се оказа толкова прибързан. Доста подходяща за ситуацията се оказва една фраза от любимата ми песен: "Relax. I need some information first. Just the basic facts...". (Едва ли има нужда да уточнявам песента - хората, които се интересуват, знаят коя е и чия е. ;))
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 09 авг 2013 14:24

Щом Щутгарт играят на село, заради концерт, не виждам какъв е проблем и Лудогорец да не играят на Васил Левски. Домусчиев да си е направил стадион с изискванията на УЕФА, а не да се оплаква. Щях да дадат извънреден лиценз в Ловеч и в Бургас, ако се бе наложило!
Само после Левски като си направи стадиона 13-те клуба да не пускат декларация, че там ще играят в Европа :|

Пожелавам на всички, които ще ходят на концерта, да си изкарат страхотно! Заслужава си да се види на живо :)

Потребителски аватар
luxorus
Контакти:

Мнениеот luxorus » 09 авг 2013 16:30

Щом Щутгарт играят на село заради концерт,не виждам проблем Лудогорец да играят на Васил Левски в София,райт? :) :) :)
I'M BLIND!IMPRESS ME!

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 09 авг 2013 16:40

[wrapimg=]http://katehizis.com/news/images8/the-wall-ludogoretz.jpg[/wrapimg]

Върни се в “Свободна зона”