АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Empty
Контакти:

Re: ЗА или ПРОТИВ АЕЦ Белене

Мнениеот Empty » 17 яну 2013 12:50

W84me написа:Няма как този референдум да не бъде зачетен. По своя смисъл той няма задължителен характер, дори всички 5 милиона да излязат и да гласуват "ЗА"! Управляващите трябва да имат морал и да зачетат мнението на хората, каквото и да е то.
;)
Глупости!Имам поне 20 познати, които са против, но знаят, че ако не се съберат необходимите гласове референдума няма да е легитимен и затова няма да отидат да гласуват.По тази логика няма де му се отдаде такава тежест ;)

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 17 яну 2013 12:50

Цена на мегават от Козлодуй 70 лева цена на мегават от Белене 170 лева.Къде е логиката да я правим тази централа?
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
damageplan
Контакти:

Мнениеот damageplan » 17 яну 2013 12:54

Neron написа:Цена на мегават от Козлодуй 70 лева цена на мегават от Белене 170 лева.Къде е логиката да я правим тази централа?

Дори и 170 лева не е гарантирана цена , възможно е да е много повече , като се отчете и постоянно растящата цена на горивото за централата - уран , а така също и поскъпването на услугата "съхранение на ядрени отпадъци".
Животните отвън се взираха от прасе към човек, от човек към прасе и отново от прасе към човек; но вече беше невъзможно да се каже кой какъв е." (Оруел "Фермата на животните"

Потребителски аватар
CskaUl7rasB0ysS0f1a

Мнениеот CskaUl7rasB0ysS0f1a » 17 яну 2013 12:54

няма как правителството да обяви този референдум за коректен ако не гласуват определения брой хора защото то е против този проект. напълно подкрепям това което каза грасиани, интересувайте се и четете преди да вземете решение как да гласувате. четете а не слушайте това което насаждат уж специалистите по телевизиите защото те го правят пристрасно и по свой интерес а това не е правилно за тези които не са запознати защо и как трябва да гласуват. интересувайте се защото това за което предстои да гласуваме е много важно за нас подрастващите и за децата ни след години. без да е от значение тук ще кажа че аз ще гласувам ЗА белене.
СЕКТОР Г
ТОВА СИ ТИ!

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 17 яну 2013 12:55

Empty написа:
W84me написа:Няма как този референдум да не бъде зачетен. По своя смисъл той няма задължителен характер, дори всички 5 милиона да излязат и да гласуват "ЗА"! Управляващите трябва да имат морал и да зачетат мнението на хората, каквото и да е то.
;)
Глупости!Имам поне 20 познати, които са против, но знаят, че ако не се съберат необходимите гласове референдума няма да е легитимен и затова няма да отидат да гласуват.По тази логика няма де му се отдаде такава тежест ;)

Прочети конституцията, дори всички граждани да гласуват референдумът няма задължителен характер. Ако 1 милион гласуват "ЗА", 500 хиляди гласуват "ПРОТИВ" референдума пак ще е успешен, не вярвам някой управляващ да не се съобрази с волята на 1 милион души.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
MyAngel
Контакти:

Мнениеот MyAngel » 17 яну 2013 12:55

iliyan написа:Що ограничен народ има в този форум !
Явно има се плащат бесни сметки за ток !
Щом искате да обречете цяла БГ на енергийна зависимост !
В този въпрос няма БСП/СДС/ГЕРБ/ДПС - има само искаме ли да плащаме в пъти по-скъп ток или да плаща цени като тези днес или малко по високи !
Който иска да плаща баснословни сметки за това - против , който иска нормални сметки за ток ЗА !

Много си елементарен! 20млрд. евра за построяване откъде ще се вземат, от въздуха ли? Не децата си, ами внуците си трябва да заробим да им плащат лихвите! Годишната печалба на АЕЦ Козлодуй е около 100 млн. ти смятай кога ще се изплати инвестицията.
Тук няма кой да отговори на въпроса ти - пиши на женско списание.

Потребителски аватар
1912plovdiv
Контакти:

Мнениеот 1912plovdiv » 17 яну 2013 12:56

Неутрален написа:
blue_dobrich написа:Твърдо "Против" АЕЦ "БЕЛЕНЕ" на този етап!
Защо комунягите не го започнаха този проект по тяхно време????? 4 години мандат имаха. Всъщност за последните 20г. имаха 2 или 3 мандата за започнат нещо, проектирано от същите хора преди 30г., но парите който се крадат от тази дупка са по сладки отколкото да се работи. Очилатия мишок Станишев нали откри площадката..., имаше цялото време на света да започне да я строи. Може би се уплаши че губи изборите и Бойко(без да съм му поддръжник) ще я построй :lol: :lol: :lol:
Наляха 1млрд. за една дупка и я спряха, ЗАЩООООО!
Пичове една нова централа струва м/у 7 и 10млрд. евро, а при нашата крадливост и смяна на правителства, при всички положения отиваме на 17-20 млдр. Сроковете за построяването са м/у 5и 7г., при нашите темпове на строителство отиваме на 20-25г. Като сложим и лихвите за тези кинти трябва да връщаме около 30млдр. евро. А още по страшно е че не съм сигурен дали въобще ще я построят!!!!!!!!
Аз това нещо на децата ми няма да причиня.
Аз съм за ядрената енергетика, но на този етап единствената и разумна алтернатива е 5 и 6 блок на Козлодуй!

НЕ ВЯРВАЙТЕ НА КОМУНИСТИТЕ!!! ТЕЗИ ХОРА ПРИЧИНИХА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПРИЧИНЯВАТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КАТАСТРОФИ НА БЪЛГАРИЯ! ОТ РЕПРЕСИИТЕ ДО НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО, МУТРИЗАЦИЯТА И ЦИГАНИЗАЦИЯТА!!!

Мнението ми се препокрива с твоето и няма да повтарям ИСТИНИТЕ които си написал, а само ще допълня нещо. Всички тези които искат АЕЦ, убеден съм че не са прочели 2 страници за какво става въпрос. Най важното нещо което се премълчава от комуноидните изроди е : Къде ще се съхраняват отпадъците ??? При подписването на договора за Козлодуй, руската сволоч поема ангажимента да си взима обратно отпадъците. Причина е ясна, от обеднения уран се правят бомби затова си го искат обратно. Ако толкова искат комунистите, да го приберат в Сирищник или Серго да уреди в майчината му държава Украйна да приберат боклука. Годините нужни за разпад на това нещо са хиляди, без преувеличение. Кой иска в двора му да има такова нещо ? Глупостите че района щял да стане много богат , също не държи защото като гледам колко е развит северозападналия регион при наличието на Козлодуй. Защо се напъват от БКП за строежа му, еми не е трудно да се разгадае. Вижте кой продава тока в чужбина, жената на Кадиев , КУРумбашев също е в играта , абе все наши хора. Другата лъжа , че без аец ще имаме нужда от ток , поредната глупост и стръв за шарани. България се обезлюдява, статистики статистики и отново статистики. След 10 години сигурно ще сме под 6 милиона. За кого е тоя ток ??? За "развитата" ни индустрия ? Имаме сигурно 3 завода за коли, няколко завода за електроника, произвеждаме милиони тони метали итн итн. Хора , осъзнайте се ! Когато БКП е била на власт, НИКОГА не сме били добре. Луканови, Виденови и какви ли не зими. Колкото по рано се освободим от мечешката прегръдка, толкова по спокойно ще бъде. Добре че идват избори, иначе ще търпим главоча още 4 години. Който следи темата с аец-а, знае колко пъти си промени мнението царя Слънце : 12 пъти !!! Ту беше гьол, ту беше най перспективен проект, спрямо зависи от настроението. За малко да забравя, спомняте ли си земетресението във Вранча ? Още при първоначалния проект по бай Тошово време, руски учени КАТЕГОРИЧНО забраняват да се строи там. Две години след руснаците, от БАН потвърждават тезата че там е опасно да се строи. Мислете хора, много пари са окрадени от комунистите, Боко продължава да лапа от там.Най важното нещо е ЗДРАВЕТО на хората.Питам се аз, къде са зелените да протестират, нали им пречи когато някой отреже 2 дървета ? Ако не дай си боже стане нещо, целия балкански полуостров отива на майната си ? Как може Швейцария, Австрия и други като тях да имат такъв стандарт , а да нямат нито една централа ? Германия започна програма за затваряне на ядрените си централи, сигурно са много по прости от нас. Не искам да задълбочавам, само ще кажа ЧЕТЕТЕ и мислете.

Истината :idea:
▒▓█▄▀ БОТЕВ ▄▀█▓▒

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UP20C5agYoE&list=LLDu9hpyDTcjHX9bXKfC5wsA[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
wicked1913
Контакти:

Мнениеот wicked1913 » 17 яну 2013 12:59

Абе аз ли се бъркам или партията дето скри от целия народ "Чернобил" настоява за построяването на нов АЕЦ? Вие побъркани ли сте. Естествено, че ПРОТИВ 8-)
фалшива коса - фалшив футбол!

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 17 яну 2013 13:00

Категорично НЕ ;) .

Потребителски аватар
джони
Контакти:

Мнениеот джони » 17 яну 2013 13:00

КАТЕГОРИЧНО "ПРОТИВ"
има много заблудени хора,дори и аз без да съм специалист и да съм чел каквото и да е, лесно мога да оборя основните заблуди
1.било екологично чисто-точно обратното,ядрените отпадъците от АЕЦ са изключително опасни,Русия няма да приеме отпадъците на Белене,те ще трябва да се съхраняват в България,а това може да доведе до екологична катастрофа
2.щяло да се ракрият работни места-ами след като се открива нова енергийна мощност,други енергийни мощности ще се закриват или поне ще се намали капацитета им и развитието-т.е хора ще остават без работа и като се сложи чертата ще се окаже,че ефекта ще е точно обратното,повече хора ще останат без работа
3.най-голяма заблуда е че проекта е економически ефективен-ако само една част от тези пари който ще струва АЕЦ Белене се вложат в други проекти като например в цялостно електронно правителство ,което ще струва струва еднократно няколко стотин милиона,а ще носи приход от спестени разходи само за 1 година поне няколко милиарда х 60-80 години колкото е живота на АЕЦ Белене ,та само това ще донесе повече ползи от Белене.Енергийна ефективност,инвестиции в наука и т.н за останалите пари от милиардите ще доведат до много по голяма печалба,в пъти.
Не давайте примери със западнали страни като Румъния,Турция и т.н,вижте какво прави Германия ,къде си влага парите,дали скачат като шарани да строят АЕЦ и дали са умрели от глад
Забелязъл съм ,че хората които са "ЗА" АЕЦ Белене мислят с гъза си,докато интелигенцията са "Против",така че призовавам хората поне тоя път да мислят малко

Върни се в “Свободна зона”