Проучване: Доверието в капитализма намалява в световен мащаб

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Войводата
Контакти:

Re: Проучване: Доверието в капитализма намалява в световен мащаб

Мнениеот Войводата » 25 юли 2012 14:53

CTAHKO написа:
doktora25 написа:Според мен обаче е справедливо и редно примерно работодателите чрез по-големия данък печалба да поемат здравното осигуряване и разходите за образование на всички социално-слаби, деца на безработни родители и т.н.

Така написано излиза,че работодателите и бизнеса,освен че ти дават хляба и осигуряват работа на теб и твоето семейство,трябва да издържат и циганите ;) Защото 90% от циганите отговарят на описаното от теб 8-) Това ми прилича на бягане от отговорност и на чиста проба дискриминация :roll: А и не виждам кое му е справедливото :? Не мога да разбера защо искаш да взимаш толкова пари колкото работодателя си.И ти работиш и той работи.Защо него да го облагат повече от теб :? Защото печели повече пари ли??? Ами може да прави пари,прави ги!!! Прави и ти.Никой не те спира ;) Не е ли по-добре вместо данъците на работодателите,да се вдигнат заплатите на работниците 8-) Държавата пак ще събира повече пари и то без да утежняват положението на бизнеса и хората,на които се крепи икономиката ;) И проблема при нас не е в ниските данъци за работодателите,а в големите разходи по хората,които работят в държавната администрация и на държавна работа :!: Съкращават се тези разходи и ще има досатъчно пари и за образование и за здравеопазване 8-) А това е точно обратното на това,което ти искаш и ефектът е много по-осезаем.Ако някъде трябва да има равенство,това е пред законите в тази държава.За съжаление при нас не е така.Има една недосегаема клика от бивши номенклатури и настоящи олигарси,като прибавиш към тях и циганите,положението става нетърпимо!!!

П.П. За да не бъда голословен,ще ти дам като пример Гърция.Да,може да се води капиталистическа държава,ама само на хартия.В нея над 40% от населението работи в държавния сектор!Е,резултатите са на лице.

Добре казано!

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 25 юли 2012 15:08

CTAHKO написа:
doktora25 написа:Според мен обаче е справедливо и редно примерно работодателите чрез по-големия данък печалба да поемат здравното осигуряване и разходите за образование на всички социално-слаби, деца на безработни родители и т.н.

Така написано излиза,че работодателите и бизнеса,освен че ти дават хляба и осигуряват работа на теб и твоето семейство,трябва да издържат и циганите ;) Защото 90% от циганите отговарят на описаното от теб 8-) Това ми прилича на бягане от отговорност и на чиста проба дискриминация :roll: А и не виждам кое му е справедливото :? Не мога да разбера защо искаш да взимаш толкова пари колкото работодателя си.И ти работиш и той работи.Защо него да го облагат повече от теб :? Защото печели повече пари ли??? Ами може да прави пари,прави ги!!! Прави и ти.Никой не те спира Не е ли по-добре вместо данъците на работодателите,да се вдигнат заплатите на работниците Държавата пак ще събира повече пари и то без да утежняват положението на бизнеса и хората,на които се крепи икономиката И проблема при нас не е в ниските данъци за работодателите,а в големите разходи по хората,които работят в държавната администрация и на държавна работа :!: Съкращават се тези разходи и ще има досатъчно пари и за образование и за здравеопазване 8-) А това е точно обратното на това,което ти искаш и ефектът е много по-осезаем.Ако някъде трябва да има равенство,това е пред законите в тази държава.За съжаление при нас не е така.Има една недосегаема клика от бивши номенклатури и настоящи олигарси,като прибавиш към тях и циганите,положението става нетърпимо!!!

П.П. За да не бъда голословен,ще ти дам като пример Гърция.Да,може да се води капиталистическа държава,ама само на хартия.В нея над 40% от населението работи в държавния сектор!Е,резултатите са на лице.

Извинявай, но ако ти свързваш в по-голяма степен държавните служители с търтеи, които работят в държавната администрация и шефове на измислени парламентарни и правителствени комисии, аз ги свързам в много по-голяма степен с учители, лекари, служители на БДЖ и съм категорично против тези от втората група да бъдат намалявани като бройка и да им бъдат орязвани заплатите, дори точно обратното. Категорично против съм частните лечебни и учебни заведения да преобладават! А относно въпросните търтеи съм съгласен че бонуси, такива неща трябва да им се орязват. Но и не е добре да слагаш всички от държавната администрация под общ знаменател. Аз лично имам много мои приятели, работещи там и горе-долу имам представа какво е положението, а и не забравяй че имаше много сериозна програма на правителството за осигуряване на платени стажове на млади хора именно в тази сфера.
Това за циганите което го казваш имаш пълното право и основание да го мислиш. Но аз ще ти кажа първо че тези останали 10% са много сериозен проблем. А и дори за циганите, не мислиш ли че ако държавата им осигурява безплатни учебници и закуска от 1 до 12 клас, но в същото време им държи и сериозна отговорност ако не пускат децата си на училище не би било добре за интеграцията им? ;) Всъщност сега като се замисля тази цифра от 90% изобщо не е вярна, защото аз слагам в групата социално-слаби поне 70-80% от населението, а циганите не са повече от милион, милион и нещо ;)
А това за работодателя. Ти не можеш да ме убедиш че доходите ни ще се изравнят и че 10% от 500 лв моя заплата данък и 10% от 5000 лв негова е по-добре от 5% от 500 лв и 25% от 5000 лв. 475 лв. колкото 3750 лв ли са? ;)
А за равенството пред законите съм напълно съгласен с теб.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 25 юли 2012 15:48

doktora25 написа:Извинявай, но ако ти свързваш в по-голяма степен държавните служители с търтеи, които работят в държавната администрация и шефове на измислени парламентарни и правителствени комисии, аз ги свързам в много по-голяма степен с учители, лекари, служители на БДЖ и съм категорично против тези от втората група да бъдат намалявани като бройка и да им бъдат орязвани заплатите, дори точно обратното. Категорично против съм частните лечебни и учебни заведения да преобладават! А относно въпросните търтеи съм съгласен че бонуси, такива неща трябва да им се орязват. Но и не е добре да слагаш всички от държавната администрация под общ знаменател. Аз лично имам много мои приятели, работещи там и горе-долу имам представа какво е положението, а и не забравяй че имаше много сериозна програма на правителството за осигуряване на платени стажове на млади хора именно в тази сфера.
Това за циганите което го казваш имаш пълното право и основание да го мислиш. Но аз ще ти кажа първо че тези останали 10% са много сериозен проблем. А и дори за циганите, не мислиш ли че ако държавата им осигурява безплатни учебници и закуска от 1 до 12 клас, но в същото време им държи и сериозна отговорност ако не пускат децата си на училище не би било добре за интеграцията им? Всъщност сега като се замисля тази цифра от 90% изобщо не е вярна, защото аз слагам в групата социално-слаби поне 70-80% от населението, а циганите не са повече от милион, милион и нещо.
А това за работодателя. Ти не можеш да ме убедиш че доходите ни ще се изравнят и че 10% от 500 лв моя заплата данък и 10% от 5000 лв негова е по-добре от 5% от 500 лв и 25% от 5000 лв. 475 лв. колкото 3750 лв ли са?
А за равенството пред законите съм напълно съгласен с теб.

Това което имам предвид за държавните служители е,че за работа която може да се върши от двама човека,има назначени пет.И тази работа пак се върши от двама човека,а останалите трима са на държавна хранилка.А държавата от своя страна,взима тези пари от частния сектор :!: За това и не слагам хората рботещи на държавна работа под един знаменател,а и няма как да ги слагам.Само че лошото е,че при евентуални съкращения,ще започнат точно с тези,които ти не искаш,за сметка на търтеите и парашутистите :) Ей това е голямата трагедия.Относно циганите,за които и аз смятам,че са някъде толкова като бройка...ами имай предвид ,че работещото население в тази държава е около два милиона и половина.Е как тези хора да осигуяват себе си,около два милиона,два милиона и половина пенсионери и един милион цигани :shock: Както и да ги смяташ,математиката не излиза.А замислял ли си се защо никой не изкарва статистика циганите какви пари внасят в тази държава :? Защо не направят така,че социалните им помощи да се разпределят от парите събрани от цигани :? Ами че те от глад ще измрат тогава,защото не вкарват нито един лев в тази държава,а само точат и вместо аз,ти,нашите родители и нашите деца да получават адекватни образувание и здравни услуги,пенсии,парите отиват при тези паразити :!: За циганския електорат пък,като гласоподаватели не ми се отваря приказка изобщо.Разбери,че тези не подлежат на никаква интеграция!И още нещо...ако им се спрат парите,тогава ще има достатъчно за истинските социално слаби и без да се увеличават данъците.
Що се отнася до сметките ти,не са много,много вярни :) Ти смяташ само твоята заплата и заплатат на шефа ти :) Хайде сега сметни заплатата на шефа ти и залатите на 20 работника,при положение че им ги вдигнат със 100-200 лв да видиш какво се получава 8-) Работниците може и да са хиляда,ама шефовете няма да са сто.А другото е,че увеличението на данаците на работодателите не означава повече пари в държавата,а напротив по-малко.Това означава автоматично и драстично увеличаване на офшоките и държавата не 10% ами и един лев няма да види от бизнеса и ще си остане само с десетто процента на работниците и пак няма да стигат за нищо ;)Та в този ред на мисли,увеличаването на данъците на бизнеса не е вариант.

П.П. И пак ще ти дам за пример Гърция,този път и Руминия и това колко фирми си преместиха седалищата и колко нови фирми откриха в България точно заради плоският данък.Естествено и евтината работна ръка си има своето влияние де.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 25 юли 2012 15:56

futbolqga написа:
W84me написа:Тия дето си мислите, че обиждате някой с думата комунист се лъжете жестоко! Най-много вашите дядовци и баби да се въртят в гроба!

За твоя жалост моите НИКОГА не са били такива и за това са си изпатили достатъчно от недъгавите комунистически изроди.

И ти внимавай кой наричаш комунист, защото да - това е обида, а аз лично нямам намерение да позволявам на разни лайнари по форумите да обиждат моите прародители.

Комунизма това комунизма онова..
Помисли над това какво стои зад тази празна дума, която повтаряте като мантра (и която по нищо не се различава от думата фашизъм). Разбирам чувствата ти към комунизма, но дефакто всеки обществен строй било то комунизъм, фашизъм или демокрация има един единствен източник и една и съща цел. Да се стоварва такава вина върху комунизма в частност е все едно да ритна топка която да счупи прозореца и да обвиняваш топката за това. . Комунизмът е създаден, финансиран и наложен целенасочено от същата група, която създаде, финансира и наложи например нацизма или фашизма (като противовес на комунизма,което е смешно защото на практика двете са еднакви). Дефакто управляващата ни върхушка, която ти виждаш като комунисти не е проекция на самия комунизъм (тъй като това си е просто една дума, която са ни набили в тиквите), а на създателите му. Преди 9ти септември тези които стават управляващи на България са били с 50те % които са били с царя, след 89 какво стана ? Ми абсолютно същото ! Тези които бяха комуняги станаха капиталисти и демократи . И какво излиза ? Че това не са никакви комунисти и капиталисти,а просто хора които имат единствената цел да са на власт. Хора без идеали. След 30 години няма да се учудя ако говорим по-същия начин за сегашния ни строй. И ако комунист е обида то и Ботев трябва да е обида ! Защото е бил привърженик на Парижката комуна.

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Мнениеот futbolqga » 25 юли 2012 16:23

Alexx написа:Комунизма това комунизма онова..
Помисли над това какво стои зад тази празна дума, която повтаряте като мантра (и която по нищо не се различава от думата фашизъм). Разбирам чувствата ти към комунизма, но дефакто всеки обществен строй било то комунизъм, фашизъм или демокрация има един единствен източник и една и съща цел. Да се стоварва такава вина върху комунизма в частност е все едно да ритна топка която да счупи прозореца и да обвиняваш топката за това. . Комунизмът е създаден, финансиран и наложен целенасочено от същата група, която създаде, финансира и наложи например нацизма или фашизма (като противовес на комунизма,което е смешно защото на практика двете са еднакви). Дефакто управляващата ни върхушка, която ти виждаш като комунисти не е проекция на самия комунизъм (тъй като това си е просто една дума, която са ни набили в тиквите), а на създателите му. Преди 9ти септември тези които стават управляващи на България са били с 50те % които са били с царя, след 89 какво стана ? Ми абсолютно същото ! Тези които бяха комуняги станаха капиталисти и демократи . И какво излиза ? Че това не са никакви комунисти и капиталисти,а просто хора които имат единствената цел да са на власт. Хора без идеали. След 30 години няма да се учудя ако говорим по-същия начин за сегашния ни строй. И ако комунист е обида то и Ботев трябва да е обида ! Защото е бил привърженик на Парижката комуна.

Дай да не бъркаме управляващите с формата на управление.Като цяло си изключително прав в това, което казваш, включително и в това, че морално деградиралите комунистически отрочета днес ни се представят за демократично настроени политически фигури.Да, те са същите, но поне го няма този зверски експеримент с нашата нация наречен комунизъм.Макар управляващите да са същите много неща са различни - вярно е, че и сега те получават своето, но поне и ние имаме някаква условна свобода (най-малкото имаме свободата да се отскубнем от милата родна действителност - преди и това не можеше), а дори бих казал и значително по-високо качество на живот.Мисля, че и сам знаеш колко различни са нещата сега в сравнение с тогава, няма смисъл да ги изреждам, защото ще ми отнеме прекалено много време.Така че, извода за мен е един - макар управляващите да са същите, поне подхода е различен, а от това печелят хората.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 25 юли 2012 17:43

futbolqga написа:Дай да не бъркаме управляващите с формата на управление.Като цяло си изключително прав в това, което казваш, включително и в това, че морално деградиралите комунистически отрочета днес ни се представят за демократично настроени политически фигури.Да, те са същите, но поне го няма този зверски експеримент с нашата нация наречен комунизъм.Макар управляващите да са същите много неща са различни - вярно е, че и сега те получават своето, но поне и ние имаме някаква условна свобода (най-малкото имаме свободата да се отскубнем от милата родна действителност - преди и това не можеше), а дори бих казал и значително по-високо качество на живот.Мисля, че и сам знаеш колко различни са нещата сега в сравнение с тогава, няма смисъл да ги изреждам, защото ще ми отнеме прекалено много време.Така че, извода за мен е един - макар управляващите да са същите, поне подхода е различен, а от това печелят хората.

Значи аз искам да ти намеся едно друго понятие: "централно-планова икономика". Като експеримент тя у нас, а и в целия СИВ се оказа неуспешна, но мисля че много малко хора могат да кажат какви са причините за това и дали произлизат от същността на самата система или от външни фактори. Ти си помисли и прецени до каква степен представите ти за понятията "комунизъм" и "централно-планова икономика" се припокриват. Лично за мен двете понятия се припокриват до голяма степен. Що се касае до влиянието, което този тип икономика ни е донесла през тези години, аз мисля че е по-скоро положително. Тя ни е донесла индустриализацията, развитието на селското стопанство, успехите в спорта, високото качество на образование и здравеопазване. И именно пълното разрушение на плановия апарат след 1989 г. е най-голямата причина да сме в това състояние в момента. Сега такава икономика в пълния си вид е невъзможно да построим, най-малкото защото ЕС има съвсем различни виждания по въпроса и няма да ни позволи. Но планови елементи в икономиката, особено в селското стопанство и увеличение на държавния сектор според мен са необходими.
Така че това нарушаване на свободите, за което ти говориш няма общо със самата планова система, следователно няма общо и със самия комунизъм като такъв, а е по-скоро свързан с управляващите - част от тоталитарния режим и репресивния апарат.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 25 юли 2012 18:04

futbolqga написа:
W84me написа:Тия дето си мислите, че обиждате някой с думата комунист се лъжете жестоко! Най-много вашите дядовци и баби да се въртят в гроба!

За твоя жалост моите НИКОГА не са били такива и за това са си изпатили достатъчно от недъгавите комунистически изроди.

И ти внимавай кой наричаш комунист, защото да - това е обида, а аз лично нямам намерение да позволявам на разни лайнари по форумите да обиждат моите прародители.

Лайнара си ти тука, моето ниво няма да го стигнеш и пет живота да живееш! КАПИТАЛИСТ!
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 25 юли 2012 18:09

Тука дето много плюете по тоя комунизъм, можете да прочетете малко и да видите, че населението ни през 89-та година е било 9 милиона души! Сега се топим с всеки изминал ден, защото се живее много по-добре, нали?! Турците, ако решат ще ни прегазят точно за 1 ден, тогава е било обратното!Циганите безчинстват и остават безнаказани, само след 20 години няма да са малцинство,аз не искам детето ми да живее в циганска държава, а вие?
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
stn

Мнениеот stn » 25 юли 2012 18:47

Почвам да си мисля, че батманлевски и останалите му дъщерни никове е Ненчо Сираков!
Умира бавно този, който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца...

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 25 юли 2012 19:17

W84me написа:Тука дето много плюете по тоя комунизъм, можете да прочетете малко и да видите, че населението ни през 89-та година е било 9 милиона души! Сега се топим с всеки изминал ден, защото се живее много по-добре, нали?! Турците, ако решат ще ни прегазят точно за 1 ден, тогава е било обратното!Циганите безчинстват и остават безнаказани, само след 20 години няма да са малцинство,аз не искам детето ми да живее в циганска държава, а вие?

Лично аз не плюя и се опитвам да гледам реално на нещата.И в други теми съм си казвал мнението относно начина,по който живеехме преди 10.11.1989г. и сега.Ами и тогава си имаше плюсове и минуси и сега е същото 8-) само че вместо да вземем плюсовете от миналото и да се възползваме от изградените по онова време блага,ние заклеймяваме абсолютно всичко създадено по времето на соца(комунизъм никога не сме били)и възхваляваме "побългарената демокрация" и "побългарения капитализъм"(това в което живеем в момента нито е демокрация,нито е капитализъм).Само че като не се получават нещата,започваме да си търсим оправдания и да си мием ръцете със стария строй( в момента е модерно с "европейски изисквания" :lol: ).Добре ама от тогава вече са изминали 23 години.Е как пък за толкова време не мръднахме малко напред,дори напротив,родителите ни,които са най-потърпевши от този преход днес мизерстват с някакви мизерни пенсии :evil: От друга страна,не оправдавам и отричането на настоящето и милеенето по старото време 8-) Още повече пък,когато някой предлага някакви мерки и решения,характерни за соца.Ами няма как да се случат тези неща.Разберете го най-накрая,че стария строй няма да се върне.Той се крепеше на един затворен съюз(СИВ),на държави с един и същи строй.А къде са сега тези държави и къде сме ние.Та нали през 1989г. тръгнахме с равен старт.И накрая какво излиза :roll: Че проблема не е нито в стария строй нито в настоящия,а в самите човек :!: В хората,управлявали ни тогава и тези извършили прехода.А така като се замисля,те са едни и същи,включително и тяхните деца.Та в този ред на мисли искам да кажа:Живейте в настоящето и мислете за бъдещето :!: Това са нещата,които могат да се променят и които зависят от самите нас :!: Това което е зависело от родителите ни,вече е Минало.Хубаво или лошо,то вече е свършило и не подлежи на промяна,колкото и да се отрича или възхвалява :!:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Свободна зона”