doktora25 написа:Извинявай, но ако ти свързваш в по-голяма степен държавните служители с търтеи, които работят в държавната администрация и шефове на измислени парламентарни и правителствени комисии, аз ги свързам в много по-голяма степен с учители, лекари, служители на БДЖ и съм категорично против тези от втората група да бъдат намалявани като бройка и да им бъдат орязвани заплатите, дори точно обратното. Категорично против съм частните лечебни и учебни заведения да преобладават! А относно въпросните търтеи съм съгласен че бонуси, такива неща трябва да им се орязват. Но и не е добре да слагаш всички от държавната администрация под общ знаменател. Аз лично имам много мои приятели, работещи там и горе-долу имам представа какво е положението, а и не забравяй че имаше много сериозна програма на правителството за осигуряване на платени стажове на млади хора именно в тази сфера.
Това за циганите което го казваш имаш пълното право и основание да го мислиш. Но аз ще ти кажа първо че тези останали 10% са много сериозен проблем. А и дори за циганите, не мислиш ли че ако държавата им осигурява безплатни учебници и закуска от 1 до 12 клас, но в същото време им държи и сериозна отговорност ако не пускат децата си на училище не би било добре за интеграцията им? Всъщност сега като се замисля тази цифра от 90% изобщо не е вярна, защото аз слагам в групата социално-слаби поне 70-80% от населението, а циганите не са повече от милион, милион и нещо.
А това за работодателя. Ти не можеш да ме убедиш че доходите ни ще се изравнят и че 10% от 500 лв моя заплата данък и 10% от 5000 лв негова е по-добре от 5% от 500 лв и 25% от 5000 лв. 475 лв. колкото 3750 лв ли са?
А за равенството пред законите съм напълно съгласен с теб.
Това което имам предвид за държавните служители е,че за работа която може да се върши от двама човека,има назначени пет.И тази работа пак се върши от двама човека,а останалите трима са на държавна хранилка.А държавата от своя страна,взима тези пари от частния сектор

За това и не слагам хората рботещи на държавна работа под един знаменател,а и няма как да ги слагам.Само че лошото е,че при евентуални съкращения,ще започнат точно с тези,които ти не искаш,за сметка на търтеите и парашутистите

Ей това е голямата трагедия.Относно циганите,за които и аз смятам,че са някъде толкова като бройка...ами имай предвид ,че работещото население в тази държава е около два милиона и половина.Е как тези хора да осигуяват себе си,около два милиона,два милиона и половина пенсионери и един милион цигани

Както и да ги смяташ,математиката не излиза.А замислял ли си се защо никой не изкарва статистика циганите какви пари внасят в тази държава

Защо не направят така,че социалните им помощи да се разпределят от парите събрани от цигани

Ами че те от глад ще измрат тогава,защото не вкарват нито един лев в тази държава,а само точат и вместо аз,ти,нашите родители и нашите деца да получават адекватни образувание и здравни услуги,пенсии,парите отиват при тези паразити

За циганския електорат пък,като гласоподаватели не ми се отваря приказка изобщо.Разбери,че тези не подлежат на никаква интеграция!И още нещо...ако им се спрат парите,тогава ще има достатъчно за истинските социално слаби и без да се увеличават данъците.
Що се отнася до сметките ти,не са много,много вярни

Ти смяташ само твоята заплата и заплатат на шефа ти

Хайде сега сметни заплатата на шефа ти и залатите на 20 работника,при положение че им ги вдигнат със 100-200 лв да видиш какво се получава

Работниците може и да са хиляда,ама шефовете няма да са сто.А другото е,че увеличението на данаците на работодателите не означава повече пари в държавата,а напротив по-малко.Това означава автоматично и драстично увеличаване на офшоките и държавата не 10% ами и един лев няма да види от бизнеса и ще си остане само с десетто процента на работниците и пак няма да стигат за нищо

Та в този ред на мисли,увеличаването на данъците на бизнеса не е вариант.
П.П. И пак ще ти дам за пример Гърция,този път и Руминия и това колко фирми си преместиха седалищата и колко нови фирми откриха в България точно заради плоският данък.Естествено и евтината работна ръка си има своето влияние де.