Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот Soulen » 03 яну 2023 21:24

Drunken_Master написа:
Soulen написа:Ние си имаме като Бандера, просто не са почитани толкова. Ванче Михайлов и ВМРО например.

Мда... И двамата са боклуци, барабар с партията му. Колко избити има от него...

Аз не ги съдя, но не ги и възхвалявам. Бориш огън с огън. Каквото сме правили ние, 2 пъти повече са правили сърбите и гърците.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 03 яну 2023 21:27

Soulen, между другото... много ми я хвалят, книгата на Русков "Чамкория". Тя обхваща тоя период... Трябва да си я взема.
Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

На линия
Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 03 яну 2023 21:31

Drunken_Master написа:Soulen, между другото... много ми я хвалят, книгата на Русков "Чамкория". Тя обхваща тоя период... Трябва да си я взема.
Изображение

Бойци на тихия фронт чел ли си я? Много е красноречиво описанието на хорската радост и масовите празненства и изобщо обществените настроения по това време при откриването на мавзолея в Плевен.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 03 яну 2023 21:37

bubka написа:...
Не съм. Снимал съм една част от библиотеката ми... Това е само за соца.
Изображение
Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 03 яну 2023 21:43

Drunken_Master написа:
bubka написа:...
Не съм. Снимал съм една част от библиотеката ми... Това е само за соца.
Изображение
Изображение

Гей дружба основана на фантастична литература се заражда. Само не разбрахме от кой етнос сте
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 03 яну 2023 23:15

Идеален момент да се отървем от старите запаси ако въобще са по складовете и не са разграбени през годините и да се водят само на хартия. Това ще е стъпка към подмяна на всякакъв тип оръжие и боеприпаси със замяната им на нови и пресни по складовете.

Множество украински журналисти и политици коментираха, че България е изключително важна за Украйна страна, която разполага със значителни запаси от оръжия от съветски тип, от които украинците се нуждаят толкова много сега на фронтовете на войната, отбелязва "Радiо Свобода".

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 03 яну 2023 23:21

paceto написа:Идеален момент да се отървем от старите запаси ако въобще са по складовете и не са разграбени през годините и да се водят само на хартия. Това ще е стъпка към подмяна на всякакъв тип оръжие и боеприпаси със замяната им на нови и пресни по складовете.

Множество украински журналисти и политици коментираха, че България е изключително важна за Украйна страна, която разполага със значителни запаси от оръжия от съветски тип, от които украинците се нуждаят толкова много сега на фронтовете на войната, отбелязва "Радiо Свобода".

И откъде средства ? Ние едни самолети ги чакаме сума ти години...
Изображение

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 03 яну 2023 23:36

paceto написа:Идеален момент да се отървем от старите запаси ако въобще са по складовете и не са разграбени през годините и да се водят само на хартия. Това ще е стъпка към подмяна на всякакъв тип оръжие и боеприпаси със замяната им на нови и пресни по складовете.

Дайте още 20 Св. Хаймарс. Щяли да изкъртят вовата от бункера чувам.
Дайте им и Ейбрамс и други глезотии от поредния завишен бюджет за "отбрана".
Дайте им оръжия с които да приключат войната до месеци не да се кандилкат със съветски САУ и БМП от наличността на БА.
Що не давате? Нали ръкопласкяха сенаторите?
Или то - далаверата да върви....
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 03 яну 2023 23:39

Постепенно ще трябва да се правят, а ние също можем да правим различни бронирани машини и дори и танкове. Все някога трябва да се почне с това нещо, защото от чакане някой да ни подари ей така на добри начела в момента сме в такова положение и ни се вижда скъпо като почнем да правим замяна на стара техника с нови. Как може страни като Естония, Литва, Латвия и Румъния да могат, а ние да не можем? Въпросните първи три държави дори не произвеждат собствена бойна техника или боеприпаси и се справят като подменят старата си техника, а ние да не можем? Имаме военни заводи, имаме и заводи за боеприпаси от различен калибър, имам заводи за ръчно оръжие и можем да правим всякакъв тип, а не само един като AR-M1.

Ние вече дори си произвеждаме бронирани машини.

Изображение

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 04 яну 2023 00:37

paceto написа:Постепенно ще трябва да се правят, а ние също можем да правим различни бронирани машини и дори и танкове. Все някога трябва да се почне с това нещо, защото от чакане някой да ни подари ей така на добри начела в момента сме в такова положение и ни се вижда скъпо като почнем да правим замяна на стара техника с нови. Как може страни като Естония, Литва, Латвия и Румъния да могат, а ние да не можем? Въпросните първи три държави дори не произвеждат собствена бойна техника или боеприпаси и се справят като подменят старата си техника, а ние да не можем? Имаме военни заводи, имаме и заводи за боеприпаси от различен калибър, имам заводи за ръчно оръжие и можем да правим всякакъв тип, а не само един като AR-M1.

Ние вече дори си произвеждаме бронирани машини.

Изображение

Това един канадец-българин ли, дето пишеше, че щял да отваря заводи в България?

Върни се в “Свободна зона”