Войната в Украйна
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
Re: Войната в Украйна
На местопрестъпление пипат ли се жертвите от случайни хора и който и да е друг ? Заснемат ги и не бутат нищо за да дойдат чуждестранни разследващи. Иначе ще се компрометират уликите и руснаците могат лесно да кажат, че всичко са извършили украинците. Аз съм съгласен дори в тоя международен екип разследващи да има и руснаци и от неутрални страни за да се направи максимално балансиран доклад и заключение за случилото се. Макар че истината може да бъде само една и тя не е в полза на руснаците.
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов ! :mrgreen:
- paceto
- Контакти:
fcb_bg написа:paceto написа:Ама ти сега какво очакваш кмета преди обръщението да е обиколил всяка една къща, за да види какво е състоянието ли?
Дай малко по сериозно и стига с това видео.
Това тук сигурно трябва да виним кмета, че не го е казал в обръщението си.
https://twitter.com/Maria14060507/statu ... 3094814721
В Буча живеят около 30,000 души и не е някое селце с две улици и 10 къщи.
Ей това тук вероятно ще излезе наяве дали е така или не.
Притеснява ме как трупове лежат по улиците 4 дни, а хора си вървят спокойно наоколо.
А друг снима драмата.
Във военни действия такива неща не се пипат изобщо и това е правило, което трябва да се изпълнява докато не се подсигури периметъра. Това е опасно за близките ако са все още в района, защото може да има поставени експлозиви, а в същото време може и да се заразиш с болести ако започнеш да пипаш трупове без предпазни средства. При един труп започват да се събират всякакви животинки и микроби, а ако самото разлагане е започнало се извършват доста химични реакции в тялото и около тялото.
Вчера например националната полиция минаваше със специален камион, за да проверява за експлозиви по домовете и около изоставени коли. Един върви напред и оглежда, а след него върви тежката машина, за да избута колите. На хората им е казано да не пипат нищо за тяхната безопасност и продължават да го правят докато не се разчисти градът, а покрай всичките тези снаряди също има не малко вредни емисии във въздуха. Има доста неща, които явно не знаете как се процедира по време на такива военни действия особено в градски условия. В Сирия положението беше същото и се забраняваше на местното население да събира телата докато не мине специализирана група от военни и медици.
Ето може да видите как претърсват за експлозиви и предупреждават хората да внимават какво пипат - https://www.youtube.com/watch?v=9MNuMJNIS64
Кой крив, кой прав като мнение няма никакво значение, но за мен изводът е, който си напрвих е, че поговорката на чужд гръб и 100 тояги са малко е достатъчна. Не мога да повярвам, че адски голям процент приемат войната и смъртта на хора, като една игра и шега.
Ако приемем, че украинците загиват за да бранят родината си, то руските жертви на невинни воиници, на кой да ги припишем?
Ако приемем, че украинците загиват за да бранят родината си, то руските жертви на невинни воиници, на кой да ги припишем?
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
Айде стига глупости. Олекна тотално.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
- paceto
- Контакти:
Това, че ти е трудно да повярваш на тези неща си е лично твой проблем.
Вземи прочети малко материал за военните процедури и какво трябва да се прави след военни действия. Има цели книги и наръчници, които се използват за тези неща и се предоставят на военните командири, генерали преди подобни действия, а те са длъжни да спуснат заповедта надолу по веригата, а кой ще ги спазва си е отделен въпрос и после сами ще си правят вътрешни разследвания.
Вземи прочети малко материал за военните процедури и какво трябва да се прави след военни действия. Има цели книги и наръчници, които се използват за тези неща и се предоставят на военните командири, генерали преди подобни действия, а те са длъжни да спуснат заповедта надолу по веригата, а кой ще ги спазва си е отделен въпрос и после сами ще си правят вътрешни разследвания.
Плажът в Мариупол е миниран от 2015та, в Киев има стотици табели Мини, руснаците показват как разминират, да не говорим за минни полета в Донбас .
fcb_bg, ходил ли си в казарма или всичко свързано с военни действия си гледал само по филмчета?
Аз не съм на ничия страна, но ми е инетресно да прочета мнението ти, защо Путин трябва да унищожи Украйна?
Аз не съм на ничия страна, но ми е инетресно да прочета мнението ти, защо Путин трябва да унищожи Украйна?
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
- paceto
- Контакти:
Той е руснак и колкото да се опитва да прокарва идеята тук, че не одобрява действията, то защитните му коментари говорят съвсем друго.
paceto написа:Това, че ти е трудно да повярваш на тези неща си е лично твой проблем.
Вземи прочети малко материал за военните процедури и какво трябва да се прави след военни действия. Има цели книги и наръчници, които се използват за тези неща и се предоставят на военните командири, генерали преди подобни действия, а те длъжни да спуснат заповедта надолу по веригата, а кой ще ги спазва си е отделен въпрос и после сами ще си правят вътрешни разследвания.
Ти май не си виждал погребения досега в Украйна, събрани трупове в чували в контейнер.
Ти ще си оставиш ли на улицата 3 трупа 4 дни без да се обезпокоиш от зараза?
Не, няма значение дали одобрява или не, просто ми е интересно да прочета мнението му, защо Путин иска да унищожи Украйна.