Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот metodito » 01 апр 2020 15:23

Warped написа:Аз знам, ама мислех сериозно че и ти знаеш. Нека тогава ти кажа само тримата ръководители.
Венцислав Мутафчийски - завършва "Обща хирургия". След това „Военна хирургия”, "Мениджмънт на здравеопазването".
Ангел Кунчев - епидемиология и вирусология
Тодор Кантерджиев - завършва Микробиология и Епидемиология на инфекциозните болести.

Ми сравни говореното на хирурга и Кантарджиев.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 01 апр 2020 15:34

metodito написа:Аз мнение може да имам, но нямам понятие какво се случва. Може ли всички или почти всички (май Бразилия само остана от големите държави) ръководители да са идиоти или това е нарочно? А може да е следване на международни протоколи. Примерно от страна на СЗО. Но неедновременността и различието при мерките не говори за това. Веш ли го? А вече въпроси за генезиса на короната е съвсем отделна група въпроси. А за короната като заплаха сама по себе си е друга група въпроси. Това, което за мен е: Китай скри това с короната На този момент дали е биоръжие, дали е вирус изпуснат от лаборатория няма как да се каже и според мен никога няма да разберем. Може би е по-добре така - за всички. Скри нарочно. През това време всичко вече си е било майката. Европа и САЩ допълнително реагираха със закъснение, а по-късно - лично за мен и грешно. Освен, ако не е било сценарий да грабнат абсолютната власт. Или просто тест. Засега им се получава чудничко. Те вече имат рецепта за всяко недоволство.

Не залагай особени надежди на Бразилия и в частност на тезата ти, че трябва да ви(иде реч за най-свободолюбивата час от населението ни :lol: ) пуснат свободно да припкате на воля и да пасете росна тревичка! Защото до няколко дни те ще настигнат и задминат Нидерландия по заразени! А за Нидерландия вече казахме, че моделът при тях беше очевидно сбъркан! И вече смъртните случаи при тях са 4-ри пъти повече, отколкото възстановените!!! Сега вече се опитват да вземат мерки, но много късно!
Последна промяна от CSKA 78 на 01 апр 2020 15:44, променено общо 1 път.
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 01 апр 2020 15:35

Сашо написа:Получава се така, че само теб цитирам в тази тема, защото ти и още няколко единици е очевидна липсата на страх в коментарите си. Супер го каза по-рано, че всеки сам избира как да живее дните си - в хармония или в стрес и страх. Но много не могат да осъзнаят това, което казваш. Не просто да го разберат, а да го осъзнаят! Но то така или иначе, това е личен път. Искрата е вътре, не идва някъде от вън. Полемиките и споровете са напълно безсмислени, а и разсипват много енергия ;) Поздрави!

Специалисти сте по страх май, а? metodito преди една седмица питаше дали да ходи да види майка си, защото го е страх да не зарази с нещо жената. Напълно одобрявам, ако не е отишъл да я види и разбирам страха му.

Не може да извадите и една статистика, която да показва, че коронавирусът е по-малко опасен от предишни вирусни епидемии, но вие всичко разбирате, а другите са паникьори, зомбирани от телевизиите и медиите, защото се съобразяват с мнението на лекарите, които правителствата на най-големите държави в света са избрали да ги преведат през кризата :lol:

Без да влизаме в полемики и спорове, може ли да споделиш какво трябва да се направи в ситуацията според теб? metodito вчера го питах и той каза, че не знае какво трябва да се направи. Какво трябва да се направи според теб? Да се спре извънредното положение, друго нещо?

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 01 апр 2020 15:39

Жоро Брейка сега го гледах, много умен :lol: :lol: :lol: .
Самия той неосъзнава, че ако се върне бай Тошо, ше бачка в челека-то :lol:
Ама го разбирам теглил е заем сега салона невърви :lol: :lol:
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 01 апр 2020 15:47

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 01 апр 2020 15:57

Groucho написа:
Сашо написа:Получава се така, че само теб цитирам в тази тема, защото ти и още няколко единици е очевидна липсата на страх в коментарите си. Супер го каза по-рано, че всеки сам избира как да живее дните си - в хармония или в стрес и страх. Но много не могат да осъзнаят това, което казваш. Не просто да го разберат, а да го осъзнаят! Но то така или иначе, това е личен път. Искрата е вътре, не идва някъде от вън. Полемиките и споровете са напълно безсмислени, а и разсипват много енергия ;) Поздрави!

Специалисти сте по страх май, а? metodito преди една седмица питаше дали да ходи да види майка си, защото го е страх да не зарази с нещо жената. Напълно одобрявам, ако не е отишъл да я види и разбирам страха му.

Не може да извадите и една статистика, която да показва, че коронавирусът е по-малко опасен от предишни вирусни епидемии, но вие всичко разбирате, а другите са паникьори, зомбирани от телевизиите и медиите, защото се съобразяват с мнението на лекарите, които правителствата на най-големите държави в света са избрали да ги преведат през кризата :lol:

Без да влизаме в полемики и спорове, може ли да споделиш какво трябва да се направи в ситуацията според теб? metodito вчера го питах и той каза, че не знае какво трябва да се направи. Какво трябва да се направи според теб? Да се спре извънредното положение, друго нещо?

Нищо не може да се направи в България, защото света вече е тръгнал в една посока. Единственото малоумно нещо са големите глоби и идиотските КПП-та на изхода на градовете. Голямата грешка вече беше допусната като пуснаха 200 000 души да се приберат и да заразяват наред, вместо да ги изолират и изследват. От там нататък всичко е сгрешено и за мен нямат верен ход.

За пръв път не сме най-големите идиоти де, даже сме горе долу добре спрямо останалите от ЕС.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 01 апр 2020 16:10

Soulen написа:За пръв път не сме най-големите идиоти де, даже сме горе долу добре спрямо останалите от ЕС.

Oще един такъв пост и ще реша, че си променил мнението си за хуйнята :lol: В началото беше на мнение, че не е толкова опасна, нали така?

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 01 апр 2020 16:22

Новогодишната реч, щял да е чете генерал Годжи.
С тия темпове, може да си я откараме още 1 година.
Мамито ви мръсно.
На 14 май ще кажат, още един месец да не протоварваме пробитата ни здравна система и така до съсипването на държавата. За 150 човека болни блокирахме държавата.
Като ще се мери с двоен аршин, на всички държавни служители( без лекарите на първа линия) да им бъде изплатена само 60% от заплатата с другата част да оправят кашата която забъркват с всеки един ден.
А тестване все още няма, някой да сметне 4К теста такава извадка са от населението на България.
Борим дедовият общо взето.
Никога не съм вярвал на конспирации и прочие дивотии, но Бойко се е насрал от руснаците във връзка с влизането ни в Еврозоната, и сега с тези карантини просто печели някакво време.
Или някой ще каже, че на 240 мастии някога им е пукало за населението, та сега да е по-различно.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Сашо
Контакти:

Мнениеот Сашо » 01 апр 2020 16:26

Groucho написа:Без да влизаме в полемики и спорове, може ли да споделиш какво трябва да се направи в ситуацията според теб? metodito вчера го питах и той каза, че не знае какво трябва да се направи. Какво трябва да се направи според теб? Да се спре извънредното положение, друго нещо?

Не питаш за глобален мащаб нали?! Защото всички ние в живота сме по подразбиране просто свидетели, а не творци. Може да твориш единствено собствения си живот. А кой съм аз че да ти казвам какво трябва да направиш в определена ситуация и какво не?! Ако ти си преценил, че трябва да лягаш и ставаш с телевизия и новини за епидемии, болни и умрели, това си е твоя избор и път, и никой няма право да манипулира избора ти. Животът е доста по-елементарен, отколкото ние с нашата логика можем да го усложняваме :) Идваш, правиш това, което ти харесва и искаш да правиш, без да пречиш на други да правят това, което им харесва и искат да правят, и накрая си отиваш. А наши врагове обикновено остават тези, които се опитват и ни пречат да правим това, което ни харесва и искаме да правим.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 01 апр 2020 16:28

Имало тестове бре, при това безплатно.
Тия си правят вече пълен ташак.
https://covid.bg/test/
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Върни се в “Свободна зона”