Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Сашо
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот Сашо » 01 апр 2020 13:41

metodito написа:http://epicenter.bg/article/Germanski-ministar-se-samoubi-zaradi-COVID-19/211712/7/0
Още една "пряка" жертва на короната. И това е на някакъв си министър. А за обикновените хора, които се самоубиват, КОГА?

Най-интересно става, когато по време на криза започнат да се „самоубиват“ политици, ръководители, отговорни лица... с една дума главатарите :) И как да не е интересно, след като човека, занимаващ се с финансовата политика на една от най-силните икономики в света е посветил последните дни от живота си за преразглеждане и справяне с евентуален финансов колапс. А човек, посветил се на някаква кауза е невъзможно да мисли за самоубийство и то така тихомълком. Би го направил показно, публично и с вдигане на „много шум“. Това го знае много добре дори и най-некадърния психолог. Най-малкото, щеше да има писмо, оставил е семейство, деца. Щеше да напише примерно: „Уверих се че предстои нещо страшно, хората ще измират, децата ми и семейството ми ще измрат, дали от глад или грип... все тая. Няма да издържа на това, простете ми!“ Най-малкото е да имаше такова писмо. Всеки критично мислещ човек го осъзнава. Казвам критично-мислещ защото графиката на такива хора през последния месец е срината главоломно в световен мащаб. Причината е ясна - СТРАХ!!! Хората до такава степен са се н@срали от страх за живота си, че те отказват повече да мислят. Техният бог е телевизора,тяхното успокоение е поредната доза СТРАХ, всякакви статистики за болни и умрели. Това е Стокхолмския синдром :) И като се изтърка номера с грипа, ще дойде следващата заплаха. Страх от финансовата криза, от икономическата криза, от производствената криза. Костюмите на Дарт Вейдър с които в момента излизат навън, ще бъдат заменени от новите актуални мерки - За да не фалира фирмата, предприятието, държавата ще работим на половин заплата, за да не фалират банките ни ще теглим кредити с безумни лихви и условия. Ама то е за добро, част от неизбежните и задължителни рестрикции. И който не иска да ги спазва, значи е много прост човек!!! :)
Получава се така, че само теб цитирам в тази тема, защото ти и още няколко единици е очевидна липсата на страх в коментарите си. Супер го каза по-рано, че всеки сам избира как да живее дните си - в хармония или в стрес и страх. Но много не могат да осъзнаят това, което казваш. Не просто да го разберат, а да го осъзнаят! Но то така или иначе, това е личен път. Искрата е вътре, не идва някъде от вън. Полемиките и споровете са напълно безсмислени, а и разсипват много енергия ;) Поздрави!

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 01 апр 2020 13:57

Сашо уважавам правото на избор и на свобода на всеки, но тук няма как да стане. Ако ви проектираха в някаква паралелна вселена и всеки да си тегли от неговото си поведение нямаше да имам нищо против вашето решение не на рестрикциите, да на иономиката. Сега обаче няма как да стане. Аз реално не правя нищо ако спазвам рестрикции, а ти не. Необходимо е всички, за да има резултат. Твоето право на свобода унищожавамоя избор. Тогава възнива въпроса кой е прав. Допускам обратния вариант. Ти да си, а аз да меля глупости и да ви принуждавам да правите глупости. Все си мисля, че резултатите от вируса са ужасни и че световните правителства и организации са направили по-добра прецена на ситуацията от теб и хората от твоята група. Следователна няма как да се чувствам виновен. Следват се едните, вероятно на рестрикциите е по-добрия вариант предвид специалистите, а вие сте лаици (хора с мнение, но без компетенция) и няма как да стане обратното. Ненавистта ти неправилно избива в това че сме прости, съдя от хвалбите ти, че само ти и тези като теб сте разбирали какво става, но няма как. Мисли си го ако ще ти е по-леко.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)
50 години без софийския Левски (1914-1969), мир на праха му.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 01 апр 2020 14:11

Сашо написа:...

Наистина е въпрос на замисляне. Да се поспре човек и да си каже: "Чакай сега малко". Лично аз мога да бъда застигнат от ковид-мовид още утре и да пукна. Може да ми се случи друго - да ме блъсне кола, какво ли не. Но не бих издържал да ме затворят и да ми казват ние те пазим. Спри да живееш за малко, после ще видим. И после да се удължава до безкрай. Много се надявам всичко да отмине скоро. И да не се продължава в посоката, в която е тръгнал света. Но, както казваш, сега мине ли номера, ще е друго-пето-десето. А отмине ли, хората да осъзнаят какво се е случило и да раздадат правосъдие (по законен път) на всички тея от горе.
Една интересна статия за тестването: https://clubz.bg/96533-otkoga_covid_19_ ... i2wB8ctCa0 Която отново не е от пожарникар, зъболекар или военен хирург, а от вирусолог. Четете хората, които това работят, а не измисляци. И спазвайте медийна дистанция от телевизора.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 01 апр 2020 14:29

Ама живейте, бе, сега ви е паднало! Ходете по моловете, на ресторант, бар и дискотека! Точно сега му е времето! Недейте да спазвате никакви рестрикции! Другите нека ги спазват, а вие...ще живеете! :lol: :lol:

ПП Интересното е, че при такива индивиди, като вашите, досега не са живели особено! Като се са затваряли по къщите си, и по цял ден са били в нета! И сега изведнъж, точно докато има пандемия от Ковид-19, тогава сте решили да отстоявате свободата си?! :shock: :lol:
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 01 апр 2020 14:29

[offtopic][offtopic]
Непринуден написа:
metodito написа:Дано все пак се сбъднат прогнозите - за период на равна линия и спад. За съжаление, не само ние, ами и много от отговорните лица говорят с "дано", "ако", "предполага се", опирайки се на опита си и конвенционално знание за нещо, което може и да не конвенционално.

Много си прав. И тук имам същото мнение като твоето. Явно ще намерим общ език с теб. Току виж и станем от един отбор и цирка ще е пълен :P
Сега сериозно. Така е, както си го писал. Те стрелят на сляпо. Нищо не знаят и много добре знаят, че нищо не знаят. Затова междувременно прилагат по детски решение. Рестрикции и чакаме да видим действат ли ( а дано се молим), лятото ще повлияе ли на вируса, ваксината догодина и множество неизвестни фактори. Те са като ученик на който си дал уравнение с много неизвестни. Хикс иггрек, зет, идея си няма какъв може да е крайния резултат. Там между няколкото неизвестни има едно число (рестрикции) и това е.

Лошото е, че от тях зависят много неща. И пак да повторя - много от държавите, да не кажа света, действа като идиот. Не са само у нас. Много любопитен беше онзи материал в EUobserver, дето ББ ги питал има ли НАТ, Европа сценарий срещу биологична атака, и онея почанли: Ми то така, ми то онака, 2021 трябвало някакво комисия да се събира. Това, ако е вярно, ПФФФ.

Много си прав. И тук имам същото мнение като твоето. Явно ще намерим общ език с теб. Току виж и станем от един отбор и цирка ще е пълен :P

Аз мнение може да имам, но нямам понятие какво се случва. Може ли всички или почти всички (май Бразилия само остана от големите държави) ръководители да са идиоти или това е нарочно? А може да е следване на международни протоколи. Примерно от страна на СЗО. Но неедновременността и различието при мерките не говори за това. Веш ли го? А вече въпроси за генезиса на короната е съвсем отделна група въпроси. А за короната като заплаха сама по себе си е друга група въпроси. Това, което за мен е: Китай скри това с короната На този момент дали е биоръжие, дали е вирус изпуснат от лаборатория няма как да се каже и според мен никога няма да разберем. Може би е по-добре така - за всички. Скри нарочно. През това време всичко вече си е било майката. Европа и САЩ допълнително реагираха със закъснение, а по-късно - лично за мен и грешно. Освен, ако не е било сценарий да грабнат абсолютната власт. Или просто тест. Засега им се получава чудничко. Те вече имат рецепта за всяко недоволство.[/offtopic][/offtopic]

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 01 апр 2020 14:42

metodito написа:Една интересна статия за тестването: https://clubz.bg/96533-otkoga_covid_19_ ... i2wB8ctCa0 Която отново не е от пожарникар, зъболекар или военен хирург, а от вирусолог. Четете хората, които това работят, а не измисляци. И спазвайте медийна дистанция от телевизора.

Е Методи, ами ти явно незнаеш, кои са в кризисния щаб и медицинския щаб
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 01 апр 2020 14:43

Warped написа:
metodito написа:Една интересна статия за тестването: https://clubz.bg/96533-otkoga_covid_19_ ... i2wB8ctCa0 Която отново не е от пожарникар, зъболекар или военен хирург, а от вирусолог. Четете хората, които това работят, а не измисляци. И спазвайте медийна дистанция от телевизора.

Е Методи, ами ти явно незнаеш, кои са в кризисния щаб и медицинския щаб

А, ти?
Това е и той. Вирусологът - забележи как говори - паникьорски или нормално?
m.24chasa.bg/Article/2162797
от 2013.
Тук може да гледаш и други негови интервюта.
//ncipd.org/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=356&Itemid=1361&lang=bg
Препоръчвам ти това от края на февруари: http://www.youtube.com/watch?time_conti ... e=emb_logo
Последна промяна от metodito на 01 апр 2020 14:59, променено общо 1 път.

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 01 апр 2020 14:59

Аз знам, ама мислех сериозно че и ти знаеш. Нека тогава ти кажа само тримата ръководители.
Венцислав Мутафчийски - завършва "Обща хирургия". След това „Военна хирургия”, "Мениджмънт на здравеопазването".
Ангел Кунчев - епидемиология и вирусология
Тодор Кантерджиев - завършва Микробиология и Епидемиология на инфекциозните болести.
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 01 апр 2020 14:59

metodito написа:А отмине ли, хората да осъзнаят какво се е случило и да раздадат правосъдие (по законен път) на всички тея от горе.

Оооооооооо за това съм с две ръце. Цялата система трябва да се промени, защото точно сега рестрикциите или икономическата блокада можеха да бъдат по-меки ако разни бабаити не бяха ограбвали държавата 30 години.
Например ОК, няма пари, малка държава сме и съм наясно с какви окаяни възможности разполагат и не бих ги обвинил при крах, но и ОК, защо 30 години ебахте мамата на населенето и емигрира, а сега нямали достатъчно медицински персонал? Аз ли ги отпъдих обидени? Аз ли направих 1001 злини, обири, перверзии, да не ги изреждам! Защо нито едно правителство не вкара нито един виден крадец от предното управление било то десните ляв или левите десен? Направо са си за народен съд всички от 1990 насам през сполуките на БСП, демокрацията на СДС, крадеца на имоти огладнял в Испания без нищо, пак червени, нови демократи вече гербаджии, барабар с всички неуправляващи, но гравитиращи около баницата турци, мурци, националисти сидерови и т.н.
Последна промяна от Непринуден на 01 апр 2020 15:02, променено общо 1 път.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)
50 години без софийския Левски (1914-1969), мир на праха му.

Сашо
Контакти:

Мнениеот Сашо » 01 апр 2020 15:02

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lNElA9AesPE[/youtube]

Върни се в “Свободна зона”