metodito написа:THE G.A.M.E написа:Мето, САЩ немат проблем с Русия.metodito написа:nghcvth написа:Докато запада се занимава с ЛГБТ-ейщина, равенства и гениалната зелена сделка китайците не спират да прогресират и не е далече момента, в който ще са с няколко обиколки пред всички останали.
Те вече са. Направо са си в XXII век. Най-нормалното, което направи Обама е сближаване с Китай. За разлика от глупаците Тръмп и Байдън. Ако тези двамата идиоти бяха продължили политиката на Обама, САЩ и Западът щяха да са победили вече Русия (чрез украинската война). А те направиха така, че Китай и Русия да се съберат. Пълни ламери, майна.
Ако не е Китай, Пу Тин увисваше зловещо. Но Западът няма каквото и да е стратегическо мислене. Прикоткай Дракона, погали го, а после, като свърши всичко, му го забий отзад. А не както сега. Като слон в стъкларски магазин. "Ще ви бием!". Ще го биете. Да. С гол гьз по та6аците.
Поне от около 40-на години.
Да, СССР бяха сериозен опонент и враг, но от тогава изтече доста вода.
Хич не подценявай "Господарите".
Тръмп е наясно, че единственият сериозен противник за световно "господство", е Китай.
Неговата лична вендета е именно срещу "Поднебесната" Империя.
Да, че Щатите се опитват да омаломощят Русия, е факт !
Но това е в контекста, че Русия, е най-големият военен инструмент на Китай, срещу "Запада".
Самите китайци осъзнават чудесно, че към момента не са в състояние да предизвикат "Колективният Запад" в един сериозен-глобален-военен конфликт.
Колкото и да напреднаха в последните години, с ракетните и военно-морските технологии.
За това използват проксита, в лицето на Русия, Виетнам ( наскоро се разгоря някакъв локален конфликт с Тайланд ) ... Иран, Камбоджа и Пакистан.
Ест. "Янките" правят същото, даже нема нужда да посочвам Украйна, Израел, Тайланд, Филипине, Ю. Корея, Япония и т.н.
Но прекият сблъсък между "Дракона" и "Ястребът", е неизбежен.
Въпросът е не дали, а кога ...
Те, САЩ и Русия не знам да са били преки съперници. В ПСВ са на една страна, във ВСВ също. Студената война просто си поделят Европа, което е пак съглашателство, разбирателство. Западна Европа е толкова роб на Щатите, колкото и Източна на Кремъл. Даже второто не е съвсем вярно. Тито тотално отеб@ава Кремъл. Унгарците му показват пръст. България след 1975 си прави каквото иска. На Запад не е баш така.
Проблем между Щатите и Русия реално има след 2000-та година, когато идва Пу Тин на власт.
Те са като двамата биячи в класа, нали знаеш. Те постоянно викат на някакви рахити "Опъни му се, аз ще те защитя". Оня отива, пеняви се, пеняви се, па си получи шамарите. А този дето го е накарал после непричом. "Ма ти що ме слушаш? Аз се еб@вах". И никога не влизат в директен сблъсък, щото не знаят кво ще стане. И ще загубят позициите си. С Китай е различно.
Само че не помня кой беше казал "Пази се от руското коварство". Пример - Югославия/Сърбия. А и Сирия, Либия. В разпада на Югославия не се намеси. И в бомбенето на Сърбия. А последно за Сирия. Сега най-вероятно, според мен ще изтъргуват и Венецуела. Могат ли да прееб@т Китай? Да не се получи само Китай да пр3ебе Русия. Тънка червена линия е. Работата е там, че в момента САЩ имат лидери и анализатори, които са олигофрени. Освен накрая вместо Рузвелт, Чъчрчил и Сталин, да видим на една маса Си, Пу и Тиквената глава.
И в Сърбия и в Сирия се намесиха.Дадоха им възможност да си стъпят на краката, но те решиха, че някой друг трябва да се бие и умира за техния рахат.Ще си сърбат, каквото са си надробили.Ако сам не си помогнеш и Господ не може да ти помогне!Знаеш я тази поговорка.