Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ReBorn1982

Re: Тема за политика - България

Мнениеот ReBorn1982 » 25 окт 2025 21:33

pomiqrat написа:Да не си от тъпаците със сто празни апартамента, които надуват цените изкуствено и пречат на останалите да си купят? Разбрахме, че си против емигрантската престъпност и наркотрафика им, с изключение, ако борещите се срещу това е САЩ.

А аз разбрах, че ти сляпо вярваш на всичко, щом го казват САЩ .....

Не съм от никакви "тъпаци", но съм против левундери като теб. Който си е спечелил пари (честно, разбира се), ще си купува каквото иска, няма някакъв русенски комунист да му държи сметка как да си харчи парите ??! ..... нали искате демокрация и пазарна икономика ??! Ами, ето ви я ..... или искате обратно в комунизма ??!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 26 окт 2025 03:53

ReBorn1982 написа:
pomiqrat написа:Да не си от тъпаците със сто празни апартамента, които надуват цените изкуствено и пречат на останалите да си купят? Разбрахме, че си против емигрантската престъпност и наркотрафика им, с изключение, ако борещите се срещу това е САЩ.

А аз разбрах, че ти сляпо вярваш на всичко, щом го казват САЩ .....

Не съм от никакви "тъпаци", но съм против левундери като теб. Който си е спечелил пари (честно, разбира се), ще си купува каквото иска, няма някакъв русенски комунист да му държи сметка как да си харчи парите ??! ..... нали искате демокрация и пазарна икономика ??! Ами, ето ви я ..... или искате обратно в комунизма ??!

Нарича се - капитализъм. Плащаш данъци. Няма как увреден шумкар да го знае. Защо ми трябваше да допълвам - увреден?! Шумкар и увреден са синоними.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 26 окт 2025 04:10

When plunder becomes a way of life for a group of men in a society, they create for themselves in the course of time a legal system that authorizes it and a moral code that glorifies it.
Everyone wants to live at the expense of the state. They forget that the state lives at the expense of everyone.
Фредерик Бастиа

Принципно да инвестираш в апартаменти е доста ограничен начин да работиш с парите си, НО всичко над плащането на услугите, които използваш е чисто мародерство.

-
Тук е момента да препоръчам "Държавата" от Фредерик Бастиа, на всеки с интереси по темата.
Книгите му са тънки и директни, без празни приказки. Дори Крум/мето може да ги чете.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”