Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот NOMER14 » 20 окт 2025 20:31

Тоя смешко голям келеш ще да дойде - взел колата на Манка.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 20 окт 2025 21:21

NOMER14 написа:
Drunken_Master написа:Само мега идиот може да свързва Русия с "чугунени ютии"... По-велики автори от руските има ли? По-велики от Достоевски, Толстой, Гогол, Пушкин, Чехов и прочее...

Да, велики са, защото много добре описват живота там. В Полша и Украина какво мислят по въпроса?
Пак ще ти напиша - колко от тях са руснаци, ако има изобщо такъв. А дали съществуват такива?
Дрънкане, колко произведения си чел от тези писатели? И колко от тях в оригинал. Едно стихче поне от Пушкин знаеш ли? Я помню чудное мгновенье...
Чел съм достатъчно, не се тревожи. А това с "велики са щото описват живота там" е такава тъпотия, че няма накъде. Който и човек да питаш, който се занимава или интересува от изкуство, би ти се присмял. Специално за Достоевски... там, аз не знам, някой да отрича огромният му талант..
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 20 окт 2025 21:59

По твое време изучаваха ли се в училище?

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 20 окт 2025 23:22

Кво значение има за спора ни? Мислиш ли, че помня...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 21 окт 2025 01:52

Аз съм убеден, че 95% от хората които така се прехласват по тези автори биха имали огромен проблем(чудовищно голям) да разкажат с техни думи нещо от произведенията им, ако изобщо някога са ги чели.
Винаги ми е било много чудно това повтаряне и прехласване по даден автор само защото критиката го определя за страхотен. Нищо, че конкретния коментиращ изобщо не го грабва наистина, но е модерно да каже колко му харесва понеже е чул, че е велик автор :lol:
И преди копейките да скочите, тази дискусия я водих конкретно за Шекспир, а не за горните с един познат уелсец : )
На мен лично от най-почитаните в литературата, само Омир и Юго ми допадат. Всички други са ми безкрайно скучни, а поезията е невъзможна за мен.
Мъчил съм Достоевски, Пруст, Дикенс, Толстой, Гьоте, Шекспир. Всички са ми скучни, а някой направо... И това като имаш предвид, че харесвам Макс Вебер като автор и не го намирам за скучен и тежък.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 21 окт 2025 02:24

Достоевски е мрачен и заглавията на творбите му са такива. Затова не се и учеше.
Няма как Война и мир да не се изучава. Темата за ролята на личността и тази на народните маси. Обемен труд. Като почне едни разсъждения по 4-5 страници. Предполагам, че сте гледали екранизацията на Бондарчук с главните герои Андрей Соколов и Щирлиц, защото има и други опити.
Ако някой не е запомнил имената на Чичиков, Манилов, Коробочка, Собакевичи..., то Плюшкин го знаят всички.

Смити,
Да ни хареса даден филм, дадена книга трябва да се случи в определен етап от живота ни, когато имаме определен мироглед и подготовка да възприемем творбата по начин, по който го е искал твореца. Когато четем за втори път книга след времеслабите., по различен начин я възприемаме. Какво да кажем пък и за филмите.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 21 окт 2025 15:08

Управляващите са в парализа и чакат санкционирания за корупция по „Магнитски“ политик да ги уведоми дали ще ги бъде. Правителството го е страх да заседава, парламентът го е страх да събере кворум, докато същият този политик не им разреши.

https://www.facebook.com/PresidentRumen ... 9ZBs6zwMDl

Защо ми се струва, че вместо да му навредят, ще му изпишат вежди на Радев и на следващи парламентарни избори да влезе в парламента с доста депутати. Действията на тиквата и прасето освен да генерират все повече омраза към тях друго не правя.
Много е вероятно да се случи нещо като с изборите когато ИТН ги спечели, но Слави се оказаха кухи и зависими лейки
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

На линия
ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 21 окт 2025 16:42

Какво стана сега, пyтките от ГЕРБ, БКП-Обединени Пеевисти и Има Такива Кyрви на Пеевски май няма да разтурят седенкЯта ??! ..... Дебелян май не дава .... язък че БоКу се напиняше толкова миналата седмица ....

На линия
ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 21 окт 2025 17:15

Управителят на БНБ говори откровени тъпотии. Не че му е за първи път .....

https://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2025/10/21/4843133_citat_na_denia_prisuediniavaneto_kum_evrozonata_ne_e/

Точно па в еврозоната няма никаква фискална дисциплина, точно обратното е, почти всички тотално са се разпасали и са затънали до шията в дългове ..... общо взето нищо положително не може да се каже за влизането ни в еврозоната, та се налага да се говорят общи приказки и тотални глупости.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 21 окт 2025 17:34

То кво стана с доклада на БНБ относно "готовността" ни за влизането в Еврозоната? Накрая май даже не го и публикуваха...
Изображение

Върни се в “Свободна зона”