Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Drunken_Master
- Контакти:
Re: Тема за политика - България
ЕМИНЕМ, защо реши, че точно това е причината за проблема? Порои и наводнения е имало навсякъде и по всяко време. В смисъл, не съм особено запознат със случаят от последните дни, ама... не мисля, че ще е нещо по-различно.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

Ами
Причината за мащабното наводнение е в застрояването и липсата на достатъчно отводнителни канали. "Тук е огромно дере и още три по-малки, които идват отгоре от планината, се вливат в него. Дерето е застроено и оставили две-три тръби да поемат водата. Но такава вода няма как да се поеме и всичко изби отгоре. Застрояването и липсата на отводнителни канали е основната причина да се залее", обясни Иван Николов.
В инфраструктурата и презастрояването са допуснати грешки. В това дере тръбите са затлачени, то е частно. Не се знаят собствениците на хотелите. На 'Елените' на комплекса вътре му няма нищо. Пострадали са частни домове до комплекса и пътят минава покрай тях. И пътят е частен. Когато са продавали 'Елените', влиза в тяхната собственост и дерето, и пътят, и всичко", каза кметът на Свети Влас.
Това е Св. Влас, утре да няма изненадани при някой голям дъжд!

За наводнението била виновна реката, за която хората дори не знаели, че била там!
Въобще не ми е жал за нито един от пострадалите собственици на имоти, които са застроили дерето на реката. Те много добре са знаели какво правят и днес просто плащат цената за алчността си! Накрая природата винаги печели!

За наводнението била виновна реката, за която хората дори не знаели, че била там!
Въобще не ми е жал за нито един от пострадалите собственици на имоти, които са застроили дерето на реката. Те много добре са знаели какво правят и днес просто плащат цената за алчността си! Накрая природата винаги печели!
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
Dust написа:За наводнението била виновна реката, за която хората дори не знаели, че била там!
+1
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]
Как са изяли част от хълма, мама им мръсна...
След наводненията: Държавата започва масирани проверки на строителството в Бургаско
Това ми прилича на историята с ДАИ.
Тотална кочина е държавата ни в буквалния смисъл на думата и тук вина нямат нито ЕС, нито Русия, нито ретроградния Меркурий
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
- metodito
- Контакти:
Eminem написа:Eminem написа:За наводнението по южното черноморие:Причината е, че по хълмовете над брега не е останало нито едно дере, по което да се стече пороят. Всичко е застроено от хотелски бази.когато придошлата вода от застроеното с хотели и вили дере заляла постройката.
Да стои и на тази страница!
Последици отново няма да има.
Всъщност има. И за съжаление, последиците са за невинните хора, а трябва да са за "бизнесмените" хотелиери и за политиците.
В нормална държава, вече щеше да има арести и багери, които да събарят хотелите!
В нормална държава нямаше въобще да се стигне дотук. Нещастна България беше ограбена и изнасилена от собствения си народ. Не, тоталитарната държава не е хубаво. Но липсата на държава в държавата е също толкова грозно. България е някакъв либертариански експеримент. Пример, че това не работи. Спомням си в началото на 90-те как активно се превеждаха едни книжки и се тикаха едни теории за края на националната държава. Нещо, което тогава ми звучеше абсурдно, а днес е факт. Нека пак каже някой да каже как не сме модерна държава. Ние сме най-прогресистката държава още преди Германия, Франция и Испания да се сетят. Ма защо в Германия и Франция има силна държава в държавата? Сигурно са спрели някакви. "Комунисти". :lol:
Чехите приватизират под 40% от държавната собственост след 1989. При нас е над 70%. Ако у нас имаше концерн като "Шкода" (от автомобили до локомотиви, гаубици и какво ли не), отдавна да е в миналото. И армия от олигофрени ще уверяват как за нищо не ставал.

Горе-долу няма какво повече да се каже.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

metodito написа:България е някакъв либертариански експеримент.
Либертариански експеримент щеше да е ако пострадалите се оставят да се оправят сами. И в такъв случай, след няколко такива случая щяха да се научат. Но, всеки път като се случи нещо, рев до небесата от пострадалите и последваща държавна помощ. Това не е либертарианско.
А, още две ефки пристигнали :) Направиха карето за белот :)