Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Re: Бат’ Сали се чувства дискриминиран от протестите срещу него

Мнениеот Балкански Орел » 27 окт 2014 23:56

pomiqr199 написа:При мажоритарен вот много такива мангали ще влязат в НС.

Там не съм наясно как точно стоят нещата, аз съм ЗА задължително гласуване, образователен лизенз, редуциране на секциите в Турция и гласуване не по номер на партия, а по текст.Е тогава само гледай дпс как ще падне поне с 7-8%.
[center]Levski & Lazio[/center]

pomiqr199

Мнениеот pomiqr199 » 28 окт 2014 00:00

Балкански Орел написа:
pomiqr199 написа:При мажоритарен вот много такива мангали ще влязат в НС.

Там не съм наясно как точно стоят нещата, аз съм ЗА задължително гласуване, образователен лизенз, редуциране на секциите в Турция и гласуване не по номер на партия, а по текст.Е тогава само гледай дпс как ще падне поне с 7-8%.

Няма нужда от задължително гласуване и образователен ценз. Изискване всеки, който желае да гласува да е живял през последните четири години в България, да е плащал данъцитен си тук, да няма задължения към държавата и към частни учреждения, които да не погасява и собственоръчно да попълне молба за участие в изборите.

И всеки, койкто се кандидатира за народен представител да е живял през последните четири години в района, в който се кандидатира, да има завършена магистърска степен и да е работил минимум четири години.

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 28 окт 2014 00:04

pomiqr199 написа:Няма нужда от задължително гласуване и образователен ценз. Изискване всеки, който желае да гласува да е живял през последните четири години в България, да е плащал данъцитен си тук, да няма задължения към държавата и към частни учреждения, които да не погасява и собственоръчно да попълне молба за участие в изборите.

Докато с първите няколко неща може да се съглася то "собственоръчното попълване на молби" го знаем как ще стане.За мен изброените от мен са по-добрият вариант.А забравих и премахването на двойното гражданство, който иска да си е българин да си е българин, който не-не.Това е.
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот dunavfc » 28 окт 2014 01:17

Това за мажоритарният вот е такава безсмислена и малоумна илюзия, че няма накъде...По коя логика, ако не си избираме депутатите по сегашният начин, а мажоритарно ще ни гарантира, че там ще влязат 240/120 авторитетни представители ? Какво ще попречи на Капута, Пеевски или Цветан Василев да влязат мажоритарно, още по -лесно, няма нужда да правят партии, да организират цели структури и коалиции, купуват си 30-40 хил. гласа и са в парламента.
Пропорционалната система е нещо много хубаво, просто има кусури в избирателният кодекс, ако те се усъвършенстват, много от проблемите ще отпаднат.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 28 окт 2014 01:20

dunavfc написа:Това за мажоритарният вот е такава безсмислена и малоумна илюзия, че няма накъде...По коя логика, ако не си избираме депутатите по сегашният начин, а мажоритарно ще ни гарантира, че там ще влязат 240/120 авторитетни представители ? Какво ще попречи на Капута, Пеевски или Цветан Василев да влязат мажоритарно, още по -лесно, няма нужда да правят партии, да организират цели структури и коалиции, купуват си 30-40 хил. гласа и са в парламента.
Пропорционалната система е нещо много хубаво, просто има кусури в избирателният кодекс, ако те се усъвършенстват, много от проблемите ще отпаднат.

Ако всички, желаещи да станат депутати, почнат да купуват гласове, знаеш ли какво ще стане? :? :lol:

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 28 окт 2014 08:29

CSKA69 написа:
diplomat написа:Анархията знаеш ли каква политическа позиция представлява? :?

''Анархизмът (от гр. αναρχία, „без управници“, „безвластие“) е политическа философия и обществено движение, което се бори за отстраняването на всички форми на йерархия, включително държавата. Думата „анархия“ реално означава общество на свободни личности без управление. Философско-анархическата мисъл не се бори за хаос. Под термина „анархия“ се има предвид едно желано общество без държава. Анархия буквално се превежда като „безвластие“. Анархизмът има много школи. Класическият анархизъм е индивидуализъм, развит близо век по-рано в САЩ. Той и неговите производни влизат в рязко противоречие със социалните течения в анархизма — анархо-комунизъм, синдикализъм, колективизъм по теми като капитализъм, колективизъм/комунизъм и религия.

Традиционно анархистите са атеисти, тоест отхвърлят всяка външна намеса под формата на политическа, църковна или медийна пропаганда.Залагат на свободата, равенството и солидарността. Основен символ е червено-черното знаме.[1] „За Свободата е пролята много кръв и затова ние носим траур.“. По отношение на философския и политическия нихилизъм може да се каже, че има изключително голяма вариативност на различни типове анархизъм, изразяваща се в различие на гледните точки, макар и обединени под една обща идея. Всъщност, освен опозицията към държавата (и наложения ред) „няма сигурно определяща позиция, която всички анархисти да поддържат, и тези които са смятани за анархисти в най-добрия случай поддържат определена семейна прилика“.''

Демек истинския анархизъм е немислим. Хората ще наложат нова йерархия, власт и тям подобни, пък и обществото им няма да функционира дълго без тях. А докато се въведе ред (с ликвидиране на анархията) хората ще създадат именно хаос.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 28 окт 2014 08:36

diplomat написа:
dunavfc написа:Това за мажоритарният вот е такава безсмислена и малоумна илюзия, че няма накъде...По коя логика, ако не си избираме депутатите по сегашният начин, а мажоритарно ще ни гарантира, че там ще влязат 240/120 авторитетни представители ? Какво ще попречи на Капута, Пеевски или Цветан Василев да влязат мажоритарно, още по -лесно, няма нужда да правят партии, да организират цели структури и коалиции, купуват си 30-40 хил. гласа и са в парламента.

Ако всички, желаещи да станат депутати, почнат да купуват гласове, знаеш ли какво ще стане? :? :lol:

Бизнес.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 28 окт 2014 10:13

От вчерашните изказвания на старта на 43-тотот НС лъхаше изключително на клишета.

Но това, което аз видях е, едно примирение в ГЕРБ, че за сега няма как да повторят феноменалният резултат от преди 8 години.

БСП изглеждат като живи мъртавци, които даже за момента нямат сили дори да критикуват опонентите си.

ДПС пак подхванаха "етническият мир"... Били застрашени от геноцид... Ако бяха читави хора ( нека си защитават интересите на избирателите си, но да не накърняват тези на другите ) ... Никой нямаше да иска да ги закрива.

РБ изглеждат щастливи като малки деца, че са някакъв фактор в момента.
Остава да видим, дали ще им стиска да държат докрай за провеждане на реформите, за които говорят.

ПФ влизат с рогата напред ( :mrgreen: ) ... Но по-важното от изказването на В. Симеонов бе това, че те са за ЕС, но трябва да си отстояваме интересите така, че изискванията, които са в наш ущърб, да не бъдат изпълнявани.
Нещо, което и аз одобрявам.

ББЦ... Какво да ги коментираме ?
И вчера оставиха впечатление, че и те самите нямат никаква представа, какво им се е случило.

"Атака"... Волен заслужи с изказването си, поредният хонорар от Москва. :lol:

АБВ ми се сториха единствените, които знаят за какво става въпрос.
И какво трябва да се направи в момента, веднага.
Не е изненадващо това, защото Първанов, Калфин и сие, са обиграни играчи, и определено, добри политици.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 28 окт 2014 10:25

THE G.A.M.E написа:От вчерашните изказвания на старта на 43-тотот НС лъхаше изключително на клишета.

Но това, което аз видях е, едно примирение в ГЕРБ, че за сега няма как да повторят феноменалният резултат от преди 8 години.

БСП изглеждат като живи мъртавци, които даже за момента нямат сили дори да критикуват опонентите си.

ДПС пак подхванаха "етническият мир"... Били застрашени от геноцид... Ако бяха читави хора ( нека си защитават интересите на избирателите си, но да не накърняват тези на другите ) ... Никой нямаше да иска да ги закрива.

РБ изглеждат щастливи като малки деца, че са някакъв фактор в момента.
Остава да видим, дали ще им стиска да държат докрай за провеждане на реформите, за които говорят.

ПФ влизат с рогата напред ( :mrgreen: ) ... Но по-важното от изказването на В. Симеонов бе това, че те са за ЕС, но трябва да си отстояваме интересите така, че изискванията, които са в наш ущърб, да не бъдат изпълнявани.
Нещо, което и аз одобрявам.

ББЦ... Какво да ги коментираме ?
И вчера оставиха впечатление, че и те самите нямат никаква представа, какво им се е случило.

"Атака"... Волен заслужи с изказването си, поредният хонорар от Москва. :lol:

АБВ ми се сториха единствените, които знаят за какво става въпрос.
И какво трябва да се направи в момента, веднага.
Не е изненадващо това, защото Първанов, Калфин и сие, са обиграни играчи, и определено, добри политици.

Тоест нищо ново. Едни се канят да управляват, ама няма да могат сами и си го знаят (ГЕРБ), други се кефят, защото са влязли с кухи обещания както преди време Атака (РБ), трети вдигат шумотевица за националните интереси, които я гледат я не ако влязат в управлението (ПФ), други пак са яли бой и си нямат понятие как да прекратят тази практика (БСП), а обичайния печеливш - ДПС подхваща мантрата, с която да убеди искрените си избиратели (демек турското население, което ги подкрепи), че Местан и Доган са единствената причина турците да не са вкарани в лагери. И пътем Местан наум пресмята кое министерство колко пари ще му донесе. Защото рано или късно ще опрат до него.
Волен няма кой да изненада, ако ми кажат, че е гласувал за Евророма ще се запитам не "как така" а "колко е поискал".

И накрая АБВ: пак някой, който знае какво трябва да се направи ама няма да има тази възможност. А ако му падне пък няма да го направи: дали от нежелание, дали защото другите ще го изядат. И въобще те всичките знаят какво трябва да се направи. Друг е въпроса дали имат намерение да го правят.

Абе обобщено на кратко: старата песен на нов глас.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 28 окт 2014 11:29

Betchualeng Arnaikem написа:Абе обобщено на кратко: старата песен на нов глас.

Този път хорА е по-многоброен, и има реален риск, някой да пее фалшиво. :lol:
И да бърка работите на другите.

Абе, за момента наистина е най-добре да се сформира някакво Правителство, което на първо време да свърши най-належащите приоритети:
- Реформа в администрацията, която е толкова тежка, че спъва малкият и средният бизнес.
- Реформа в здравната система, която иначе генерира умопомрачителни средства, които "странно" защо, никога не стигат.
- Реформа в образованието, което към момента прави всичко друго, но не и да образова.
- Реформи и в съд. система, която действа по-скоро на партиен ( картелен ) ... Принцип, от колкото независимо.
- Прекратяване на практиките, по-които бизнеса ( едрият такъв, основно ) ... Получаваше европари.
Щото е видно, че всяка година ни режат част ( по-голямата ) ... От кинтите, заради съмнение в начина на раздаване на същите, от нашите органи, към бизнеса.

Не е трудно баси, тези неща може да бъдат свършени от всяко едно Правителство, независимо от какъв цвят е.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Върни се в “Свободна зона”