NOMER14 написа:Проблемът с водата идва от просташкото разделение на България на общини.
Държавата трябва да осигури вода за всички, дори и селцата. Дори една голяма община като Плевен не може да го направи, камо ли малки като Омуртаг (излиза ми в нета, че от 55 години са на воден режим). Дори Дупесето, което печели изборите там, вече с главно Д не оправят проблема
Холдинг ми създават пидалите! Защо?
Поне три министерства си предхвърлят отговорностите.
Не да ми строят магистрали, за да ходят снобите всеки уикенд при гърчолята и сърболята, а да си оправят държавата.
За всичко било виновно местното ВиК. Какво е ВиК? Едни женици проверяващи водомерите и няколко работници за аварии без техника навсякъде и т.н.
Помните ли 1993 г., когато София закъса за вода. Правителството на Беров (БКП и ДПС) биха хората западно от столицата, но им докараха вода. Няма зелени, няма отчуждяване на имоти. Пресен е случаят с Перник. ББ се намеси и изсипа пари от бюджета.
Но има и друг проблем - няма достатъчно работна сила, за да се оправи водоснабдяването. При Комунизма имаше Строителни войски и малцинствата строяха без пари, а сега строят в Белгия и Холандия. Пари ще се намерят - банките дават.
Последно - ток и вода трябва да са на една и съща цена в цялата страна.
Иначе столичани дължат 2 милиарда за парно без да броим дотациите всяка година.
Проблемът с водата е сравнително лесно решим, ако има желание и Ганя го натиснат да си плаща сметките, оти он не че плаща за водъ, дека си иде по гравитачен път, баце, га вали. България е достатъчно богата на водни ресурси, но:
- освен язовирът на ходроинженерът Сополя, втори изграден в последните 30 години няма
- Ганя не ще да плаща за вода, щото някога не бил плащал, пък и какво му е дала тая държава, че да и плаща за вода
- самите дружества са кухи и не правят ремонти, а карат само на молитви да не се пукат тръбите, поставени по бае ви Тошово време
Ми в края на краищата става това, което става. И не магистралите са проблемът, Кройф, а кражбите на политиците и изключително високите пенсии, а от тази година и супер високите заплати на чиновниците, които изсмукват всеки лев в бюджета. Затова и няма пари за инфраструкура - всичко е в социалки, пенсии и заплати за шапкарите. И ще става все по-зле