Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот metodito » 29 сеп 2025 21:46

Eminem написа:
Чаршафите ги помня, но кой беше.....Тук има няколко човека, които винаги ще скочат да защитават всичко американско/евроатлантическо, без значение дали е полезно за нас или не.

Конкретно на този най-вероятно му беше служебно задължение, знам ли... Просто тези с "чаршафите" и линковете ги знам. Забавни са ми тези "безплатните". Дето се хвърлят на амбразурата за Брюксел и НАТО безплатно. Някакви комсомолци, бате.
Последна промяна от metodito на 29 сеп 2025 21:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 29 сеп 2025 21:52

„Изобщо не е маловажно да си член на Шенген и на еврозоната. Това създава увереност и сигурност при инвеститори, които се оглеждат за възможни нови дестинации, където да инвестират своите усилия, възможности, да създават нови работни места“, каза още Митов.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 29 сеп 2025 22:25

icko65 написа:Нямало е такъв воден режим..празни язовири..и безхаберие на собствениците на язовири..Щото сега не е държавата собственик

Може да си го навиваш колкото искаш на пръста. Споделям факти, а срещу ръжен не се рита.
Проблемът с водата в Плевен и Ловеч няма нищо общо с язовири.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 29 сеп 2025 23:03

Проблемът с водата идва от просташкото разделение на България на общини.
Държавата трябва да осигури вода за всички, дори и селцата. Дори една голяма община като Плевен не може да го направи, камо ли малки като Омуртаг (излиза ми в нета, че от 55 години са на воден режим). Дори Дупесето, което печели изборите там, вече с главно Д не оправят проблема
Холдинг ми създават пидалите! Защо?
Поне три министерства си предхвърлят отговорностите.
Не да ми строят магистрали, за да ходят снобите всеки уикенд при гърчолята и сърболята, а да си оправят държавата.
За всичко било виновно местното ВиК. Какво е ВиК? Едни женици проверяващи водомерите и няколко работници за аварии без техника навсякъде и т.н.
Помните ли 1993 г., когато София закъса за вода. Правителството на Беров (БКП и ДПС) биха хората западно от столицата, но им докараха вода. Няма зелени, няма отчуждяване на имоти. Пресен е случаят с Перник. ББ се намеси и изсипа пари от бюджета.
Но има и друг проблем - няма достатъчно работна сила, за да се оправи водоснабдяването. При Комунизма имаше Строителни войски и малцинствата строяха без пари, а сега строят в Белгия и Холандия. Пари ще се намерят - банките дават.
Последно - ток и вода трябва да са на една и съща цена в цялата страна.
Иначе столичани дължат 2 милиарда за парно без да броим дотациите всяка година.

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 30 сеп 2025 11:08

Течът на гориво от българския F-16 e констатиран още преди 5 месеца. Изтребителят не лети, тъй като все още не е поправен, коментара Димитър Стоянов, секретар по сигурност и отбрана на президента и бивш служебен министър на отбраната. Във Фейсбук Стоянов разкритикува настоящия военен министър заради забавените доставки на българските изтребители.

„Министърът на отбраната Атанас Запрянов днес е дал отговор, на един парламентарен въпрос, за състоянието на доставените два броя F-16. От това става ясно, че първият получен изтребител F-16D е с проблеми в горивната система и по-точно, има теч от един от резервоарите. За състоянието на втория F-16С няма нито дума в министерския отговор“, написа президентският секретар.

Евала чичо Сам, бухай по Ганьо с гегата.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 30 сеп 2025 11:25

ReBorn1982 написа:https://news.bg/regions/chuzhdenets-schupi-vitrinite-na-sedem-magazina-v-sofiya.html

Случката е на "Мария Луиза", точно където си завъждаме арабско гето ..... та извършителят почти сигурно е от "клетите бежанци".

За да бъда коректен ..... оказа се румънски мангал:

https://news.bg/crime/rumanetsat-s-paveto-se-sdobi-s-obvinenie-za-potroshenite-vitrini-v-sofiya.html

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 30 сеп 2025 12:48

Thsmith написа:И нея никой не е я карал да ходи в блатото. Да се оправя сега, точно както трябваше да се се оправя украинеца

Абсолютно - това са рискови държави и само олигофрен, на собствен риск, би отишъл там сега. Ама Бг селтаците са си такива - като почнеш от ков..., пардон медицинските сестри в Либия, дето не бяха сами, минеш през оня, дето беше ходил в Бразилия на гадател, да го лекува, та после му пращаха самолет да го прибира, и стигнеш до селяците НА София-та, които си купуват панеляк, махат му носещите стени, усвояват му терасата, не си купуват застраховка и после реват държавата да помогнела, шото панелякът се разцепил. Ай сиктир
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 30 сеп 2025 12:53

NOMER14 написа:Проблемът с водата идва от просташкото разделение на България на общини.
Държавата трябва да осигури вода за всички, дори и селцата. Дори една голяма община като Плевен не може да го направи, камо ли малки като Омуртаг (излиза ми в нета, че от 55 години са на воден режим). Дори Дупесето, което печели изборите там, вече с главно Д не оправят проблема
Не да ми строят магистрали, за да ходят снобите всеки уикенд при гърчолята и сърболята, а да си оправят държавата.
За всичко било виновно местното ВиК. Какво е ВиК? Едни женици проверяващи водомерите и няколко работници за аварии без техника навсякъде и т.н.
Помните ли 1993 г., когато София закъса за вода. Правителството на Беров (БКП и ДПС) биха хората западно от столицата, но им докараха вода. Няма зелени, няма отчуждяване на имоти. Пресен е случаят с Перник. ББ се намеси и изсипа пари от бюджета.
Но има и друг проблем - няма достатъчно работна сила, за да се оправи водоснабдяването. При Комунизма имаше Строителни войски и малцинствата строяха без пари, а сега строят в Белгия и Холандия. Пари ще се намерят - банките дават.

Проблемът с водата е сравнително лесно решим, ако има желание и Ганя го натиснат да си плаща сметките, оти он не че плаща за водъ, дека си иде по гравитачен път, баце, га вали. България е достатъчно богата на водни ресурси, но:
- освен язовирът на ходроинженерът Сополя, втори изграден в последните 30 години няма
- Ганя не ще да плаща за вода, щото някога не бил плащал, пък и какво му е дала тая държава, че да и плаща за вода
- самите дружества са кухи и не правят ремонти, а карат само на молитви да не се пукат тръбите, поставени по бае ви Тошово време

Ми в края на краищата става това, което става. И не магистралите са проблемът, Кройф, а кражбите на политиците и изключително високите пенсии, а от тази година и супер високите заплати на чиновниците, които изсмукват всеки лев в бюджета. Затова и няма пари за инфраструкура - всичко е в социалки, пенсии и заплати за шапкарите. И ще става все по-зле
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 30 сеп 2025 13:05

tmanolov написа:
NOMER14 написа:Проблемът с водата идва от просташкото разделение на България на общини.

Проблемът с водата е сравнително лесно решим, ако има желание и Ганя го натиснат да си плаща сметките, оти он не че плаща за водъ, дека си иде по гравитачен път, баце, га вали. България е достатъчно богата на водни ресурси, но:
- освен язовирът на ходроинженерът Сополя, втори изграден в последните 30 години няма
- Ганя не ще да плаща за вода, щото някога не бил плащал, пък и какво му е дала тая държава, че да и плаща за вода
- самите дружества са кухи и не правят ремонти, а карат само на молитви да не се пукат тръбите, поставени по бае ви Тошово време

Ми в края на краищата става това, което става. И не магистралите са проблемът, Кройф, а кражбите на политиците и изключително високите пенсии, а от тази година и супер високите заплати на чиновниците, които изсмукват всеки лев в бюджета. Затова и няма пари за инфраструкура - всичко е в социалки, пенсии и заплати за шапкарите. И ще става все по-зле
Снощи се чудех дали да не напиша нещо подобно. Ако дадено място може да си плати сметките за "ремонтите" - ОК, но да чакаш някой да дотира... хайде без тези.
Що се отнася до София и парното, ще вдигна купон в момента в който ме отърват "парно" и плащането на нещо, което не използвам, но няма как да не плащам и няма как да пиша пас.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 30 сеп 2025 13:59

Ако смениш тръби, оправиш водоснабдяването, ще има ВИДИМИ резултати, защото водата или тече или не тече. Едно саниране (най-големият грабеж на гербуляка), едни магистрали имат много невидими неща, от които може да се крадне или да проличат след години, но тогава я камилата-я камиларката.
Иначе сте прави - много се вдигнаха пенсиите и бабичките вече си купуват круши по 5-6 лева, горките. Те са заслужили.
Мой колега се пенсионира преди 10 години с пенсия от 910 лв Това беше Таванът тогава). Преди две седмици сподели, че вече е 2900 почти. 3 пъти за 10 години. Други мои наблюдения показват, че е 2-2,5 пъти.
Но кой ще ми докаже, че циганката, която мете улицата за 1 часа изработва 10 лева. Тя все пак мете, а чиновниците?
А инфлация няма - доларът повече от четвърт век си е 1,7.
Сега ще ревнат зомбираните от мръсните профсъюзи, че всичко си е качили цената. Прекрасно - произвеждайте повече, работете повече и ще имате повече пари.
Чиновници!...както казваше един мой колега за неправещите нищо в завода.

Върни се в “Свободна зона”