Thsmith написа:ReBorn1982 написа:Thsmith написа: И да, всяка победа на континентален Китай и пълзенето им към доминация е трагедия за нас.
Китай не е САЩ, не ги бъркай. Доминация иска само САЩ, Китай иска просто да се развива и да търгува със света. Китай не иска да ти налага своя начин на живот, докато САЩ много държи да ти налага ""ценностите"" си (като ЛГБТИ) и да бъдеш тяхна марионетка ....
Китай не е подпалил нито една война по света откак се отвори (след Мао), за разлика от кръволоците от САЩ, които целите са окъпани в кръв ....
Тези глупости на някой друг съм ти казал.
Това, че едните все още не могат да оказват достатъчен натиск и се ограничават до игри и филми в последните години е съвсем различно от липса на желание. И да, свят в който този чудовищен апарат триумфира и командва би бил невъзможен за живот.
Няма глупости, Китай не е участвал в нито една война от 1980-а насам .... Китай не е организирал нито един преврат където и да било ..... да ти изреждам ли САЩ в колко войни и преврати са набъркани по целия свят, къде директно, къде с проксита ??!
В центъра на София всяка година се провежда гнусен парад на извращенията, финансиран от САЩ и американският посланик е задължително там ??! .... това не е ли вмешателство във вътрешните ни работи ??! .... Китай да е организирал нещо подобно не само тук, ами и някъде другаде ??! .... а техният вътрешен апарат не ме интересува, защото си го държат вътре и не ми го натрапват.
И не е вярно, че Китай не могат. Могат, но никога не са опитвали, щото очевидно това не им е целта. Прекрасен пример е Сърбия, където има големи китайски инвестиции. Но дотам. Нищо повече. Китай не се опитва да налага в Сърбия някакви свои "ценности".