Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот v.r.s. » 26 окт 2014 20:36

Балкански Орел написа:
v.r.s. написа:И кой друг ще е способен да го направи? БСП казаха, че не биха приели мандат за съставяне, ДПС е абсурд и да се помисли, остават 2 партии с по 20 депутата, които и да искат няма да имат подкрепа. Така, че най-вероятно ще се отиде към нови избори, независимо дали тази година или догодина с кметските. Той и Бойко Борисов го каза след срещата с Миков.

Напълно съм съгласен.Обаче аз мисля, че ще е голяма грешка ако не направят правителство Герб, РБ и ПФ.Да не говорим, че и трите партии ще имат много по-ниски резултати на следващите избори ако не съставят правителство.Това важи в особено голяма степен за Герб, които вече за втори път ако не успеят да се споразумеят с останалите ще им падне още рейтинга.А БСП ще качат..Дано да се състави правителството и онзи Симеонов да се вразуми малко.

Според мен проблема е, че РБ и ПФ се страхуват да поемат реална отговорност, то на думи е лесно да си за реформи и да спасяваш Държавата, но за да го направиш си трябва и капацитет и най-вече "топки". А сега ситуацията е много тежка и ще трябва да се взимат непопулярни решения и реформи, а те не искат да губят рейтинг и заради това са готови да подкрепят кабинет, но да не участват в него и да не носят отговорност.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 26 окт 2014 20:40

v.r.s. написа:
Според мен проблема е, че РБ и ПФ се страхуват да поемат реална отговорност, то на думи е лесно да си за реформи и да спасяваш Държавата, но за да го направиш си трябва и капацитет и най-вече "топки". А сега ситуацията е много тежка и ще трябва да се взимат непопулярни решения и реформи, а те не искат да губят рейтинг и заради това са готови да подкрепят кабинет, но да не участват в него и да не носят отговорност.

А според мен ГЕРБ не иска да управлява, защото няма сметка от това. Хем тежка зима и реформи , хем няма далавера, цигарки и прочее...нали скачаха за избори ВЕДНАГА, пък сега се офлянкват. Никой не се страхува от поемане на отговорност, но нещата няма да станат така, както ГЕРБ искат и се опитват да налагат. Просто и ясно. Или стигаш до компромис и договорка, или си заминаваш.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 26 окт 2014 20:46

Само вижте как БСП пак ще се сдружат с ДуПиСето и ще съставят бързо бързо правителство на лапачите. 8-)

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 26 окт 2014 20:49

v.r.s. написа:Според мен проблема е, че РБ и ПФ се страхуват да поемат реална отговорност, то на думи е лесно да си за реформи и да спасяваш Държавата, но за да го направиш си трябва и капацитет и най-вече "топки". А сега ситуацията е много тежка и ще трябва да се взимат непопулярни решения и реформи, а те не искат да губят рейтинг и заради това са готови да подкрепят кабинет, но да не участват в него и да не носят отговорност.

Точно това писах в предните страници.Страх ги е да поемат отговорност + може би липса на кадри.
За съжаление само с бивши агенти на ДС и журналисти от Скат няма как да стане.Трябва и истински материал, обучен да застане и да отговаря за някое от министерствата.(Това го казвам като човек гласувал за тази коалиция.)

Като каза за реформаторите те са въздух под налягане за мен и все пак се учудвам че доста умни хора гласуваха за тях.А това е единствената партия (коалиция) която нямаше програма, само се събраха там някакви партии плюс една етническа за да влязат в парламента.Въпреки това са много по-добър вариант от БСП, ДПС, ББЦ и Атака.
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 26 окт 2014 20:50

diplomat написа:Само вижте как БСП пак ще се сдружат с ДуПиСето и ще съставят бързо бързо правителство на лапачите. 8-)

Да, да.Има да чакат, не че искам да казвам голяма дума, ама ДПС и БСП скоро власт няма да помиришат.
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 26 окт 2014 20:50

Балкански Орел написа:
v.r.s. написа:Според мен проблема е, че РБ и ПФ се страхуват да поемат реална отговорност, то на думи е лесно да си за реформи и да спасяваш Държавата, но за да го направиш си трябва и капацитет и най-вече "топки". А сега ситуацията е много тежка и ще трябва да се взимат непопулярни решения и реформи, а те не искат да губят рейтинг и заради това са готови да подкрепят кабинет, но да не участват в него и да не носят отговорност.

Точно това писах в предните страници.Страх ги е да поемат отговорност + може би липса на кадри.
За съжаление само с бивши агенти на ДС и журналисти от Скат няма как да стане.Трябва и истински материал, обучен да застане и да отговаря за някое от министерствата.(Това го казвам като човек гласувал за тази коалиция.)

Като каза за реформаторите те са въздух под налягане за мен и все пак се учудвам че доста умни хора гласуваха за тях.А това е единствената партия (коалиция) която нямаше програма, само се събраха там някакви партии плюс една етническа за да влязат в парламента.Въпреки това са много по-добър вариант от БСП, ДПС, ББЦ и Атака.

Абсолютно точно изказване. :!: 8-)

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 26 окт 2014 20:51

sin4ec написа:
v.r.s. написа:

А според мен ГЕРБ не иска да управлява, защото няма сметка от това. Хем тежка зима и реформи , хем няма далавера, цигарки и прочее...нали скачаха за избори ВЕДНАГА, пък сега се офлянкват. Никой не се страхува от поемане на отговорност, но нещата няма да станат така, както ГЕРБ искат и се опитват да налагат. Просто и ясно. Или стигаш до компромис и договорка, или си заминаваш.

Какво разбираш под компромис? РБ казаха, че съвпаденията им с вижданията на ГЕРБ са над 90 % и са постигнали съгласие по тези въпроси, ПФ са готови да подкрепят кабинет на ГЕРБ, но отказват да участват политически в него, което се отнася и за РБ.
За какви компромиси от страна на ГЕРБ става въпрос в тези заявления на РБ и ПФ, какво трябва да направят от ГЕРБ, да им кажат, че ще направят кабинет и ще изпълняван техните програми ли?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 26 окт 2014 20:54

sin4ec написа:
vaskonti написа:
sin4ec написа:Ще го дадат на РБ, те ще направят кабинет.

Нали знаеш колко депутати имат РБ? :)

Квоотуй, ГЕРБ ще ги подкрепи, нали десноцентристи, ЕНП и прочее? И БСП ще ги подкрепи. Що не?

Е къв е смисъла тогава РБ да прави правителство, а не ГЕРБ?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 26 окт 2014 20:56

РБ и ПФ осигуряват парламентарното мнозинство и контрола, но не искат да са с министри, какво страшно има? Това е офертата, това им е виждането, няма да го променят. ГЕРБ има право да се съгласи или да върне мандата, т.е. да отидем на нови избори.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 26 окт 2014 20:59

vaskonti написа:Е къв е смисъла тогава РБ да прави правителство, а не ГЕРБ?

Ще направят експертен кабинет с програма, а това доста от другите са склонни да подкрепят.

Върни се в “Свободна зона”