Балкански Орел написа:v.r.s. написа:И кой друг ще е способен да го направи? БСП казаха, че не биха приели мандат за съставяне, ДПС е абсурд и да се помисли, остават 2 партии с по 20 депутата, които и да искат няма да имат подкрепа. Така, че най-вероятно ще се отиде към нови избори, независимо дали тази година или догодина с кметските. Той и Бойко Борисов го каза след срещата с Миков.
Напълно съм съгласен.Обаче аз мисля, че ще е голяма грешка ако не направят правителство Герб, РБ и ПФ.Да не говорим, че и трите партии ще имат много по-ниски резултати на следващите избори ако не съставят правителство.Това важи в особено голяма степен за Герб, които вече за втори път ако не успеят да се споразумеят с останалите ще им падне още рейтинга.А БСП ще качат..Дано да се състави правителството и онзи Симеонов да се вразуми малко.
Според мен проблема е, че РБ и ПФ се страхуват да поемат реална отговорност, то на думи е лесно да си за реформи и да спасяваш Държавата, но за да го направиш си трябва и капацитет и най-вече "топки". А сега ситуацията е много тежка и ще трябва да се взимат непопулярни решения и реформи, а те не искат да губят рейтинг и заради това са готови да подкрепят кабинет, но да не участват в него и да не носят отговорност.