Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот metodito » 01 апр 2020 10:33

Groucho написа:
metodito написа:Да, и ти не следиш преди да станат по 5-6000.

Kaкво съм пропуснал преди да станат по 5-6000 :?

Ми има си статистика, проследи я. И кое ти дава повод, че излизането на "платото" ще се забави? Дано тръгне надолу. Просто е нещо, което не знаем.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 01 апр 2020 10:34

metodito написа:Ми има си статистика, проследи я. И кое ти дава повод, че излизането на "платото" ще се забави? Дано тръгне надолу. Просто е нещо, което не знаем.

Всеки ден следя Италия. Обясни какво имаш предвид. Какво е имало преди да станат 5-6000?

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 01 апр 2020 10:36

Groucho написа:
metodito написа:Ми има си статистика, проследи я. И кое ти дава повод, че излизането на "платото" ще се забави? Дано тръгне надолу. Просто е нещо, което не знаем.

Всеки ден следя Италия. Обясни какво имаш предвид. Какво е имало преди да станат 5-6000?

Тук. Избираш Италия.
https://www.arcgis.com/apps/opsdashboar ... 7b48e9ecf6
Отиваш на logarithmic. Там е по-ясна графиката.
Като поставиш мишка на точките, виждаш датите.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 01 апр 2020 10:42

"Платото" е изравняване на линията на растежа - "изправянето" ѝ. Предполага се, че след това ще започне да пада. Предполага се. Което нищо не значи. Когато започне да пада, тогава значи пада.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 01 апр 2020 10:43

metodito написа:Тук
https://www.arcgis.com/apps/opsdashboar ... 7b48e9ecf6
Отиваш на logarithmic. Там е по-ясна графиката.
Като поставиш мишка на точките, виждаш датите.

Така, и? logarithmic графиката е за общия брой потвърдени случаи. Нали обсъждаме ежедневните нови случаи?
Защото те показват дали мерките имат или не ефект.
28 март са 5900 нови, 29 март са 5200 нови, оня ден бяха 4050 нови, Вчера бяха 4050.
Обясни какво имаш предвид с твои думи, дати и числа.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 01 апр 2020 10:58

"Новите" случаи не са новозаразени, а са новоизлезли позитивни резултати. Както в България се очаква да дадат положителен резултат няколкостотин до няколко хиляди човека. Но понеже не могат да се вземат проби и да се анализират едновременно за 24 часа всички - всеки ден ти съобщават колко от пробите са излезли положителни. Просто приеми това, което ти казват и което ти казвам и аз - това е навсякъде. Ще има починали, но това не значи, че трябва да се приема със затварянето на икономиката и на цялата планета. Може нищо да не разбереш, както и се случва, може да го усетиш, може и да пукнеш. Ваксина скоро няма да има, а и да има до теб може да не достигне скоро. Какво правим? Следващата една година вкъщи? Гарантирам ти, че много хора ще умрат от друго. Не се знае как ще реагираш на тази ваксина. Общо взето, седи на дивана и зяпай как се срутва света и благодари за това и се успокоявай, че това е в реда на нещата.
Не сравнявай съотношението потвърдени случаи - смъртност, а тествани-инфектирани, тествани-смъртност. И това ли не разбра? Но няма да видиш статистика за тестваните. Не ти е позволено.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 01 апр 2020 11:05

metodito написа:"Новите" случаи не са новозаразени, а са новоизлезли позитивни резултати. Както в България се очаква да дадат положителен резултат няколкостотин до няколко хиляди човека. Но понеже не могат да се вземат проби и да се анализират едновременно за 24 часа всички - всеки ден ти съобщават колко от пробите са излезли положителни. Просто приеми това, което ти казват и което ти казвам и аз - това е навсякъде. Ще има починали, но това не значи, че трябва да се приема със затварянето на икономиката и на цялата планета. Може нищо да не разбереш, както и се случва, може да го усетиш, може и да пукнеш. Ваксина скоро няма да има, а и да има до теб може да не достигне скоро. Какво правим? Следващата една година вкъщи? Гарантирам ти, че много хора ще умрат от друго. Не се знае как ще реагираш на тази ваксина. Общо взето, седи на дивана и зяпай как се срутва света и благодари за това и се успокоявай, че това е в реда на нещата.
Не сравнявай съотношението потвърдени случаи - смъртност, а тествани смъртност. И това ли не разбра? Но няма да видиш статистика за тестваните. Не ти е позволено.

OK, ти разбираш всичко, само че не можеш да подкрепиш твърденията си с официална статистика. Сори, но не приемам това, което казваш.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 01 апр 2020 11:09

Ми, хубаво.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 01 апр 2020 11:50

"Спешни тестове ще има, но само за Тях"
https://mobile.frognews.bg/article/193786/
Един коментар от форума:
"Има подозрения, че ХАСАН Адемов няма Коронавирус, а нещо друго. Но се представя като заразен. С такъв ТРИК просто ще се стартира тестването на депутатите, при това редовно, с най-скъпите тестове, ще им бъдат осигурявани най-добрите защити и грижи. За пореден път и за сметка на народа, отделно от него, нали са "елитът" на нацията ??? А той лапа ненаситно!"

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 01 апр 2020 12:04

kingofpop написа:
Непринуден написа:
kingofpop написа:
Непринуден написа:Тук според мен нито един от починалите всъщност не е умял от вируса.

Така е. Умрели са от смях от подобни постове.

разбрахме, че според теб вируса е по страшен от чума и спин взети заедно, не е нужно да го натякваш постоянно :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: гледай само да не се разболееш от психоза

Хайде другите, при това разумните, да определят кой какъв е. На мен ми се видя меко казано леко малоумен с твърдението (твое, не мое), че нито един от починалите не е умрял от вируса. Вече от моя страна няма твърдение за някакви сборове от чума и спин (мое няма, има твое, на някакъв наглец раздаващ оценки-да бъдем коректни).
И в двата случая си ти. За теб ок, а отричаш, за мен не е ок, да определяш друг какво бил казал, а очакваш да стане вярно.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)
50 години без софийския Левски (1914-1969), мир на праха му.

Върни се в “Свободна зона”