Всичко за Diema Sport и Trace sport stars

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Всичко за Diema Sport и Trace sport stars

Мнениеот Кашчей » 23 фев 2015 22:12

Logical person написа:
Кашчей написа:
И защо се сети да протестираш едва сега, а не го направи преди 2 години? Аз знам причината, но ми е любопитно ти как ще се оправдаеш.

За какво да се оправдавам бе !! Да не съм дал аз правата на Домуса ? БФС продадоха правата на Домуса, те да се оправдават. Да не говорим, че преди две години той не беше член на изпълкома. И защо цяла година и половина преди да изтече договора, изведнъж юрнаха клубовете, спешно да подписват 5 годишен договор ? Направо погребаха "А" група, гарантираха че през следващите 5 години няма да има смислени приходи за отборите.

Проблемът за вас, цесекарите, не е в това кой е собственик на правата, а в това, че той ви бърка под опашния прешлен с отбора си и със самочувствието си, което пък е оправдано за момента.
Всички вие, и червени, и сини, и жълти, които го плюете, тайно се надявате да бъде ваш собственик, ама не би.. и това поражда злобата ви. Дори го направихте шеф на Нова, който определя цените на предаванията на Нова.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 23 фев 2015 22:22

Платеният ТВ канал, по който ще се излъчват двете най-гледани спортни събития в България - "А" група и Висшата лига на Англия, е факт. Основният аргумент за създаването на този проект бе, че така е в цяла Европа и е крайно време той да бъде приложен и в България. Накратко казано, ни обясниха, че няма безплатен обяд за толкова скъпи продукти като "А" група и Премиършип. Повечето запалянковци може и да са недоволни, но тезата е, че футболът вече не е игра за бедните, а бизнес продукт за богати, който ако успее сега, с всяка година ще става все по-скъп. Тъй като въпросните хора, държащи ТВ правата и осъществили проекта заедно с една от националните телевизии, са решили да печелят от български футбол, би трябвало да отговорят на определен брой важни въпроси, които поради една или друга причина не им се задават. Първият е как ще бъде компенсиран българският ТВ запалянко, който в момента плаща за нещо, което телевизията не излъчва? Става въпрос за следното: Когато даден човек отиде при кабелен оператор за да се абонира, на него му се иска някаква такса, да кажем 20 лева. Как се формира тя? Потребителят плаща определена сума за всеки телевизионен канал, който се предлага в пакета на кабелния оператор. Той от своя страна превежда голяма част от нея на съответните телевизии. Когато дадена телевизия вземе по-скъп или по-гледан продукт, какъвто са мачовете от "А" група, тя иска увеличение на парите за всеки един абонат. Т.е. ако до този момент операторът е плащал по 1 лев на телевизията за всеки свой абонат, след придобиването на ТВ правата, в случая тези от "А" група, таксата, произволно казано, скача на 2 лева. А това от своя страна разбива натрапвания мит, че досега срещите от "А" група и тези от Висшата лига са били безплатни. Не са. Просто сега футболният фен ще плаща с четири лева повече. Проблемът е какво правим с тези, които не желаят да се абонират за платения канал, но продължават да плащат същите пари на Диема и Нова, макар двете телевизии да извадиха от своите програми най-интересните срещи от "А" група и английското първенство? Не е ли справедливо собствениците на тези два канала драстично да намалят финансовите си претенции към кабелните оператори, а оттам да падне цената и за крайния потребител? Иначе сега излиза, че телевизията е предлагала на хората даден продукт, за което те си плащат, но изведнъж той се спира, а потребителите продължават да дават същата сума. Друг наболял покрай пускането на платения ТВ канал въпрос е дали държавата трябва да подпомага, включително и финансово, родните клубове? По принцип общественото мнение е раздвоено по този въпрос. Някои хора твърдят, че щом отборите са професионални - те трябва да се издържат сами. Другите пък контрират, че мачовете от "А" група, особено тези с участието на Лeвски, ЦСКА, Ботев Пд и Локо Пд, са обществено значими и затова клубовете трябва да се подпомагат. Но и тук се изпуска или по-точно не се акцентира върху една "малка" подробност. Собствениците на същите тези тимове предложиха да се премахне закон, с който бе регламентирана обществената значимост на срещите от родното първенство, което бе сторено. Т.е. щом като самите босове признават, че "А" група не е обществено значима, защо държавата трябва да финансира този продукт, който освен това е вкаран в платен ТВ канал, а оттам драстично пада и гледаемостта му. Именно с гледаемостта е свързан друг немаловажен въпрос - как ще реагират рекламодателите на родните отбори след старта на платения канал? До този момент те плащаха пари на базата на това, че срещите се излъчваха по общодостъпна телевизия с голяма аудитория. Сега ще плащат същата цена за реклама на своите продукти, но надписите по фланелките и на паната около терена ще се гледат от 10, 20 или 30 пъти по-малко телезрители. Като прибавим и това, че спонсорите на отборите все по-рядко се появяват по останалите телевизии, тъй като медиите са все по-сериозно ограничавани при достъпа до продукта наречен БГ футбол, картинката става значително по-различна от тази, която ни се представя от определен кръг хора, опитващи се да узурпират най-масовия спорт в България. ЯСЕН ТОШЕВ

[offtopic]Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=534491[/offtopic]
1914.1902 » 13 апр 23:02

Може ли в два поредни сезона да обявиш цел битка за титлата, а в същото време да си тъпана на групата?

Даже и до топ 3 не успяхме, а какви ли не отбори в последните години бяха там, ама за нашите е някаква мисия невъзможна.

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 23 фев 2015 22:28

Кашчей написа:
peliforewer написа:Не знам как сте слушали Гонг днес,но Томислав Русев изказа една много достойна позиция,въпреки че думите му едва ли са се харесали на собствениците на Дарик и Нова,а Ники Александров и Вальо Грънчаров мънкаха и защитаваха собствениците си.Трябва и да кажем ясно че този хаос с излъчването на мачовете излизат доста скъпо на болшинството фенове,не всеки има кредитна карта,да не говорим че много хора,особено възрастните нямат компютри,а това с смс е изнудване и извиване на ръце/въпреки че и аз пуснах два и гледах двата "скрити" мача от събота и неделя/.Защо от Гонг плей не позволяват като пуснем един смс на стойност примерно 5лв. и да имаме право да гледаме цял месец,ами ни дерат кожата мач за мач.Сега излиза че докато атовете се ритат, ние магаретата си патим.

Знаеш ли, аз влязох два пъти във вашата клубна телевизия и двата пъти ми искаше пари, за да гледам контролите ви. Това как ще го коментираш?!

Отиди се накваси малко в Дунава, че взе да пишеш глупости.

Може ли в два поредни сезона да обявиш цел битка за титлата, а в същото време да си тъпана на групата?

Даже и до топ 3 не успяхме, а какви ли не отбори в последните години бяха там, ама за нашите е някаква мисия невъзможна.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 23 фев 2015 22:34

peliforewer написа:
Кашчей написа:
peliforewer написа:Не знам как сте слушали Гонг днес,но Томислав Русев изказа една много достойна позиция,въпреки че думите му едва ли са се харесали на собствениците на Дарик и Нова,а Ники Александров и Вальо Грънчаров мънкаха и защитаваха собствениците си.Трябва и да кажем ясно че този хаос с излъчването на мачовете излизат доста скъпо на болшинството фенове,не всеки има кредитна карта,да не говорим че много хора,особено възрастните нямат компютри,а това с смс е изнудване и извиване на ръце/въпреки че и аз пуснах два и гледах двата "скрити" мача от събота и неделя/.Защо от Гонг плей не позволяват като пуснем един смс на стойност примерно 5лв. и да имаме право да гледаме цял месец,ами ни дерат кожата мач за мач.Сега излиза че докато атовете се ритат, ние магаретата си патим.

Знаеш ли, аз влязох два пъти във вашата клубна телевизия и двата пъти ми искаше пари, за да гледам контролите ви. Това как ще го коментираш?!

Сайтът не ме пускаше свободно. А дали иска рег или плащане..разликата каква е, след като и двете означават плащане?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 23 фев 2015 22:38

Кашчей написа:Всички вие, и червени, и сини, и жълти, които го плюете, тайно се надявате да бъде ваш собственик, ама не би.. и това поражда злобата ви. Дори го направихте шеф на Нова, който определя цените на предаванията на Нова.

Аз лично ще се откажа от ЦСКА, ако тоя ни стане шеф, така че, моля те, не пиши повече такива глупости.

За другото - да, той определя. Ако си мислиш, че така спонтанно обеща тея 30 млн., без вече да се е договорил за всичко с Нова, значи живееш на някоя друга планета.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 23 фев 2015 22:43

1982 написа:
Кашчей написа:Всички вие, и червени, и сини, и жълти, които го плюете, тайно се надявате да бъде ваш собственик, ама не би.. и това поражда злобата ви. Дори го направихте шеф на Нова, който определя цените на предаванията на Нова.

Аз лично ще се откажа от ЦСКА, ако тоя ни стане шеф, така че, моля те, не пиши повече такива глупости.

За другото - да, той определя. Ако си мислиш, че така спонтанно обеща тея 30 млн., без вече да се е договорил за всичко с Нова, значи живееш на някоя друга планета.

Се ми е тая Домусчиев на кого е шеф, но ще се изкефя да стане на ЦСКА, за да гледам как принципни, като теб, си хвърлят членските книжки в Перловския канал.
Това, че Домусчиев се е договорил с Нова е абсолютно реално, защото това е договорка за парите, които телевизията ще плаща. Как тя ще си ги избива.. дали става с договорка с Домусчиев или с който е да е там носител първичен на правата?
понякога , от злоба, не виждате дори знака СТОП
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 23 фев 2015 22:56

Кашчей написа:
peliforewer написа:
Кашчей написа:

Сайтът не ме пускаше свободно. А дали иска рег или плащане..разликата каква е, след като и двете означават плащане?

Като се регистрира в Гонг колко плати,да ти ги възстановя и ни освободиш поне за месец :) .

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 23 фев 2015 22:59

peliforewer написа:
Кашчей написа:
peliforewer написа:
Кашчей написа:

Като се регистрира в Гонг колко плати,да ти ги възстановя и ни освободиш поне за месец :) .

10 бона
Писаха, че трябва да покривам дълговете на ЦСКА за лиценза през 2008-а :oops:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 23 фев 2015 23:04

Кашчей написа:
Logical person написа:
Кашчей написа:
И защо се сети да протестираш едва сега, а не го направи преди 2 години? Аз знам причината, но ми е любопитно ти как ще се оправдаеш.

За какво да се оправдавам бе !! Да не съм дал аз правата на Домуса ? БФС продадоха правата на Домуса, те да се оправдават. Да не говорим, че преди две години той не беше член на изпълкома. И защо цяла година и половина преди да изтече договора, изведнъж юрнаха клубовете, спешно да подписват 5 годишен договор ? Направо погребаха "А" група, гарантираха че през следващите 5 години няма да има смислени приходи за отборите.

Проблемът за вас, цесекарите, не е в това кой е собственик на правата, а в това, че той ви бърка под опашния прешлен с отбора си и със самочувствието си, което пък е оправдано за момента.
Всички вие, и червени, и сини, и жълти, които го плюете, тайно се надявате да бъде ваш собственик, ама не би.. и това поражда злобата ви. Дори го направихте шеф на Нова, който определя цените на предаванията на Нова.

Ти няма откъде да знаеш какъв е проблема на нас цесекарите. Защото ти не си и никога няма да бъдеш цесекар. Не си достоен за това.
А нередното си е нередно. Конфликта на интереси е очевиден. Гузното мълчание на не-цесекарите е срамно и гнусно.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 23 фев 2015 23:06

Това ще помоля някой як цесекар да ми го обясни, разясни и тъ нъ:

Изображение
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Върни се в “Свободна зона”