Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот paceto » 22 дек 2022 19:21

Каквото съм казал, съм казал и хората отстрани виждат ти на какво ниво си на дискусия и затова избягват да го правят и ти си мислиш, че си затапил някой и затова не ти отговарят. Ами не, просто не виждат смисъл да водят дискусия с човек, който не може да приеме дадени факти, това е.

Всеки нормален човек и трезвомислещ такъв, а ти би трябвало да си такъв би трябвало да намериш повече от 10 неща за нещата след 89-та и как си живял и как живееш сега и не е нужно някой като мен да ти ги показва. Ако сам не си намерил тези отговори не е проблем за мен, а означава още веднъж, че каквото и да ти се каже ще е все тази и ти няма да приемеш теза А и така да стигнеш до теза Б. Ти си знаеш своето и си караш по твоите виждания в твоят розов свят що се касае за комунистите.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 22 дек 2022 19:26

paceto написа:Каквото съм казал, съм казал и хората отстрани виждат ти на какво ниво си на дискусия и затова избягват да го правят и ти си мислиш, че си затапил някой и затова не ти отговарят. Ами не, просто не виждат смисъл да водят дискусия с човек, който не може да приеме дадени факти, това е.

Всеки нормален човек и трезвомислещ такъв, а ти би трябвало да си такъв би трябвало да намериш повече от 10 неща за нещата след 89-та и как си живял и как живееш сега и не е нужно някой като мен да ти ги показва. Ако сам не си намерил тези отговори не е проблем за мен, а означава още веднъж, че каквото и да ти се каже ще е все тази и ти няма да приемеш теза А и така да стигнеш до теза Б. Ти си знаеш своето и си караш по твоите виждания в твоят розов свят.

Много интересно. Значи в първият абзац говориш, че съм човек, с който не може да се води дискусия и не мога да приема някои факти... А във втория ми казваш, че ВСЕКИ НОРМАЛЕН И ТРЕЗВОМИСЛЕЩ би могъл да намери дори повече от 10...

Интересно изказване за човек, който ме вини в липса на умение за водене на дискусия. А тия факти... майната им. Обясни на пенсионерите, че изпитвали носталгия по младостта си, а не защото едно време не са яли пластмасови домати примерно и не са зъзнели от студ през зимата.

Все тая...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 22 дек 2022 20:03

Времената се менят и човечеството еволюира през годините и вековете и пластмасови домати не са яли и преди 100 и 200 години. Ако си мислиш, че в любимата ти Русия не ядат пластмасови домати сега значи се лъжеш много сериозно. Пазара е отворен и пристигат всякакви стоки, които са ти по джоба и които не са и си избираш какво да си вземеш. Бедността у нас не е заради лошият запад, а заради лошо водене на политика и икономика, защото в бившите съветски републики и тези от сферата на влияние на СССР каквито бяхме и ние живеят много по-добре от нас и доходите им са по високи от нашите, икономиката е ок за техният стандарт и прочие.

Да ми правиш сравнение какви бели цените преди 89-та например и сега е нелепо просто, защото цените тогава у нас не са били по-различни от цените зад Желязната завеса, ама българина тогава е нямало как да направи сравнение по онова време за разлика от сега, където може да си направиш сметка какви са цените.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 22 дек 2022 20:25

paceto написа:Времената се менят и човечеството еволюира през годините и вековете и пластмасови домати не са яли и преди 100 и 200 години. Ако си мислиш, че в любимата ти Русия не ядат пластмасови домати сега значи се лъжеш много сериозно. Пазара е отворен и пристигат всякакви стоки, които са ти по джоба и които не са и си избираш какво да си вземеш. Бедността у нас не е заради лошият запад, а заради лошо водене на политика и икономика, защото в бившите съветски републики и тези от сферата на влияние на СССР каквито бяхме и ние живеят много по-добре от нас и доходите им са по високи от нашите, икономиката е ок за техният стандарт и прочие.

Да ми правиш сравнение какви бели цените преди 89-та например и сега е нелепо просто, защото цените тогава у нас не са били по-различни от цените зад Желязната завеса, ама българина тогава е нямало как да направи сравнение по онова време за разлика от сега, където може да си направиш сметка какви са цените.

Пич, ще спреш ли да си извърташ фактите и думите ми, както само на теб ти изнася ? Почваш да приличаш на твоето аверче - Боб Никълсън и твърденията му, дето винаги някой след 20 минути ги оборва.

------------------------------------------------
Никой не ти сравнява цените тогава и сега. И на Помияра над 200 пъти съм му писал, че е важна покупателната способност. Т.е. с тия 200 лева примерно, колко килограма домати можеш да си позволиш и колко билета за трамвая примерно. Защото ти можеш да взимаш и 2000 лева, ама килограма сирене да ти е 150 лева. Лошото е, че бедният... за да ме разбере, трябва да му го моделирам с пластилин.
Ти ми казваш, че всяка държава можела да си построи язовири, пътища, електроцентрали и т.н. Ми, любопитно ми е, защо в момента сме на тоя хал тогава ? Защо едно време Биг Баткото ни отпускаше пари за нова електроцентрала и да си построим ВПК безвъзмездно, а в момента плащаме толкова за електричество ? Защо затворихме АЕЦ Козлодуй ? Защо спря проекта АЕЦ Белене ? Защото България се превърна в най-обикновен консуматор, ето защо...
Какво се случи със селското ни стопанство ? Смееш ми се за пластмасовите домати, ама усещаш ли колко е нелепо държава с толкова благородна земя да внася домати отвън ? И то колосални количества ?
Какво се случи с образованието ни ? А спорта ?
Имало свобода на словото ? Нима ? При положение, че всички медии лапат патката на Тиквата или на Киро и ДБ ? Това ли ви е свободата на словото ?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 22 дек 2022 20:37

Аха, а я кажи каква свобода на словото имаше при комунизма?
Ти сега имаш ли право да напсуваш Бойко дори ако отидеш пред домът му, а какво остава за медийното пространство? Дали можеше да направиш същото тогава срещу Живков и околните на БКП? Ми направи го и ще чукаш някъде камъни като луд.

И не, нищо не извъртам ти си човека, който обича да извърта и да отклонява темата като види, че почват да го затапват.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 22 дек 2022 20:40

paceto написа:Аха, а я кажи каква свобода на словото имаше при комунизма?
Ти сега имаш ли право да напсуваш Бойко дори ако отидеш пред домът му, а какво остава за медийното пространство? Дали можеше да направиш същото тогава срещу Живков и околните на БКП? Ми направи го и ще чукаш някъде камъни като луд.

И не, нищо не извъртам ти си човека, който обича да извърта и да отклонява темата като види, че почват да го затапват.

Нали това казвам и аз. Че ако това ви е опорката, то тя издиша тотално. Свободата на словото в момента е малко като по царско време, където всички вестници и радиа са били проправителствени.
Изображение

Capitano_Puyol

Мнениеот Capitano_Puyol » 22 дек 2022 20:56

Паце, приключвай го вече това същество, че осра поредна тема с безмислени бръщолевения, нямащи нищо общо с войната в Украйна. Прекалено си търпелив към това нещо...
Барса и Лудогорец, але, алеее...

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 22 дек 2022 22:16

Стали известны подробности поражения 128-й горно-штурмовой бригады ВСУ под Соледаром. 16 и 17 декабря подразделения бригады пытались атаковать позиции российских войск, которые находятся в 10 километрах от города. При попытке провести разведку боем подразделения противника попали в так называемый огневой мешок и потеряли порядка 250 человек. Особенность создания огневых мешков заключаются в том, что место входа колонны противника перекрывается мощным артиллерийским огнем, после чего безопасно отступить он уже не может.

Още пушечно месо...
Иранското външно казва, че не е изпращало никакви оръжия на РФ, призовава Зеленски да спре с гнусните си лъжи, защото търпението им не е безгранично.
Iranian Foreign Ministry spokesman Nasser Kanaani criticized Zelenskyi's speech in the US Congress
"Iran has not supplied military equipment to any side for use in the war in Ukraine," He also added that Iran's strategic patience with such baseless accusations is not unlimited.

Болни мозъци....
На Украине детям на каникулы для внеклассного чтения выдали книжку про Зеленского, который путешествует во времени, приходит на помощь УПА и сражается со Сталиным.
Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 22 дек 2022 23:02

Руските загуби в Бахмут са 1:30.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 22 дек 2022 23:05

paceto написа:Руските загуби в Бахмут са 1:30.

Майтапа на страна, ама наистина и от двете страни се изпращат още и още войници. Бахмут явно е доста важен град.
Оня, дето говореше за Ковида (професора), казваше, че най-важната битка ще бъде фактически за Донбас. Ще видим...
Изображение

Върни се в “Свободна зона”