THE G.A.M.E написа:Кефят ме аржентиците ...
Най-после някой да спомене и аржентинците. И на мен ми харесват. Имал съм щастието да общувам с няколко от тях и съм останал с изключително добри впечатления. Много топли и добродушни хора са, освен това са силно религиозни. Харесва ми и това, че се е запазила страстта при тях, включително и към футбола. Там той е издигнат в религия и е запазил донякъде романтиката си.
Изобщо смятам, че във всяка една нация може да се намерят положителни неща и където и да отидеш (особено като турист) едва ли няма да бъдеш посрещнат топло от обикновените хорица.
Уважавам германци, швейцарци, скандинавските нации заради подредеността и чистотата им. Не ми харесва прекалено големите либерализъм и толерантност, които се наложиха там напоследък и лесното приемане на мюсюлманизирани етноси. Но пък от друга успяват в доста голяма степен да накарат заселниците там да спазват техните порядки и да се впишат в обществото.
Харесвам и холандците- може би най-вече заради футбола. Жените им също (поне за мен) са доста чаровни.
Не харесвам (нарочно не казвам мразя, защото е много силна дума) американците- световния агресор номер 1 на 19, 20 и 21век. Наскоро четох една статия за филипинците, които обявяват независимост от испанците и САЩ уж ги подкрепят и воюват срещу Испания. Печелейки войната обаче, вместо да признаят независимостта на Филипините, те установяват контрол над островите, избиват доста цивилно население, насилствено забраняват испанския език и още редица репресии срещу местното население. Винаги са действали така. Отделно смятам и че средностатистическият американец не е особено умен и с доста ниска обща култура.
Иначе съм имал възможността (макар и косвено) да работя с хора от цяла Европа. Противно на очакванията ми германците не бяха най-стриктни и не се работеше най-лесно с тях. С най-добри впечатления относно работата съм останал от италианци, холандци, белгийци, французи и турци (изненадващо). Най-трудно се работеше с румънците, може би заради близкия ни манталитет и факта, че "обичат" да претупат работата. Разбира се, няма как подобно нещо да е представителна извадка, в моя случай доста си зависеше и от индивидуалностите.