За или против забраната за тютюнопушене на обществени места
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: За или против забраната за тютюнопушене на обществени места
Изцяло против съм пушенето и пиенето на алкохол изобщо.
- Viktor4o_Rs
- Контакти:
federer90 написа:Изцяло против съм пушенето и пиенето на алкохол изобщо.
Дано компенсираш с ходене по кучки

- modor
- Контакти:
ros написа:Абе пичове, ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА не са само заведенията за ядене и пиене. Административните сгради, стадионите, хотелите и още много други също са такива. И давате ли си сметка на колко от посочените места СЕ ПУШИИ...
Когато влезе в сила забрана всички трябва да си взимаме валериана,като ходим на мачове

"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.
Станимир Стоилов.
- Локомотив1926
- Контакти:
твърдо против !
-
- Контакти:
PIMP написа:Колко от загрижените за здравето си непушачи не ядат храни с ГМО, не пият газирани напитки с Е-та и не ядат от саламите произведени от всевъзможни боклуци ?
Каква връзка има едното с другото? Вредят, но има разлика от земята до небето
Мразя дима от цигари, а ти покрай мен ме дразниш, почвам да кашлям, дрехите ми се вмирисват и ми е супер некомфортно. Нормално е хората да си търсят правата.
Един ИСТИНСКИ българин !
[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]
[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]
- Captain Stottlemeyer
c0mba написа:Ми не съм пушач ,но съм против тази забрана , за кво всъщност са отделенията за пушачи и непушачи.......
Ами колега, едно заведение с отделения за пушачи и непушачи е като басейн със зона, където пикаенето е разрешено и зона, където то е забранено.

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
Категорично против съм всякакви такива забрани!!!
Какво стана с прословутата ДЕМОКРАЦИЯ, при която всеки има права и свободи? Или пушачите нямат права?!

Непушачите имат избор - да не ходят на места, където се пуши, докато пушачите ги ограничават все повече и скоро няма да имат никакъв избор! Кое му е демократичното на това? И това ако не е форма на дискриминация, здраве му кажи! Ако това нещо бъде въведено официално... лесно ще може да бъде съборено пред съда като се използва "Лисабонският договор", който България е ратифицирала!!! Този договор забранява всякаква форма на дискриминация, е един пекан адвокат винаги може да убеди един съдия, че пушачите са дискриминирани!
Да не говорим, че по мои лични наблюдения 75% от съдиите в България са пушачи..., предвид, че през ден съм в някои от варненските съдилища на упражнения... мисля, че имам доста добър поглед над тези неща.
Какво стана с прословутата ДЕМОКРАЦИЯ, при която всеки има права и свободи? Или пушачите нямат права?!

Непушачите имат избор - да не ходят на места, където се пуши, докато пушачите ги ограничават все повече и скоро няма да имат никакъв избор! Кое му е демократичното на това? И това ако не е форма на дискриминация, здраве му кажи! Ако това нещо бъде въведено официално... лесно ще може да бъде съборено пред съда като се използва "Лисабонският договор", който България е ратифицирала!!! Този договор забранява всякаква форма на дискриминация, е един пекан адвокат винаги може да убеди един съдия, че пушачите са дискриминирани!
Да не говорим, че по мои лични наблюдения 75% от съдиите в България са пушачи..., предвид, че през ден съм в някои от варненските съдилища на упражнения... мисля, че имам доста добър поглед над тези неща.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
AnalBreaker написа:PIMP написа:Колко от загрижените за здравето си непушачи не ядат храни с ГМО, не пият газирани напитки с Е-та и не ядат от саламите произведени от всевъзможни боклуци ?
Каква връзка има едното с другото? Вредят, но има разлика от земята до небето
Мразя дима от цигари, а ти покрай мен ме дразниш, почвам да кашлям, дрехите ми се вмирисват и ми е супер некомфортно. Нормално е хората да си търсят правата.
А пушачите нямат права, така ли? Баси двойните стандарти! Ти винаги имаш избор да не ходиш на места, където се пуши, но пушачите няма да имат никакъв избор, ако се забрани навсякъде да се пуши!!! - Хубавичко помисли над това, кой реално има основание да си търси правата! Кой е ощетен, кой е дискриминиран?!
Стига писали глупости! Според "Хартата на основните права на Европейския съюз" от 2007, която е подписана и от българското правителство, никъде не се споменава в изброените права и свободи "право на тютюнопушене", за да се пледира, че при евентуално забраната за практикуването на това явление на обществени места, това би било нарушаване на нечии права и свободи.
Напротив, в същата тази харта, в член 35 ("Закрила на здравето") изрично се упоменава, че "При определянето и осъществяването на всички политики и действия на Европейския съюз се осигурява висока степен на закрила на човешкото здраве".
С прости приказки, ако някой кара друг да му диша отровния дим от цигарата, той директно нарушава неговите права и свободи, докато, забраната на явлението по никакъв начин не нарушава ничии права и свободи, защото тютюнопушенето не е между тях.
Напротив, в същата тази харта, в член 35 ("Закрила на здравето") изрично се упоменава, че "При определянето и осъществяването на всички политики и действия на Европейския съюз се осигурява висока степен на закрила на човешкото здраве".
С прости приказки, ако някой кара друг да му диша отровния дим от цигарата, той директно нарушава неговите права и свободи, докато, забраната на явлението по никакъв начин не нарушава ничии права и свободи, защото тютюнопушенето не е между тях.
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]
1913 написа:Стига писали глупости! Според "Хартата на основните права на Европейския съюз" от 2007, която е подписана и от българското правителство, никъде не се споменава в изброените права и свободи "право на тютюнопушене", за да се пледира, че при евентуално забраната за практикуването на това явление на обществени места, това би било нарушаване на нечии права и свободи.
Айде сега да прочетеш Лисабонският договор, който е подписан на 13 Декември 2007-а и влязъл в сила на 1.12.2009-а година!

Хайде да видим какво е значението на думата "дискриминация":
Дискриминацията (от лат. discriminatio - „правене на разлика“) към или спрямо даден човек или група е третирането или възприемането му на базата на класа, категория, раса, етнос, религиозна принадлежност, сексуална ориентация или нещо друго вместо спрямо неговите лични качества.
Дискриминация има тогава, когато е налице официално или неофициално разделяне на хората в отделни групи по някакъв техен общ признак, при което им се дават или отнемат дадени права, задължения и възможности, според групата към която принадлежат. Отношението към хората от различни групи трябва да е различно, неравноправно и нерационално.
Никой няма право да лепва етикет "пушачи" и да отнема ПРАВОТО да се пуши! Какво по-официално от това да се забрани на всички пушачи да пушат на публични места? Това е дискриминация!
П.П. Аз вече не пуша, но въпреки това подкрепям пушачите!