Вземи си оправи заглавието, като прочетеш малко КОНСТИТУЦИЯТА, а там пише ГЛАСУВАНЕТО Е ПРАВО, а не е задължение. Имаш право да избираш дали да гласуваш или не.benquick написа:Аз съм„ За“-Иска ми се поне един път след 10 номври всички да отидат и да гласуват и да видим ще има ли ефект от тая работа.Щото като не отидат половината да гласуват и ДПС-то печели много места в „айдушкото сборище“(парламента).
"За" или "Против" задължителното гласуване на избори
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: "За" или "Против" задължителното гласуване на избори
Dundy написа:Вземи си оправи заглавието, като прочетеш малко КОНСТИТУЦИЯТА, а там пише ГЛАСУВАНЕТО Е ПРАВО, а не е задължение. Имаш право да избираш дали да гласуваш или не.benquick написа:Аз съм„ За“-Иска ми се поне един път след 10 номври всички да отидат и да гласуват и да видим ще има ли ефект от тая работа.Щото като не отидат половината да гласуват и ДПС-то печели много места в „айдушкото сборище“(парламента).
Конституцията може да се промени
Майката: Защо вчера си подарил на баба си за рождения ден футболна топка ?
Момчето: А тя защо все книги ми подарява ?
Момчето: А тя защо все книги ми подарява ?
-
THE G.A.M.E
Аз съм за рестрикции ... Трябва да се въведе - ГОРНА ВЪЗРАСТОВА ГРАНИЦА !
Неможе някви 90 годишни с деменция да решават бъдещето на България !!
Също так и образователен ценз - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !
Логиката е същата, както при горе-написаното ...
НЕМОЖЕ НЯКВИ НЕГРАМОТНИ ЦИГАНИ ДА РЕШАВАТ СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ !!!
Неможе някви 90 годишни с деменция да решават бъдещето на България !!
Също так и образователен ценз - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !
Логиката е същата, както при горе-написаното ...
НЕМОЖЕ НЯКВИ НЕГРАМОТНИ ЦИГАНИ ДА РЕШАВАТ СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ !!!
- Локомотив1926
- Контакти:
"ЗА" с две ръце : )
ето я статистиката:
парламентарни изборо 2009:
за ДПС са гласували 610 521, което е 14,45% от всички гласували, а те са били 4 226 194!
на предните избори през 2005-та те са записали актив от 467 400, което е 14.07 % от всички гласували!
на скучните избори за европарламент през 2009-та изкарват пак 14% с 364 197 гласа, тогава действителните гласове са били 2 576 434!
докато на първите евро-избори през 2007-ма те имаха 392 650 гласа или 20% от общо гласове - 1 937 696!
както се вижда от цифрите, явно електората на ДПС се увеличава с 150 000 за годините между 2005-та и 2009-та! което рязко контрастира с думите на разни партийни лидери, че ако гласуват повече българи то, гласовете на ДПС-то ще се стопят! просто няма начин!
нека да сметнем например, при 100% гласуване това ще са малко над 7 000 000 гласа, както и да го сучем 600 000, са си малко над 8%, което е над 4%-овата бариера за влизане в парламента, така че ДПС при всички случаи ще има между 16 и 20 депутата!!! и всичко това е при условие, че ДПС е показала 100% електорат с тези 610 000 гласа през 2009-та! ами ако в тея оставащи 3 милиона души, които не са гласували през 2009-та има още симпатизанти на ДПС, то те пак ще се наредят ако не на 3-то място, то поне на 4-то място в парламента, което пак ще им даде изгодни позиции!
така че драги ми заблудени овчици, масовото гласуване няма да реши никакъв проблем с наличие на комунисти и турци в парламента!
за ДПС са гласували 610 521, което е 14,45% от всички гласували, а те са били 4 226 194!
на предните избори през 2005-та те са записали актив от 467 400, което е 14.07 % от всички гласували!
на скучните избори за европарламент през 2009-та изкарват пак 14% с 364 197 гласа, тогава действителните гласове са били 2 576 434!
докато на първите евро-избори през 2007-ма те имаха 392 650 гласа или 20% от общо гласове - 1 937 696!
както се вижда от цифрите, явно електората на ДПС се увеличава с 150 000 за годините между 2005-та и 2009-та! което рязко контрастира с думите на разни партийни лидери, че ако гласуват повече българи то, гласовете на ДПС-то ще се стопят! просто няма начин!
нека да сметнем например, при 100% гласуване това ще са малко над 7 000 000 гласа, както и да го сучем 600 000, са си малко над 8%, което е над 4%-овата бариера за влизане в парламента, така че ДПС при всички случаи ще има между 16 и 20 депутата!!! и всичко това е при условие, че ДПС е показала 100% електорат с тези 610 000 гласа през 2009-та! ами ако в тея оставащи 3 милиона души, които не са гласували през 2009-та има още симпатизанти на ДПС, то те пак ще се наредят ако не на 3-то място, то поне на 4-то място в парламента, което пак ще им даде изгодни позиции!
така че драги ми заблудени овчици, масовото гласуване няма да реши никакъв проблем с наличие на комунисти и турци в парламента!

Lyubooo написа:ето я статистиката:
Нещо май си правиш заключения без да мислиш. ДПС в момента има 33 депутата, колкото и в предните парламенти. По твоите сметки те ще имат 15-20 човека, но това е огромна разлика - в момента с 15 човека е СДС, а с 20 беше АТАКА. С тези бройки какво зависи от тях? Едно нищо! Отделен е въпросът, че тогава пък комунистите ще имат повече гласове, което е не по-малко опасно от ДПС, ама...
I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
- Viktor4o_Rs
- Контакти:
Lyubooo, нали си наясно, че от тези негласували милиони хора почти 99 % са си българи, а турците винаги си гласуват масово и организирано
Това че си увеличават гласовете се дължи на редица фактори - появата на Атака, липсата на нормален изборен кодекс, многото измами, машинации и автобуси от Турция и така нататък
Точно на последните избори, където хората се активизираха заради думите на Доган за порциите, които определял, БСП и ДПС отидоха в опозиция
Има ли нужда да се спори кой би бил най-прецакан, ако се гласува масово - това са именно турците, а на второ място комунистите
Има ли нужда да се спори кой би бил най-прецакан, ако се гласува масово - това са именно турците, а на второ място комунистите

- benquick
- Контакти:
Dundy написа:Вземи си оправи заглавието, като прочетеш малко КОНСТИТУЦИЯТА, а там пише ГЛАСУВАНЕТО Е ПРАВО, а не е задължение. Имаш право да избираш дали да гласуваш или не.benquick написа:Аз съм„ За“-Иска ми се поне един път след 10 номври всички да отидат и да гласуват и да видим ще има ли ефект от тая работа.Щото като не отидат половината да гласуват и ДПС-то печели много места в „айдушкото сборище“(парламента).
Дюран-Дюран: Повтарям го два пъти та да го запомните
Темата не е моя че да променям заглавието(няма значение че излиза че аз съм я пуснал,в по горен поуст съм обяснил това
vaskonti написа:flo написа:Най-много се кефя ,когато червеният балон се надува и накрая се пука с гръм и трясък.Ей направо гот ми става
То и синият гърми не по-рядко и с не по-слаба експлозия...
А синият доста често проглушава цяла Европа с трясъка си
- ultralevski
- Контакти:
За! Негласуването е глас за дпс.
Само феновете са важни!
дали са 10 или 40 депутати, въобще не е от значение, ако някоя партия не може да сформира самостоятелно правителство! точно заради това имаше тройна коалиция, а преди това двойна коалиция и т.н.
има ли дадена партия депутати, то тя задължително участва в целия парламентарен цирк и си извлича ползите за нея си!
решението на проблема с ДПС вече е в работен процес! същия този процес го има и в дясната половина на парламента, а именно разделението!
иначе епизод 2 за оцеляването на ДПС като фактор в парламентарната ни република си е налице! този втори епизод се казва: Превземане на селата и малките градове! колкото и да се редим на опашки и да гласуваме, то депутатите се определят на регионален принцип! целия мързелив БГ народ се набутва в големите градове, за да работи физически лесна работа, изоставяйки тежкия селскостопански живот! но в изоставените села все още има живот! и този живот е мургавичък и не говори български език! и така село след село, че чак до по-малките градове! ние белите българи, ще си избираме белите депутати от големите градове, но от малките градове и общини из страната ще прииждат само мургави депутати! подобна беше картинката в зората на демокрацията, когато СДС държеше големите градове, но БСП я контрирше с малките населени места! сгеа дуела ще е между ГЕРБ в белите градове и ДПС в мургавите малки населени места! СДС и БСП са толкова несъстоятелни, че са на път да последват НДСВ-то! Единствено Атака може да набере сила, но тя няма да дойде от мургави гласове, а от бели изтрадали душици, което допълнително ще надроби белите гласове, така че те пак няма да преборят мургавите!
затова единствения шанс за преборване на мургавата инвазия е да се появи поне още една партия на мургавелките, която да обезкърви сегашната! аналогично на дясното безобразие с ОДС и СДС! така че народе ако искате да прецакате ДПС-то , то трябва да подадете ръка на Касим Дал! хехехе иронично, нали!!!
"Отишъл един човечец в магазина и казал:
- Искам 5 яйца, ама да си ги избера..
- Чакай бе, рекъл продавача, – как така ще си избираш
- Ами така, казал човека, – искам като на избори да си избера и яйцата.
- Така кажи бе мой човек, захилил се продавача – На ти 5 яйца, избирай си!"
има ли дадена партия депутати, то тя задължително участва в целия парламентарен цирк и си извлича ползите за нея си!
решението на проблема с ДПС вече е в работен процес! същия този процес го има и в дясната половина на парламента, а именно разделението!
иначе епизод 2 за оцеляването на ДПС като фактор в парламентарната ни република си е налице! този втори епизод се казва: Превземане на селата и малките градове! колкото и да се редим на опашки и да гласуваме, то депутатите се определят на регионален принцип! целия мързелив БГ народ се набутва в големите градове, за да работи физически лесна работа, изоставяйки тежкия селскостопански живот! но в изоставените села все още има живот! и този живот е мургавичък и не говори български език! и така село след село, че чак до по-малките градове! ние белите българи, ще си избираме белите депутати от големите градове, но от малките градове и общини из страната ще прииждат само мургави депутати! подобна беше картинката в зората на демокрацията, когато СДС държеше големите градове, но БСП я контрирше с малките населени места! сгеа дуела ще е между ГЕРБ в белите градове и ДПС в мургавите малки населени места! СДС и БСП са толкова несъстоятелни, че са на път да последват НДСВ-то! Единствено Атака може да набере сила, но тя няма да дойде от мургави гласове, а от бели изтрадали душици, което допълнително ще надроби белите гласове, така че те пак няма да преборят мургавите!
затова единствения шанс за преборване на мургавата инвазия е да се появи поне още една партия на мургавелките, която да обезкърви сегашната! аналогично на дясното безобразие с ОДС и СДС! така че народе ако искате да прецакате ДПС-то , то трябва да подадете ръка на Касим Дал! хехехе иронично, нали!!!
"Отишъл един човечец в магазина и казал:
- Искам 5 яйца, ама да си ги избера..
- Чакай бе, рекъл продавача, – как така ще си избираш
- Ами така, казал човека, – искам като на избори да си избера и яйцата.
- Така кажи бе мой човек, захилил се продавача – На ти 5 яйца, избирай си!"
Последна промяна от Lyubooo на 21 юни 2011 07:39, променено общо 1 път.