Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
BEROE_StZ
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот BEROE_StZ » 15 мар 2020 19:24

Кой е спасителят на нацията пак (отново)?
Естествено този който раздава като от своя джоб бюджетните пари.
Който раздава излъшъците с лека ръка и по негово усмотрение.
Да в период на криза и трудни времена трябва обединение и единство.
В Германия имало специален фонд, който се отключва при такива ситуации, но работи по строги правила.
Къде се покри Гешев?
1972, 1979, 1986, 2010, 2013, 2015, 2016

Nilim

Мнениеот Nilim » 15 мар 2020 20:30

vvessel написа:
plmar написа:На генерала само шапка можем да му свалим! И не разбрах, кога точно, си смени мнението на 180°?

https://fakti.bg/bulgaria/455197-gen-mu ... ronavirusa

Ами много хора подцениха ситуацията. Аз също смятах, че може да мине с по-малко болни и жертви, ама това защото очаквах да вземат крути мерки отрано (нали бяха видяли какво става с Китай).

Да, генерала сбърка 1 път, но пък след това като цяло се справя. Сега засега съм съгласен с мерките като цяло, дори съм съгласен с идеята да се позатегнат. Очевидно след това свое изказване е прегледал добре данните и историята на епидемията в другите държави и си е направил някои изводи.

В тоя ред на мисли той може по скоро да препоръчва, да иска мерки, не толкова да ги налага и да следи за спазването им.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 15 мар 2020 20:35

С тея калинки по всички етажи на властта, все тая.

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 15 мар 2020 20:36

Толкова някъде, и аз така бях чел, че по 70-80 хиляди умират от грип всяка година.
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 15 мар 2020 20:38

Аз 2009 изкарах свинския грип, точно в пика на епидемията му с 41 градуса температура. Господ ме спаси тогава :arrow: (бях на 16)
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

Nilim

Мнениеот Nilim » 15 мар 2020 20:39

metodito написа:С тея калинки по всички етажи на властта, все тая.

Ами те наредбите не са лоши, хората обаче... Сватба с 350 души планирана? ХА! По цял ден на пазара продавачите се карат на клиентите че се бутат едни в други. Ем това никаква наредба няма да го промени. Манталитет. Че властите ни са мани мани факт, ама не е само това...

Трика е че ако хората се пазят ще открият още случаи, но те няма да растат главоломно.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 15 мар 2020 20:54

kingofpop написа:Аз 2009 изкарах свинския грип, точно в пика на епидемията му с 41 градуса температура. Господ ме спаси тогава :arrow: (бях на 16)

Хайде да си направим деца. Ще бъдат непобедими. Ще пробваме, докато стане :mrgreen:
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 15 мар 2020 21:02

При мен беше в казармата - 2003/4 в Шумен. Не знам какво беше това. Никой нищо не ни каза. Хвърлиха ни като кучета в едни катакомби и след това две седмици в една сграда в изолация. 39.7 ми беше като бях в съзнание. През 24-те часа, в които ме нямаше, не знам... Давваха ни някакви големи хапчета в синя опаковка индийски.
По документи аз все едно не съм бил в казарма, понеже не съм давал клетва. :mrgreen:

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 15 мар 2020 21:48

Nilim написа:
metodito написа:С тея калинки по всички етажи на властта, все тая.

Ами те наредбите не са лоши, хората обаче... Сватба с 350 души планирана? ХА! По цял ден на пазара продавачите се карат на клиентите че се бутат едни в други. Ем това никаква наредба няма да го промени. Манталитет. Че властите ни са мани мани факт, ама не е само това...

Трика е че ако хората се пазят ще открият още случаи, но те няма да растат главоломно.

На първо време трябваше още преди месец да бъде наложен строг скрийнинг по летищата. и границите Днес само от приятели чух за два случая. Мангали дошли от Италия в търновско село ей така. И друг - пак тъмнокожи - в Торос. до Луковит. А дали са само те?

И ти мани нас, ами и големи европейски държави не го правеха доскоро!

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 15 мар 2020 21:56

Само в Монтана 400 цигани са се прибрали от Италия последната седмица. 100 % ;) Ското ще четете как целия град е заразен

Върни се в “Свободна зона”