nghcvth написа:Daniel Levski написа:Повечето които писаха по тази тема показват, че 80 % от хората които пишат в този форум са "палавраджий", хора които могат да пишат само глупости и нямат отговорно поведение. Затова съм ограничил до минимум четенето и писането в него. Започвайте да обиждате.
Какви обиди? Това, че харесваш Мутрата си е достатъчна обида.
То не е до харесване на мутрата или нехаресването ѝ, защото гласуването би трябвало да е за политики и реални действия на политици, които да дават отражение на бита на хората, икономиката, бизнеса и развитието на Държавата. Един нормално мислещ човек би трябвало да гласува с мисълта, че го прави за себе си и бъдещото поколение, а не за Мутрата, Г-жа Лъжа и останалите политици и партии. Един щял да гласува против ГРОБ, втори против Комунистите и т.н., като за тях движещата сила да го направят е за да са против нещо и някого, а не за нещо и някой, които биха допринесли за развитието на България и биха им подобрили битието. Имам чувството, че една част от българите гласуват против някой си, за да му гледат "сеира" след това, а не осъзнават, че на този "сеир" ще се наслаждава няколко дни и след него с години самият той ще страда, заради моментното си утоляване на тази си страст.
Аз ще гласувам за ГЕРБ точно поради причините, които изброих, защото няма да гласувам против някого, а за нещо, което за разлика от целият преход, дава реално отражение на управлението и постигнатото трябва да продължи да надгражда, нещо за което нямам доверие в БСП. Самите кандидати на БСП не ми вдъхват доверие, поне една част от тях, които гледах по диспутите, като пример мога да дам този от Пазарджик - Славчо Велков, който и в двата дебата не знаеше какво върши и говори и къде се намира, както и този от Кърджали - Александър Симов, не казващ нищо и служещ си единствено с опорни точки. Имаше и още един, но не се сещам името му, който още сега се държи надменно в ефира, а какво остава като стане депутат и най-вече лидерът им Корнелия Нинова, която освен, че говори глупости и лъже, се знае каква е биографията ѝ, от къде тръгва, какво придобива по времето на Костов и след него, защо е отстранена при Станишев и въпреки всичко това твърди, че демокрацията и е отнела много. За Патриотите съм гласувал, но след коалирането с Волен Сидеров и популизма който се лее от тях, въобще не мисля, че могат да правят сериозна политика. Полезни са в Парламента и по техни искания се направиха някои добри неща, но само до там, те не стават за управляващи. РБ и производните им, които се появиха преди изборите, също показаха, че не могат да се обединят относно каузи и всеки дърпа към себе си, стават за коалиционен партньор, но също нямат капацитета да управляват.
В контекста на казаното, според мен единствено ГЕРБ в момента имат капацитета и структурите да управляват така, че управлението да гарантира някаква стабилност в Държавата, която да допринесе до повишаване на жизненият стандарт на населението. Заради това ще гласувам за тях, а не против някого, защото за мен е важно да се надгражда и да започнем да изплуваме, а не отново да стане някоя простотия като с КТБ, която отново да ни струва няколко милиарда и да ни дръпне назад.