"Толерастията" е християнска ценност

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

il4o_iliew
Контакти:

Re: "Толерастията" е християнска ценност

Мнениеот il4o_iliew » 10 окт 2016 21:14

Astronom написа:
Siegfried написа:
sin4ec написа:Не е лесно да си евротолераст. Няма такава жалка и гнусна сган...

На първо място сме хора, после граждани на света, после европейци, после балканци и чак тогава българи ;)

Това наистина може да го каже само човек с тотално промит мозък.На първо място може да сме хора - Но преди всичко хора Българи.После може и да сме европейци или кой каквото си реши, но без да се вреди на Родината.Държавата я съсипаха вече - такива с мислене като твоето.

Абсолютно робско мислене. Човекът не осъзнава, че без чувство на принадлежност към родината е като дърво без корен и лесно манипулируем.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 10 окт 2016 21:15

Siegfried написа:
Player написа:За онези минаващи през огради на границата, трябват куршуми. Това е право и задължение на всяка държава. Табелки че се стреля на месо и който му е мил живота да знае. Всеки друг ще мине законово през ГКПП. За мен държавата не си върши работата и не защитава народа си. Още по-малко като дава стотици левове на някакви пришълци, докато у нас има пенсионери с над 30 години трудов стаж и 150 лв пенсия. За клошари да не говорим. Но да храним евентуални главорези и да им даваме храна, пари и подслон може. Много е лицемерно и гнусно.

Ето - този Играч го е повече еня за парите, а не толкова за родината, която и без това не прави нищо за него. И е прав. Границите трябва да се пазят, към това апелирам и аз. Но нека не падаме на нивото на граничарите от времето на соц-а и на Динко от Ямбол, все пак.
Викаш да ги гърмим с куршуми? Да убиваш с автомати невъоръжени цивилни е непростимо военно престъпление.

Зийг, с добри намерения ги казваш нещата, но подхождаш наивно. Много от желанията ти за правда и справедливост са утопични към днешна дата. В света нюансите не са само черно и бяло, добро и зло. Всеки има интерес и всички неща, които се случват в последните години, изобщо не са случайни. А хората че са озлобени, това е абсолютен факт, но се постави и на техните места - тежкия живот те смачква, най-вече психически и те комплексира, а тия комплекси трябва да се избият някъде.

Не можеш да помогнеш на всички. Мамка му, ние на нас самите не можем да си помогнем в момента, а сме тръгнали да решаваме чужди проблеми. Видя се с излагацията около ООН, вижда се и в много други аспекти на политиките на държавата ни.

Повярвай ми, задкулисните интереси са водещото и повечето неща в медиите са пълно замазване на очите. В момента не само ние, но и Европа се бори да бъде конкурентноспособна в днешната динамична международна среда. И нещата изобщо не са розови, а за нас специално са даже трагични. Бежанците са просто един от проблемите, с които ни отвличат вниманието от много други неща. Времето ще покаже дали съм прав, но отсега знам отговора...

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 10 окт 2016 21:16

sin4ec написа:
Siegfried написа:

На първо място сме хора, после граждани на света, после европейци, после балканци и чак тогава българи ;)

Не ви знам кои сте и какви сте, служил съм , клел съм се на България, в запаса съм на Българската армия. Ако ме повикат-тръгвам. Тука разни жалкари да ми налагат педерастии, еднополови бракове и тем подобни няма как да стане. Едно време цялата измет, дето сега минава незаконно през границите ни, щеше да бъде пометена с град от куршуми, а граничарите-наградени. Аз не съм гражданин на никакъв свят, нито на педерастка Европа, а на България. Не ме вълнуват ценностите на някакви олигофрени, дето арабите им ебат жените насред площада, а те мънкят за толерантност.
Мои деди и предци са се сражавали във всички войни след 1878, а имам и жив такъв, сражавал се при Драва-Соболч. Горд съм с тях, и да ти кажа: техните ценности са истинските! Те не допускат мазен арабин да дойде на мегдана и да обарва прабаба ми. Следва нож и край, а вие ако се кланяте на други ценности-ваш проблем! Да ви сера на ценностите!

Аз също имам роднини, които са падали в бой във войните за национално обединение. Няма български род, който да няма поне 1 загинал на полето на славата и безсмъртието герой. Не подкрепям еднополовите бракове, нито повечето от т.нар. еврогейски ценности, така че бъди така любезен и не ми слагай думи в устата, които не съответстват на мирогледа ми.
Не си гражданин на никакъв свят? От коя планета си паднал тогава? Нима българите са с нещо по-различни от останалите човеци на този свят? От коя галактика сме произлезли? Подобно сляпо подчинение на държавата и такъв сляп национализъм е донесъл доста злини както на нашия народ, така и на заобикалящия ни свят като цяло. Няма лошо да обичаш България, аз също я обичам, но това не означава, че съм длъжен да мразя всички чужди и да им желая смъртта. Това не е християнско, нито нормално човешко отношение. Тези, които преминават незаконно границата, трябва да бъдат арестувани и вкарани в съответния за тях лагер - такава е нормалната процедура, но да се апелира за масови избивания на беззащитни цивилни, е вече лудост.
Очевидно си представител на едно друго поколение, което още не може да се адаптира в съвременния свят. Донякъде така си обяснявам тази твоя ненавист към тези хора. Всеки си носи кръста в крайна сметка, но не очаквай по-младите да те възприемем насериозно, защото, както вече споменах, светът се е променил доста в последните десетилетия и онези бариери отпреди време лека-полека падат, защото хората сме по-силни, когато се обединяваме, а не когато се делим на нации, народи или раси. Затова и аз искам да съдим за човека на базата на индивидуалните му качества, а да не го слагаме под общ знаменател на базата на някакъв турбонационализъм.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 10 окт 2016 21:20

il4o_iliew написа:
Astronom написа:
Siegfried написа:

Това наистина може да го каже само човек с тотално промит мозък.На първо място може да сме хора - Но преди всичко хора Българи.После може и да сме европейци или кой каквото си реши, но без да се вреди на Родината.Държавата я съсипаха вече - такива с мислене като твоето.

Абсолютно робско мислене. Човекът не осъзнава, че без чувство на принадлежност към родината е като дърво без корен и лесно манипулируем.

Точно вашето ограничено мислене ви държи в изкуствено духовно робство. Моето чувство за привързаност и принадлежност е на първо място към семейството ми, защото родината може и да си я обичам, но само семейството отговаря на тази моя обич с още по-голяма такава. Това е коренът, от която съм пораснал - от него съм получил и възпитанието, и първите си познания за света. Така е било в дълбока древност, преди да се появят държавите и преди да почнем да се делим на народи и етноси.
И не, на първо място трябва да сме добри хора и добри християни, защото от това зависи как ще съжителстваме с другите като нас, били те по-близки или по-различни от нас.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 10 окт 2016 21:22

sin4ec написа:
Siegfried написа:

Не ви знам кои сте и какви сте, служил съм , клел съм се на България, в запаса съм на Българската армия. Ако ме повикат-тръгвам. Тука разни жалкари да ми налагат педерастии, еднополови бракове и тем подобни няма как да стане. Едно време цялата измет, дето сега минава незаконно през границите ни, щеше да бъде пометена с град от куршуми, а граничарите-наградени. Аз не съм гражданин на никакъв свят, нито на педерастка Европа, а на България. Не ме вълнуват ценностите на някакви олигофрени, дето арабите им ебат жените насред площада, а те мънкят за толерантност.
Мои деди и предци са се сражавали във всички войни след 1878, а имам и жив такъв, сражавал се при Драва-Соболч. Горд съм с тях, и да ти кажа: техните ценности са истинските! Те не допускат мазен арабин да дойде на мегдана и да обарва прабаба ми. Следва нож и край, а вие ако се кланяте на други ценности-ваш проблем! Да ви сера на ценностите!

Синчец, тия неща можеше с по-малко патос и по-нормално да ги поднесеш. Не виждам с какво е заслужил човекът такива тежки думи, камо ли пък такова отношение. Страшни интелигентен човек си, знаеш как и защо стават нещата по света, както и около какво се въртят. Няма какво да се жалваме за времена, когато хората са живели със свинете. Поклон пред всички загинали за нашата Свобода и Независимост, но аз не искам историята да се повтаря и да трябва да си давам живота, щото някакви отрепки не знаят как да управляват една държава като истински държавници.

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 10 окт 2016 21:24

Siegfried написа:
Точно вашето ограничено мислене ви държи в изкуствено духовно робство. Моето чувство за привързаност и принадлежност е на първо място към семейството ми, защото родината може и да си я обичам, но само семейството отговаря на тази моя обич с още по-голяма такава. Това е коренът, от която съм пораснал - от него съм получил и възпитанието, и първите си познания за света. Така е било в дълбока древност, преди да се появят държавите и преди да почнем да се делим на народи и етноси.
И не, на първо място трябва да сме добри хора и добри християни, защото от това зависи как ще съжителстваме с другите като нас, били те по-близки или по-различни от нас.

На първо място бъди добър човек, но не бъди добър християнин никога. Да бъдеш добър християнин означава да насърчаваш една извратена в основата си доктрина, донесла на света само смърт, разрушения и нещастия. Добрината няма нищо общо с християнството. Християнството е просто една ментална дефромация. Същото се отнася и за другите две религия-юдаизъм и ислям и общия корен, от който са се пръкнали. ;) Това го запомни от мен.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 10 окт 2016 21:26

diplomat написа:
Siegfried написа:
Player написа:За онези минаващи през огради на границата, трябват куршуми. Това е право и задължение на всяка държава. Табелки че се стреля на месо и който му е мил живота да знае. Всеки друг ще мине законово през ГКПП. За мен държавата не си върши работата и не защитава народа си. Още по-малко като дава стотици левове на някакви пришълци, докато у нас има пенсионери с над 30 години трудов стаж и 150 лв пенсия. За клошари да не говорим. Но да храним евентуални главорези и да им даваме храна, пари и подслон може. Много е лицемерно и гнусно.

Ето - този Играч го е повече еня за парите, а не толкова за родината, която и без това не прави нищо за него. И е прав. Границите трябва да се пазят, към това апелирам и аз. Но нека не падаме на нивото на граничарите от времето на соц-а и на Динко от Ямбол, все пак.
Викаш да ги гърмим с куршуми? Да убиваш с автомати невъоръжени цивилни е непростимо военно престъпление.

Зийг, с добри намерения ги казваш нещата, но подхождаш наивно. Много от желанията ти за правда и справедливост са утопични към днешна дата. В света нюансите не са само черно и бяло, добро и зло. Всеки има интерес и всички неща, които се случват в последните години, изобщо не са случайни. А хората че са озлобени, това е абсолютен факт, но се постави и на техните места - тежкия живот те смачква, най-вече психически и те комплексира, а тия комплекси трябва да се избият някъде.

Не можеш да помогнеш на всички. Мамка му, ние на нас самите не можем да си помогнем в момента, а сме тръгнали да решаваме чужди проблеми. Видя се с излагацията около ООН, вижда се и в много други аспекти на политиките на държавата ни.

Повярвай ми, задкулисните интереси са водещото и повечето неща в медиите са пълно замазване на очите. В момента не само ние, но и Европа се бори да бъде конкурентноспособна в днешната динамична международна среда. И нещата изобщо не са розови, а за нас специално са даже трагични. Бежанците са просто един от проблемите, с които ни отвличат вниманието от много други неща. Времето ще покаже дали съм прав, но отсега знам отговора...

Доста добро мнение, което се препокрива почти напълно с моето. Виж, това за задкулисните игри е АБСОЛЮТНО вярно и бежанците са просто поредният способ, с който да ни отвличат вниманието от собствената пъклена дейност на тези скрити елити. Да, не можем да помогнем на всички, но помага ли с нещо тази сляпа ярост и злорадство, които изпращаме чрез гневни коментари, а понякога и действия към тези изстрадали хора?
НЕ съм утопист, бъди спокоен, но пък защо да не опитам да преборя тази злоба? Нали именно тя ни разяжда отвътре толкова години вече? И без бежанци тя пак ще вирее тук, защото се отдалечихме от изконните ценности, които ни правят добри хора и ни отличават от животните. Колкото повече се принизяваме с тези низки страсти и емоции, толкова по-голяма услуга правим на тези задкулисни кръгове. Затова и трябва да сме единни и да преобразуваме този негативизъм в конструктивно мислене, което да не е лишено от човечност и наистина да има здрава морална основа. Тя не се постига със слепи първосигнални заплахи, паранояя и популистки обещания, а с аналитично мислене.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 10 окт 2016 21:28

il4o_iliew написа:
Siegfried написа:

На първо място бъди добър човек, но не бъди добър християнин никога. Да бъдеш добър християнин означава да насърчаваш една извратена в основата си доктрина, донесла на света само смърт, разрушения и нещастия. Добрината няма нищо общо с християнството. Християнството е просто една ментална дефромация. Същото се отнася и за другите две религия-юдаизъм и ислям и общия корен, от който са се пръкнали. ;) Това го запомни от мен.

Според мен той има предвид не буквално да се следват догмите, а просто да се почита и да не се забравя тази култура, която е част от нас, формирала ни е като народ и ни е позволила да оцелеем 5 века и да запазим паметта си. Иначе си прав и универсалните морални ценности са точно такива - еднакви навсякъде и не принадлежат към ничия религия.

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 10 окт 2016 21:29

il4o_iliew написа:
Siegfried написа:

Може и намерението ти да е добро, но не можеш да ме отклониш от вече избрания от мен път. Истинските християни не убиват и не опустошават наред. Същото се отнася и за мюсюлманите. Това, че отделни лидери и държави като цяло, в това число и Католическа църква, използват вярата като оправдание за безчинствата и престъпленията си, е грях, за който ще отговарят някой ден пред Всевишния.
Последна промяна от Siegfried на 10 окт 2016 21:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 10 окт 2016 21:30

diplomat написа:
il4o_iliew написа:
Siegfried написа:

Според мен той има предвид не буквално да се следват догмите, а просто да се почита и да не се забравя тази култура, която е част от нас, формирала ни е като народ и ни е позволила да оцелеем 5 века и да запазим паметта си. Иначе си прав и универсалните морални ценности са точно такива - еднакви навсякъде и не принадлежат към ничия религия.

Точно заради това Христос се появява на бял свят - за да напомни на съвременниците си за изконните добродетели и морални ценности, които Неговото обкръжение е било забравило и за да ни даде Бог по този начин нов шанс да бъдем такива, каквито сме замислени да бъдем ;)

Върни се в “Свободна зона”