Хан Аспарух част 1 (1981)
[offtopic]Режисьор: Людмил Стайков
В ролите: Стойко Пеев, Антоний Генов, Васил Михайлов, Ваня Цветкова, Стефан Гецов, Георги Черкелов, Йосиф Сърчаджиев, Мари Сюр, Лора Кремен, Джоко Росич, Велко Кънев и др.
Държава: България
Година: 1981
Дължина: 1h 35min
BG Audio
Резюме: Филмът описва създаването на държавата България в VII век. Първа част "Фанагория" от филмовата трилогия за събитията преди създаването на българската държава в средата на 7 век. Волжска България се огъва под набезите на хазарите. Следвайки Завете на своя баща, синовете на хан Кубрат търсят нова родина за своите племена. Най-младият от тях - Аспарух, странства 20 години, за да търси "земя завинаги" за своя народ и достига до устието на река Дунав. Филмовият разказ се води от пленения византийски хронист Велизарий, койо следва Аспарух в неговия поход. Византиецът става свидетел на героични усилия на българите да извояват земята на юг от Дунав и да създадат своя нова държава. Втората част "Преселението" - разказва за дългия път на прабългарите към земите на днешна България. Тук младият хан Аспарух полага основите на новата държава. Авторите се придържат към установените исторически версии за това събитие. Филмът разчита както на ефектните масовки, така и на убедително поднесените психологически характеристики на основните герои. Образът на хан Аспарух е естествен център на разказа, в който множествотовторостепенни лица пресъздават обкръжението на хана. Романтично извисен, Аспарух е показан като способен народен водач, последователно реализиращ държавническите си идеи. Трети част "Земя Завинаги" - е впечатляващ завършек на мащабното филмово повествование, създадено за всенародното честване на 13 вековния юбилей на българската държава. Авторите събират във финален акорд всички сюжетни линии, чиято кулминация е политическото укрепване на младата българска държава. В центъра на филмовия епос отново е образът на хан Аспарух - един романтично извисен герой, олицетворяващ енергията и добродетелите на своя народ. Изобразителната мощ на трилогията е респектираща, баталните сцени с многохилядните масовки са едни от най-изразителните в киното ни.[/offtopic]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FRcSTHOmRTo&list=PLAhImgTQbt2xUw4lnLZzOv2oTQfRbRKQ1&index=2[/youtube]
Хан Аспарух част 2 (1981)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=t97Dljjn3Ag&list=PLAhImgTQbt2xUw4lnLZzOv2oTQfRbRKQ1&index=3[/youtube]
Хан Аспарух част 3 (1981)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=K3a6SwCShig&list=PLAhImgTQbt2xUw4lnLZzOv2oTQfRbRKQ1&index=4[/youtube]
Тема за български филми!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за български филми!
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
Денят на владетелите (1986)
[offtopic]„Денят на владетелите" е български игрален филм (драма) от 1986 година на режисьора Владислав Икономов, по сценарий на Владислав Икономов и Никола Тихолов. Оператор е Крум Крумов. Музиката във филма е композирана от Кирил Цибулка
Васил Михайлов — Хан Крум
Любен Чаталов — Омуртаг
Георги Георгиев-Гец — Дилон
Стефан Мавродиев — Ехт
Вельо Горанов — Ешач
Стефка Илиева — Свидна
Юлия Радева — Шерма
Стойчо Мазгалов — Константин Пацик
Румен Иванов — Син на Пацик
Вълчо Камарашев — Цок
Венцислав Кисьов — Лъв Арменец
Коста Биков — Избу
Васил Димитров — Михаил Рангаве
Васил Бъчваров — Ставракий
Пламен Захов — Кудер
Любомир Бъчваров — Княз Драгомир
Светозар Неделчев — Император Никифор І Генник
Велико Стоянов — Зитко[/offtopic]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HyDGnA_g5c0[/youtube]
[offtopic]„Денят на владетелите" е български игрален филм (драма) от 1986 година на режисьора Владислав Икономов, по сценарий на Владислав Икономов и Никола Тихолов. Оператор е Крум Крумов. Музиката във филма е композирана от Кирил Цибулка
Васил Михайлов — Хан Крум
Любен Чаталов — Омуртаг
Георги Георгиев-Гец — Дилон
Стефан Мавродиев — Ехт
Вельо Горанов — Ешач
Стефка Илиева — Свидна
Юлия Радева — Шерма
Стойчо Мазгалов — Константин Пацик
Румен Иванов — Син на Пацик
Вълчо Камарашев — Цок
Венцислав Кисьов — Лъв Арменец
Коста Биков — Избу
Васил Димитров — Михаил Рангаве
Васил Бъчваров — Ставракий
Пламен Захов — Кудер
Любомир Бъчваров — Княз Драгомир
Светозар Неделчев — Император Никифор І Генник
Велико Стоянов — Зитко[/offtopic]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HyDGnA_g5c0[/youtube]
Да не забравим и филмираните произведения - Под игото и Гераците.
"Под игото" съм го качил, "Гераците" още не съм.
Ето това е полезна тема. 

- dreben23
- Контакти:
Забелязвам нещо странно, което не мога да не отбележа- форумът е пълен със заклети комунисти, но не си го признавате и обвинявате другите невинните хора в същото. Всички тези филми са от перестройката между другото. Дайте ги на управляващи а ги гледат те. Вие нямате акъл да гледате такива простотии, защото по-голямата част са си откровени курвенски простотии. Татяна Лолова и тем подобни.
Има малко приятни и стойностни неща, но в по-голямата българското кино не се харесва на аудиторията. Поне на нормални здравомислещи хора не се харесваха. Гледахме ги от немай как, щото имаше три канала и по ефир 2 като ти пуснат простотиите на Кеворк Кеворкян пет-шест часа и докат дойде време за италианско калчо нема и какво да се гледа и запълваме промеждутъците до Юве-Милан. И до ден днешен българското кино не струва и само ненормалници могат да ги харесат. Да, ако трябва да съм откровен с вас напълно, дори сериала "Под прикритие" е пълна скръб, а тези ако станат известни актьори, аз ще се върна в школото и ще водя на дечицата пак английски ез. Истината е, че България не е талантлива чак толкова откъм режисура да направи и стойностно кино, може би поради тази причина моят градски Стефчо Данаилов отиде и се снима по-нататък в незабравимия "Октопод" и стана вече доста известен след ролята на мафиота Нуцо Марчано- удивителна роля между другото.Тогава май за пръв път обикнах лош във филм. Много малко от посочените от вас си заслужават, но има и такива- "Тримата от запаса" е чудесен филм например. Но Парцалев нямаше слаба роля, аз с удоволствие гледах и театрални пиеси, когато е там и той, а по принцип не ме влече много театъра, ама се попикаваш от смях с този човек. Много ми се иска да видя истински таланти днес подобни на Парцалев, Данаилов, Цонев, Павката Попандов, Велко Кънев, Апостол Карамитев, Ласкин знам, че е имал доста талант преди да стане пиян мармот, но сега е голямо лайно с извинение, ами няма все още кого да похваля и да впечатлява. Аз имах някви такива заложби честно казано и сигурно щеше да ви се хареса и на вас, ама не ми се занимава с идиотщини. Мисля, че все ще се справям отлично в това да забавлявам хората, но то става с ум и затова ме харесват бързо и оставям следа в душите им завинаги.
Но пустите мачове, дето не се спрях да ги гледам толкова години, а толкова много талант нося вътре, че мнозина само ще го сънуват, но морал или срам пречат много в живота на един човек, а когато държиш и на двете субстанции, нищо не става изобщо.
Провал, ама да не ти пука изобщо. То и съдията днес е пълен провал от тазвечершния мач, така че малко си приличаме с него по провалите. Трябва да видя как се казва, че го виждам и за първи път, то тоя беше скаран с физическото в училище като го гледах. Абе мен ми е известно, че съм забавен, но вие, момци, нямате талант да забавлявате и изоставен хамстер, а гледам, че все се мъчите точно това да правите. Ама не ви се отдава нищо като гледам, няма защо да ми се сърдите, но за жалост мен продължава да ме мързи като тъпия съдия от мача ме мързи ама некой ден може пак да избухна с неколко точни примерно, поне за футболчето не ме мързи и давам всичко от себе си и нижа точен след точен. По принцип още не е прекалено късно да се стане за още по-голем резил от това, но не ме влече известността нещо. Лошото е, че без да го искам стана дори тук, аз съм по-известен от некакъв си измислен герой Станко. А и фенове на Челси и Левски едновременно почти никой не ги уважава. Който всъщност ми е и адски смешен понякога и то не щото е нещо забавен ами щото си мисли, че е звезда някаква си и не се спира да се прави на нещо, което не му се отдава. Айде пак лека и мека! Продължавайте да игнорирате моите мнения, ама те се четат повече от вашите, нищо че са по-дълги от библейските псалми в "Новио завет" Лично мен такива образи ме дразнят маличко, щото подвеждат дечурлигата да им се води по акъла, а оттам следва автоматически до оглупяване на младото поколение. Нищо лично ама такива впечатления оставяте у всички нас тук в този форум. Отгоре на всичко такива образи сте и малко неграмотни и обичате да пиете алкохол. . 

***САМО ЦСКА!***
***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)
***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)
Който не става за никакъв хой, става критик
Темата е за БГ филм, той мен тръгнал да обсъжда
Като не ти харесват, гледай си"Трансформърс" и "Капитан Америка" и им се радвай 

Дърво без корен
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TQ0NjVzC1Uk[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TQ0NjVzC1Uk[/youtube]
Дребен, алкохола който пиеш, или каквото там пиеш е менте, да си знаеш.
Аман от идиоти, които се мислят за Наполеон.
Една тема, която ще се хареса на 99% от форума, и все ще се намери 1%, който ще се изкаже колко сме тъпи, комунисти и прочие глупости.

Аман от идиоти, които се мислят за Наполеон.

Една тема, която ще се хареса на 99% от форума, и все ще се намери 1%, който ще се изкаже колко сме тъпи, комунисти и прочие глупости.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
Фалшификаторът от „Черният кос“
- този ми беше много интересен навремето [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yp71BAanSwM[/youtube] [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Qz0ccw1aRfk[/youtube]