Помните ли рокгрупите от времето на соца?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
stoyankd

Re: Помните ли рокгрупите от времето на соца?

Мнениеот stoyankd » 08 фев 2016 20:33

Честно казано, най-много се впечатлявах от Балета на телевизията на ГДР. Иначе Локомотив ГТ и досега ги слушам с удоволствие. Неотон Фамилия с Дон Кихот и Сандокан си бяха в основата на програмата на близката до родната ми къща дискотека Дъгата.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 08 фев 2016 20:34

sin4ec написа:Имаше много самодейни рокгрупи. Кой може да държи китара, кой не може-яко се дрънкаше, правеха се концерти по разни читалища и салони. Големи сеири ставаха. :)

Аз самия съм свирил в две гаражни метилгрупи. с първата свирене в младежкия дом, абсолютни аматьори. С втората, най- големия ни успех беше подгряваща на Импулс, на летния театър в Пловдив.
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 08 фев 2016 20:37

язе написа:
sin4ec написа:Имаше много самодейни рокгрупи. Кой може да държи китара, кой не може-яко се дрънкаше, правеха се концерти по разни читалища и салони. Големи сеири ставаха. :)

Аз самия съм свирил в две гаражни метилгрупи. с първата свирене в младежкия дом, абсолютни аматьори. С втората, най- големия ни успех беше подгряваща на Импулс, на летния театър в Пловдив.

метИл, или МетЪл, щото за метИл знам от уроците по зоология, че е някакъв чернодробен паразит :lol:
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 08 фев 2016 20:41

Да не забравим и музикалните предавания по "Свободна Европа" и ББС. По ББС Ани Арнолд водеше предаването "Вашата Ани". Колежката й от "Свободна Европа" се казваше Джилда.
Сещам се и за румънския "Метроном".
Мощна машина беше ВЕФ-ът! Панасоникът ми ряпа да яде.

Alkonost
Контакти:

Мнениеот Alkonost » 08 фев 2016 20:41

"Търкалящите се камъни" не могат да стъпят на малкия пръст на тези великани!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PdgvcZe_hag[/youtube]
Believe in her, if you are able...

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 08 фев 2016 20:41

damyanov1963 написа:
язе написа:

метИл, или МетЪл, щото за метИл знам от уроците по зоология, че е някакъв чернодробен паразит :lol:

А от уроците по химия би трябвало да знаеш, че е въглеводород от групата на алкохолите, но много по-зъл от етила. Като ги знаем к`ви трезвеници са метълите, цяло чудо е, че Язе е оцелял след метил ;) :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 08 фев 2016 20:42

damyanov1963 написа:
Captain Stottlemeyer написа:
CTAHKO написа:....Хех, я стига де ;) Били забранени западните групи, пък ходих на концерт на Юрая Хийп в Кърджали през 1985-та година :) ...

Искаш да кажеш през лятото на 1988 година - година и няколко месеца преди 10 ноември. ;) Станко, Станко-о, пак се изказваш неподготвен, моето момче (или послъгваш, което е същото). :lol: Тук иде реч главно за 60-те и 70-те години, когато повечето от вас са били още в топките на бащите си... 8-) А че имаше цензура - имаше, че имаше различни забрани ограничения, включително в София - имаше. Че ни промиваха всеки петък мозъците със съветска телевизия - и това го имаше... 8-)

И аз помня, че Юрая Хиип изнесоха първия си концерт в България през 88-а, на стадион Академик в София. Станко ме хвърли в тъч с този в Кърджали през 85-а, още повече, че тогава имаше възродителен процес, атентати от турска страна и Ахмед Доган още не беше известен...

Е объркал съм се малко 8-) 85-та май беше концертът на Оскар Бентън :roll:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
KANSAS
Контакти:

Мнениеот KANSAS » 08 фев 2016 20:45

Captain Stottlemeyer написа:
CTAHKO написа:....Хех, я стига де ;) Били забранени западните групи, пък ходих на концерт на Юрая Хийп в Кърджали през 1985-та година :) ...

Искаш да кажеш през лятото на 1988 година - година и няколко месеца преди 10 ноември. ;) Станко, Станко-о, пак се изказваш неподготвен, моето момче (или послъгваш, което е същото). :lol: Тук иде реч главно за 60-те и 70-те години, когато повечето от вас са били още в топките на бащите си... 8-) Някакви си 20 (двадесет) години по-рано, когато "защищавахме социализма" в Чехословакия... А че имаше цензура - имаше, че имаше различни забрани и ограничения, включително в София - имаше. Че ни промиваха всеки петък мозъците със съветска телевизия - и това го имаше... 8-)

“ЦЕНЗУРА“ е имало...ИМА и сега.......в ЦЯЛ СВЯТ........трябва да си много наивен да си мислиш, че в така наречения “свободен запад“ тогава е било цветя и рози..............за ТОГАВА като човек който ВЕЧЕ е “излязъл от топките на баща си“ само ще припомня, че легендарният рокфестивал в Уодсток е бил на ръба да не се състой понеже е бил “носител на силно антивоенно послание“, хипитата като деца на цветята са били МНОГО ПРОТИВ войната във Виетнам и властите в Сащ са правили ВСИЧКО възможно да не се състои фестивала.Който иска може да провери ИСТИНОСТА на думите ми, в НЕТА има Юбилейно издание на ЦЕЛИЯ фестивал с английско аудио и субтитри на англ....РУСКИ :) ......така че, медалът винаги има две страни.Не искам да защитавам сляпо соца, но и 2 те страни имат и хубави и лоши страни, нещо съвсем в реда на нещата, НО да се зачерква с лека ръка ТОГАВАШНИЯТ живот не е честно.

П.П. КОнцерта на Юрая Хийп беше САМО един през 88 год,, направих сега справка със мои лични снимки от тогава и беше на стадион Академик(писах в един от предните коментари)и какво значение има, че е бил “САМО“ година преди 10.11.89.АКо някой си мисли, че тогава е дошла демокрацията, е в жестока заблуда.Тогава Роска си е налепил тапетите само, нищо друго не се е случило :)

И като говорите за радиопредавания, за мен хит си беше легендарният....МЕТРОНОМ...... който идваше на.....талази.. ;) .......Всяка Неделя от 14.00 часа обикаляхме около един улук с “ВЕФА“ за да избегнем....заглушаването......ех...времена.....

А сега като ти “промиват мозъка НЕ САМО в петък“ гледам сме цъфнали и вързали......
Последна промяна от KANSAS на 08 фев 2016 20:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 08 фев 2016 20:46

Като си говорим за рок тази година най-старият рок фестивал в Европа(може би и в света) му 50 издание.
gitarijada
За вас не знам , но аз ще съм там това лято. Като всяко от последните 3-4 лета.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 08 фев 2016 20:47

botevist_75 написа:Омега с "Момичето с перлените коси" си остава вечен хит. Типично по български я осрахме с "Батальона се строява" :evil:

Що да сме я осрали, просто я облагородихме. :lol:
Предшественикът на Ахат група Аналгин не знам дали сте споменали.Сега така се казва и групата на Звезди, който си ѝ беше и тогава вокал.

Върни се в “Свободна зона”