ВИДЕО: Срещата на Борисов с емигрантите в Лондон

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Re: ВИДЕО: Срещата на Борисов с емигрантите в Лондон

Мнениеот anihilator » 05 фев 2016 14:08

grasiani написа:Същите които подкрепят тезата че в България е нямало турско робство подкрепя и сегашния ни премиер от такива безродници какво да очакваш ,явно масата от простовати хора в България доминира в момента, тя си намери в лицето на сегашния мин.председател достойния си водач и лидер.Тезата как българина бил мързелив и чакал все някой друг да го оправи е тотално неверна и грешна,как така в чужбина българина е работлив и предприемчив и се справя с живота само в България го изкарват нехаен неработещ,значи проблема не е в обикновения човек а от политици и бизнесмени които са наложили такива правила и взаимотношения в държавата,няма как да очакваш някой да се развива ,да работи ,когато са наложени такива правила и рамки които да облагодетелстват само едната страна и не знам това защо не се разбира.Само един пример имам приятел който работи и живее в Белгия от 15-16 години не е с кой знае какво образование или да е някакъв голям специалист, но за тези години тръгвайки от нулата там успя да изгради фирма в която работят доста работници, успя да си купи голяма къща няколко коли да изучи и даде солидно образование на децата си и сега щастливо да гледа родителите си и внуците си.При положение че преди това прави няколко опита да направи нещо в България като все се проваляше .Скоро се беше върнал и пак вече с опита който беше набрал да разшири бизнеса в България но като видя реалността и че нищо не се е променило се отказа.Значи какво ми каза защо там се получава тук не, фирмата му иска да вземе обществена поръчка в Белгия има търг ако предложиш най добрата оферта печелиш,тук как става, веднага са му поискали подкуп или да потърси някакви връзки.Та така ми каза той това което постигнах тук беше немислимо да го постигна в България.Това са реалностите за нашата държава а не кухите и празни приказки кой как бил мързелив и други такива тъпотий.

Още в мачалото си написал такива глупости никой не е подкрепял тезата , че няма Турско робство но разбира се ти трябва да започнеш високопарно аз подкрепям сегашният премиер и съм патриот , безродници са едни други :!: И не на последно място да Българинът е изключително мързелив , а най много ме дразни че не зачита никакви закони :!:

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 05 фев 2016 14:32

damyanov1963 написа:Ами защо тогава българина, като е толкова работлив и оправен в чужбина, не направи така да е и в България, ами чака някой отгоре да го оправя. А в чужбина просперират, защото там условията са други. И аз имам познат, който се ожени още по Тошово време за французойка и отиде да живее в Париж. Обаче след, като жена му намерила работа в някакъв дърводелски цех беше уволнен, понеже закъснял от обедната почивка за да си допуши на вън цигарата.

Защото тук е мафия и това не са празни приказки!Мога да дам много примери!Затова трябва да се изкоренят монополите!

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 05 фев 2016 14:37

Докато не осъзнаем, че проблема не е в управляващите, а в самите нас, нищо няма да се промени.
Да, причината си е в нас, станали сме мързеливи и чакаме някой да ни оправи, без ние да съдействаме и помагаме за това. Не сме инициативни, мързи ни да протестираме, вместо да се противопоставим на корупцията я подпомагаме да се развива, като за да имаме предимство за едно или друго нещо даваме пари под масата, на служителя от КАТ за да не ни напише акт, неплащане на осигуровки, които са важни за социалната и здравна системи, укриване на данъци с мисълта, че ако съм платил 2000 лева на Държавата, не трябва да ми търсят сметка, че съм укрил 200 лева и т.н. Тези неща никой Премиер не може да ги спре, ако не ги спрем ние. Искаме да имаме подредена Държава, в която да се спазва редът, както е в западните страни, но това да не се отнася за мен, а за останалите. Ние сме Държавата и трябва сами да си я изградим, както са го направилите останалите, а не да очакваме, че някой ще спечели изборите и ще ни оправи.
Трябва да изискваме държавните институции да си вършат работата, за която им се плаща от нашите данъци, като не им плащаме нерегламентирано , а да подаваме сигнали и гласност за подобни корупционни практики.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 05 фев 2016 15:04

Тази среща е все едно са на пазара. Изключително неадекватно поведение и ниска култура, направо не знам какви претенции могат да имат тези хора и какво правят там.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 05 фев 2016 15:14

Tommi написа:Тази среща е все едно са на пазара. Изключително неадекватно поведение и ниска култура, направо не знам какви претенции могат да имат тези хора и какво правят там.

Ами емигранти - обикновени хора. Добре, че не са били от по-интелигентните, че кат питат Борисов нещо, хептен да стане за резил.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Графът
Контакти:

Мнениеот Графът » 05 фев 2016 15:14

Tommi написа:Тази среща е все едно са на пазара. Изключително неадекватно поведение и ниска култура, направо не знам какви претенции могат да имат тези хора и какво правят там.

избягали са от тук. работят, получават добри пари и си идват само за празниците. за седмица получават много повече от средната българска месечна заплата. плащат данъци, които ще им осигурят здравеопазване и пенсия, адекватни на нуждите. намерили са всичко, което го няма в бг или не е достъпно за обикновения човек, завършил университет. видели са един от виновниците за емиграцията им и са решили да си изкарат яда на него.
възпитаните сме само тук и не го питаме с този тон и по тези теми, а там са диви и невъзпитани българи
България има много отбори, но "Ботев" Пловдив е само един!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 05 фев 2016 15:27

fcb_bg написа:

Ами емигранти - обикновени хора. Добре, че не са били от по-интелигентните, че кат питат Борисов нещо, хептен да стане за резил.

Дали са обикновени или необикновени няма значение. Става въпрос за култура на поведение.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 05 фев 2016 15:36

Графът написа:

избягали са от тук. работят, получават добри пари и си идват само за празниците. за седмица получават много повече от средната българска месечна заплата. плащат данъци, които ще им осигурят здравеопазване и пенсия, адекватни на нуждите. намерили са всичко, което го няма в бг или не е достъпно за обикновения човек, завършил университет. видели са един от виновниците за емиграцията им и са решили да си изкарат яда на него.
възпитаните сме само тук и не го питаме с този тон и по тези теми, а там са диви и невъзпитани българи

Някои неща не се купуват с пари... за всичко друго има MasterCard. :) Язък им за парите. Отишъл си на среща с министър-председател (без значение добър или лош), нито си на пазара, нито си на протест пред Парламента. Трябва да имаш някакво чувство как да се държиш. Да изслушваш този, който е взел думата, ако е толкова наложително да го прекъснеш да кажеш едно "извинете" и такива дребни неща.

Потребителски аватар
Nuke
Контакти:

Мнениеот Nuke » 05 фев 2016 15:37

Tommi написа:
fcb_bg написа:

Дали са обикновени или необикновени няма значение. Става въпрос за култура на поведение.

Ами тия хора очевидно са му ядосани и не го уважават. Да се преструват ли предпочиташ?

Потребителски аватар
Nuke
Контакти:

Мнениеот Nuke » 05 фев 2016 15:43

И въобще...защо се измества фокусът от Борисов към аудиторията? Те може да са невъзпитани, неинтелигентни...не знам си какви, но те и не носят отговорност за държавата. Те са просто произволна тълпа. Проблемът е, че премиерът на Република България е прост като гъз.

Върни се в “Свободна зона”