Извращенията на съветската армия
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Извращенията на съветската армия
Първо - поздравления на hajitsu за силната тема - влизаш в "А" група на провокаторите, браво
Иначе статията е ясна, с първите 5 реда разбрах кой е автора
Ако някой се интересува, може да гледа от преди 2-3 дена при Цв. Ризова бяха Инджев и Георги Кадиев ... Инджев се запени, оня постоянно го контрираше и накрая Инджев взе да минава на лични нападки, че Кадиев бил комунист и т.н. Оня му вика " Добре, ама аз не съм бил партиен член! Вие бил ли сте, господин Инджев? И като толкова мразите Русия, що се съгласихте да учите в Москва? "
Оня взе да мята пяна - вика, че тогава бил още дете, а Кадиев му вика " Ама какво дете, те хората на 20 умират на фронта" ... Закопа го
Иначе зверствата по време на война са всеизвестни и ги е имало от всички страни ... То и статистически логично - при война мобилизираш определена възраст от населението и това означава, че в това число са и най-ниско образованите, а и те най-често са точно в тия части на войската, които имат възможност за мародерство ... Колкото по въпроса за Освобождението - той е дискутиран многократно и мога да кажа, че за "лазене в краката" не трябва да става дума, но би трябвало да сме признателни на Русия за помощта, която са ни оказали, дори и да са имали полза от това - в крайна сметка, доста жертви са дадени в тази война, а подкрепяне на писанията на нищожества като въпросния Инджев навеждат на мисълта, че са били напразни
В крайна сметка - да, Съветския съюз е доста противоречива държава като вътрешни процеси и като международна политика, но е факт, че тази държава изиграва основна роля в спирането на заплаха за целия свят, каквато представлява националсоциализма 
Леевски, оле
keanu1936 написа:МНОГО АМЕРИКАНОФИЛИ ТУКА БЕ,,ПЪЛНИ СМЕШНИЦИ СТЕ,,,АМЕРИКАНЦИТЕ БЕСЧИНСТВАТ В ДНЕШНИ ВРЕМЕНА НАВСЯКАДЕ ПО СВЕТА,,,,НООО НАЛИ ГЛЕДАТЕ САМО БТВ,СВАЛЕТЕ КАПАЦИТЕ.........ДОКЪТО СЪЩЕСТВУВА РОССИЯ ЩЕ СЕ ЯДВА НА ТАЯ ПЛАНЕТА,,ОСТАНАТ ЛИ САМО ХЪМЕРИКАНЦИТЕ,МН ХОРА ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНАТ НЕУСЕТНО В АГНЕТА..........И ЗА ТВА СМЕ НА ТВА ДЕРЕДЖЕ НАЛИ ХАМЕРИКАНЦИТЕ НИ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ,,,,ЗАТОВА ЩЕ СМЕ НАЙ- БЕДНИТЕ И МИЗЕРНИ В СВЕТА , ПЪЛНИ С МАНГАЛИ ЩОТО В СТАНАТА СЕ СРЕЩАТ ПОВЕЧЕ ПРОМИТИ МОЗЪЦИ(ХЪМЕРИКАНЦИ)
Интересно е, че хора които се обявяват против американците най-много се възползват от благата, които те са създали. Ти например защо си в Гелзенкирхен в Рур, а не в Новосибирск или някъде около мините в Урал.
А как американците ни дърпат конците при положение, че 80% от олигарсите и политическият елит са пряко свързани с Русия. Дори има партии в парламента, за които вече е ясно, че се финансират от Кремъл.
Тез лоши американци навсичкото отгоре дават и по-високи заплати от руските компании, с което само развращават младежта.
- atanas7510
- Контакти:
На Война всяка армия извършва извращения особенно в гадна и продължителна война като втората световна. Ако някой си направи труда, ще намери данни и за американската и германската и руската армия за всякакви гадости.Въпроса е какво искаш да четеш и от коя държава да се възмущаваш въпрос на личен избор.
Странджата написа:Към всички, които наричат руснаците освободители - посочете един от априлските герои, които някъде е писал за надежди, свързани с Русия. Къде Левски, Ботев, Раковски, Бенковски, Волов и всички останали, са казали една мила дума за Русия като защитник на православните на Балканите. Ще съм благодарен и ще се замисля дали не греша в нагласите си, защото съм склонен повече да вярвам на тях отколкото на отявлени русофили като Вазов.
Иначе не малко от нас са облъчени от дядо ти Вазов, чийто участие в Априлското въстание е с черешата на чорбаджи Марко, чийто прототип е бащата на Вазов. Затова още доста години ще си припяваме Здравствуйте, братушки, докато запеем накрая Едерлези.
Захари Стоянов за Русия:”Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели, са биле против официална Русия.” ; “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”
Русчук, 1-й Март 1886 г
Нашият патрон е Васил Левски, вашият е Христо Кърпачев
diplomat написа:djd написа:Не знам дали споменатите цифри са достоверни. Със сигурност е имало издевателства особено в Германия. Със сигурност германците също са вършили подобни неща в Русия и Полша.
Това ли е всичко обаче?
Как да наречем бомбандировките на български градове от страна на американците и англичаните? Да, ние сме във война с тях, но реално не воюваме - нямаме войници на фронта. Загиналите са над 4000, ранените - близо 5000, разрушените сгради - над 12000. Говорим за жилищни и обществени сгради. Не казарми, не заводи за военна продукция. Какво е това? Отмъщение за боя през Първата световна война?
Как да наречем бомбандирането на Хирошима и Нагасаки с над 200 000 жертви, още повече ранени и милиони бездомни?
Това са си военни престъпления. Вършили са ги и германците, и руснаците, и англичаните, и американците, и японците.
Руснаците също ни бомбардират, но ти удобно не го споменаваш това.
За съветските бомбандировки пише "неопознат съветски самолет" хвърлил еди си колко бомби. Хем неопознат, хем съветски.
За разлика от САЩ и Великобритания ние не сме във война със СССР. Те ни обявяват война чак на 5 Септември 1944г. и след 2-3 дни ни окупират.
Аз не защитавам Червената армия, но съм категорично против да се очернят руснаците, а хамериканците и ингилизите да се изкарват света вода ненапита. Тия толкова народ са изтрепали по света, че Хитлер може да ти се стори като аматьор.
Изобщо не съм на страната на СССР в случая. Както знаем, в началото те са си дружки с Германия и си поделят Полша. Така че всичко, което им се случва после, си е заслужено.
Въпросът е защо ние пак сме губещи от войната? Подписваме пакта с германците едва, когато армията им е на границата и с това се спасяваме от окупация. Не пращаме войници на фронта, а ни бомбардират. Когато все пак пращаме армия, сме вече на страната на победителите. Въпреки това сме губещи и ни отнемат територии, плащаме пари и т.н.
Аз съм за това да се каже истината за тази война. Толкова невинен народ е изтрепан. За мен главната вина не е в Хитлер, нито в Сталин. Това са двама ненормалници.
По-интересното е кой финансира войната и защо? Кой доведе на власт хора като Ленин, Сталин и Хитлер на мястото на старата аристокрация в Русия и Германия? В отговора на тези въпроси се крият виновниците за войната (и не само за тази война).
-
Serafim
- Контакти:
djd написа:diplomat написа:djd написа:Не знам дали споменатите цифри са достоверни. Със сигурност е имало издевателства особено в Германия. Със сигурност германците също са вършили подобни неща в Русия и Полша.
Това ли е всичко обаче?
Как да наречем бомбандировките на български градове от страна на американците и англичаните? Да, ние сме във война с тях, но реално не воюваме - нямаме войници на фронта. Загиналите са над 4000, ранените - близо 5000, разрушените сгради - над 12000. Говорим за жилищни и обществени сгради. Не казарми, не заводи за военна продукция. Какво е това? Отмъщение за боя през Първата световна война?
Как да наречем бомбандирането на Хирошима и Нагасаки с над 200 000 жертви, още повече ранени и милиони бездомни?
Това са си военни престъпления. Вършили са ги и германците, и руснаците, и англичаните, и американците, и японците.
Руснаците също ни бомбардират, но ти удобно не го споменаваш това.
За съветските бомбандировки пише "неопознат съветски самолет" хвърлил еди си колко бомби. Хем неопознат, хем съветски.![]()
За разлика от САЩ и Великобритания ние не сме във война със СССР. Те ни обявяват война чак на 5 Септември 1944г. и след 2-3 дни ни окупират.
Аз не защитавам Червената армия, но съм категорично против да се очернят руснаците, а хамериканците и ингилизите да се изкарват света вода ненапита. Тия толкова народ са изтрепали по света, че Хитлер може да ти се стори като аматьор.
Изобщо не съм на страната на СССР в случая. Както знаем, в началото те са си дружки с Германия и си поделят Полша. Така че всичко, което им се случва после, си е заслужено.
Въпросът е защо ние пак сме губещи от войната? Подписваме пакта с германците едва, когато армията им е на границата и с това се спасяваме от окупация. Не пращаме войници на фронта, а ни бомбардират. Когато все пак пращаме армия, сме вече на страната на победителите. Въпреки това сме губещи и ни отнемат територии, плащаме пари и т.н.
Аз съм за това да се каже истината за тази война. Толкова невинен народ е изтрепан. За мен главната вина не е в Хитлер, нито в Сталин. Това са двама ненормалници.
По-интересното е кой финансира войната и защо? Кой доведе на власт хора като Ленин, Сталин и Хитлер на мястото на старата аристокрация в Русия и Германия? В отговора на тези въпроси се крият виновниците за войната (и не само за тази война).
Е какво да се каже? От далеч ли да се почне или? При началото на войната, България е болна на тема реваншизъм, след първата световна война и преди това балканските.
Геополитическото ни положение ни орави апетитен съюзник и под заплахата, че Германия ще ни окупира, ние влизае във войната на тяхна страна.
Не че са ни заплашили толкова, колкото са ни казали - позвайте от Гърция, ксото вземете е ваше. И между другото бая гърци са избити тогава от българската армия, други депортирани..
Тогава е нямало никаква опозиция, щото формално Германия и Русия не са във война...
Сшед военния период обаче е тежък. България подписва договор, според който е длъжна да предоставя всичко (пари, ресурси, реколта, работна ръка и тн) на червената армия. Тогава изтичат много пари към Съюза и България дефакто е фалирана.
Така или инще никой ме е очаквал глобален конфликт, който ще продължи години. Всички са се надявали на бързо разрешение и колкото се може повече тдритории, грабежи и полктическа власт, във световен аспект.
Колкто до брежневото време. Реките от петрол и рубли са дело на обаянието на един човек, а не братската любов на един цял народ. Горбачов след години го каза за България..
Странджата написа:Към всички, които наричат руснаците освободители - посочете един от априлските герои, които някъде е писал за надежди, свързани с Русия. Къде Левски, Ботев, Раковски, Бенковски, Волов и всички останали, са казали една мила дума за Русия като защитник на православните на Балканите. Ще съм благодарен и ще се замисля дали не греша в нагласите си, защото съм склонен повече да вярвам на тях отколкото на отявлени русофили като Вазов.
Иначе не малко от нас са облъчени от дядо ти Вазов, чийто участие в Априлското въстание е с черешата на чорбаджи Марко, чийто прототип е бащата на Вазов. Затова още доста години ще си припяваме Здравствуйте, братушки, докато запеем накрая Едерлези.
Бенковски, гледайки горящата Тракия:" В сърцето на тирана аз отворих такав люта рана, която никога не ще заздравей...а на Русията-нека тя заповяда!"( Записки по българските въстания на З.Стоянов).
Шах и мат!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
Player написа:Стига с това освобождение вече. Не само че си им го платихме прескъпо с лихвите ами и като са идвали да воюват с турците никъде не е споменато за българи. Говорят за славяни но не и за българи. Една война за да вземат на своя страна в имперските си амбиции много хора. Защото на запад се е говорило много за проблемите на българите и е било въпрос на време някой да ни освободи. Въпроса е кой ще е първи и кой ще си направи по добър пи-ар пред населението тук. Това е. Изобщо не им е пукало на руснаците за някакви българи за които дори и не са чували. Ако бяха загрижени много преди 77 година на 19 век можеха да дойдат да помогнат. След всичко което са ни сторили е ясно, че е проклет деня в който е стъпил руски ботуш тук. Мерси за мечешката им услуга. Да вървят на майната си в Сибир!
Ти малоумен ли си... или си племенник на Иво Инджев
Викаш имперски амбиции и руски ботуш, що не ни припомниш тогава ставаме ли част от Руската империя или ни помагат да установим държавните си структури, да приемем конституция, след което такива като теб взели , че им показали среден пръст...или това е маловажно за тези , които ти плащат ПРОДАЖНИКО?!?!
Стигнахме до там да преподават на децата ни в училище, че е имало турско владичество, а не робство!!!! По въпросът съм склонен да вярвам на Христо Ботев/ прочети Хаджи Димитър/, на пра пра баба ми с отсечената ръка отколкото на Иво / ветропоказателят/ Инджев,!!! Отиди до Батак, там има една църква в центъра на града , влез в нея и обясни на костите на децата които са загинали , че е имало турско владичество, а не иго, че рая е синоним на електорат- може да те разберат!!!
Викаш на запад много се е говорило за страданията на българите и е било въпрос на време - колко време, толкова колкото са имали арменците ли...тях прогресивния запад освобождава ли ги?!?!?!
Когато работодателите ви дойдат и положат толкова животи в името на свободна България, колкото са положили русите, финландците и румънците, тогава ще ми приказвате глупости !!! Дотогава сте си най- долни поплювковци!!!
Левски това е България
OT18 написа:keanu1936 написа:МНОГО АМЕРИКАНОФИЛИ ТУКА БЕ,,ПЪЛНИ СМЕШНИЦИ СТЕ,,,АМЕРИКАНЦИТЕ БЕСЧИНСТВАТ В ДНЕШНИ ВРЕМЕНА НАВСЯКАДЕ ПО СВЕТА,,,,НООО НАЛИ ГЛЕДАТЕ САМО БТВ,СВАЛЕТЕ КАПАЦИТЕ.........ДОКЪТО СЪЩЕСТВУВА РОССИЯ ЩЕ СЕ ЯДВА НА ТАЯ ПЛАНЕТА,,ОСТАНАТ ЛИ САМО ХЪМЕРИКАНЦИТЕ,МН ХОРА ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНАТ НЕУСЕТНО В АГНЕТА..........И ЗА ТВА СМЕ НА ТВА ДЕРЕДЖЕ НАЛИ ХАМЕРИКАНЦИТЕ НИ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ,,,,ЗАТОВА ЩЕ СМЕ НАЙ- БЕДНИТЕ И МИЗЕРНИ В СВЕТА , ПЪЛНИ С МАНГАЛИ ЩОТО В СТАНАТА СЕ СРЕЩАТ ПОВЕЧЕ ПРОМИТИ МОЗЪЦИ(ХЪМЕРИКАНЦИ)
Интересно е, че хора които се обявяват против американците най-много се възползват от благата, които те са създали. Ти например защо си в Гелзенкирхен в Рур, а не в Новосибирск или някъде около мините в Урал.
А как американците ни дърпат конците при положение, че 80% от олигарсите и политическият елит са пряко свързани с Русия. Дори има партии в парламента, за които вече е ясно, че се финансират от Кремъл.
Тез лоши американци навсичкото отгоре дават и по-високи заплати от руските компании, с което само развращават младежта.
в германия съм защото МИЗЕРНА МАЙКА БЪЛГАРИЯ ме принуди да съм тук,мислиш че ми е много приятно ли?нали сме равноправен член, защо тук за един час плащат 17 евро а в бг 1.5 евро ,, и в бг и в германия слагам по 20 тухли на час(образно казано), само сме равни по задължения не и по права,,не казвам че русия рацъфтяват,но от тея американци ми писна,на всяка манджа мерудия.казваш че има партии финансирани от русия,ми другите от кой са финансирани..от америка и турция ,що да няма от русия тогава........кой каквото иска да си мисли ,но 25 години с американците и все по зле става , явно на хората им харесва ...
Едно писмо на Васил Левски:
http://www.vasil-levski.org/4-2.htm
http://www.vasil-levski.org/4-2.htm
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!