Извращенията на съветската армия

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Re: Извращенията на съветската армия

Мнениеот boabbb » 11 май 2015 09:24

Първо - поздравления на hajitsu за силната тема - влизаш в "А" група на провокаторите, браво :lol: :lol: Иначе статията е ясна, с първите 5 реда разбрах кой е автора :mrgreen: Ако някой се интересува, може да гледа от преди 2-3 дена при Цв. Ризова бяха Инджев и Георги Кадиев ... Инджев се запени, оня постоянно го контрираше и накрая Инджев взе да минава на лични нападки, че Кадиев бил комунист и т.н. Оня му вика " Добре, ама аз не съм бил партиен член! Вие бил ли сте, господин Инджев? И като толкова мразите Русия, що се съгласихте да учите в Москва? " :lol: Оня взе да мята пяна - вика, че тогава бил още дете, а Кадиев му вика " Ама какво дете, те хората на 20 умират на фронта" ... Закопа го :mrgreen: Иначе зверствата по време на война са всеизвестни и ги е имало от всички страни ... То и статистически логично - при война мобилизираш определена възраст от населението и това означава, че в това число са и най-ниско образованите, а и те най-често са точно в тия части на войската, които имат възможност за мародерство ... Колкото по въпроса за Освобождението - той е дискутиран многократно и мога да кажа, че за "лазене в краката" не трябва да става дума, но би трябвало да сме признателни на Русия за помощта, която са ни оказали, дори и да са имали полза от това - в крайна сметка, доста жертви са дадени в тази война, а подкрепяне на писанията на нищожества като въпросния Инджев навеждат на мисълта, че са били напразни :x В крайна сметка - да, Съветския съюз е доста противоречива държава като вътрешни процеси и като международна политика, но е факт, че тази държава изиграва основна роля в спирането на заплаха за целия свят, каквато представлява националсоциализма :!:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

OT18
Контакти:

Мнениеот OT18 » 11 май 2015 09:33

keanu1936 написа:МНОГО АМЕРИКАНОФИЛИ ТУКА БЕ,,ПЪЛНИ СМЕШНИЦИ СТЕ,,,АМЕРИКАНЦИТЕ БЕСЧИНСТВАТ В ДНЕШНИ ВРЕМЕНА НАВСЯКАДЕ ПО СВЕТА,,,,НООО НАЛИ ГЛЕДАТЕ САМО БТВ,СВАЛЕТЕ КАПАЦИТЕ.........ДОКЪТО СЪЩЕСТВУВА РОССИЯ ЩЕ СЕ ЯДВА НА ТАЯ ПЛАНЕТА,,ОСТАНАТ ЛИ САМО ХЪМЕРИКАНЦИТЕ,МН ХОРА ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНАТ НЕУСЕТНО В АГНЕТА..........И ЗА ТВА СМЕ НА ТВА ДЕРЕДЖЕ НАЛИ ХАМЕРИКАНЦИТЕ НИ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ,,,,ЗАТОВА ЩЕ СМЕ НАЙ- БЕДНИТЕ И МИЗЕРНИ В СВЕТА , ПЪЛНИ С МАНГАЛИ ЩОТО В СТАНАТА СЕ СРЕЩАТ ПОВЕЧЕ ПРОМИТИ МОЗЪЦИ(ХЪМЕРИКАНЦИ)

Интересно е, че хора които се обявяват против американците най-много се възползват от благата, които те са създали. Ти например защо си в Гелзенкирхен в Рур, а не в Новосибирск или някъде около мините в Урал.
А как американците ни дърпат конците при положение, че 80% от олигарсите и политическият елит са пряко свързани с Русия. Дори има партии в парламента, за които вече е ясно, че се финансират от Кремъл.
Тез лоши американци навсичкото отгоре дават и по-високи заплати от руските компании, с което само развращават младежта.

Потребителски аватар
atanas7510
Контакти:

Мнениеот atanas7510 » 11 май 2015 09:44

На Война всяка армия извършва извращения особенно в гадна и продължителна война като втората световна. Ако някой си направи труда, ще намери данни и за американската и германската и руската армия за всякакви гадости.Въпроса е какво искаш да четеш и от коя държава да се възмущаваш въпрос на личен избор.

Потребителски аватар
rsk
Контакти:

Мнениеот rsk » 11 май 2015 10:13

Странджата написа:Към всички, които наричат руснаците освободители - посочете един от априлските герои, които някъде е писал за надежди, свързани с Русия. Къде Левски, Ботев, Раковски, Бенковски, Волов и всички останали, са казали една мила дума за Русия като защитник на православните на Балканите. Ще съм благодарен и ще се замисля дали не греша в нагласите си, защото съм склонен повече да вярвам на тях отколкото на отявлени русофили като Вазов.
Иначе не малко от нас са облъчени от дядо ти Вазов, чийто участие в Априлското въстание е с черешата на чорбаджи Марко, чийто прототип е бащата на Вазов. Затова още доста години ще си припяваме Здравствуйте, братушки, докато запеем накрая Едерлези.

Захари Стоянов за Русия:”Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели, са биле против официална Русия.” ; “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

Русчук, 1-й Март 1886 г
Нашият патрон е Васил Левски, вашият е Христо Кърпачев

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 11 май 2015 10:28

diplomat написа:
djd написа:Не знам дали споменатите цифри са достоверни. Със сигурност е имало издевателства особено в Германия. Със сигурност германците също са вършили подобни неща в Русия и Полша.
Това ли е всичко обаче?
Как да наречем бомбандировките на български градове от страна на американците и англичаните? Да, ние сме във война с тях, но реално не воюваме - нямаме войници на фронта. Загиналите са над 4000, ранените - близо 5000, разрушените сгради - над 12000. Говорим за жилищни и обществени сгради. Не казарми, не заводи за военна продукция. Какво е това? Отмъщение за боя през Първата световна война?
Как да наречем бомбандирането на Хирошима и Нагасаки с над 200 000 жертви, още повече ранени и милиони бездомни?
Това са си военни престъпления. Вършили са ги и германците, и руснаците, и англичаните, и американците, и японците.

Руснаците също ни бомбардират, но ти удобно не го споменаваш това.

За съветските бомбандировки пише "неопознат съветски самолет" хвърлил еди си колко бомби. Хем неопознат, хем съветски. :lol:
За разлика от САЩ и Великобритания ние не сме във война със СССР. Те ни обявяват война чак на 5 Септември 1944г. и след 2-3 дни ни окупират.
Аз не защитавам Червената армия, но съм категорично против да се очернят руснаците, а хамериканците и ингилизите да се изкарват света вода ненапита. Тия толкова народ са изтрепали по света, че Хитлер може да ти се стори като аматьор.
Изобщо не съм на страната на СССР в случая. Както знаем, в началото те са си дружки с Германия и си поделят Полша. Така че всичко, което им се случва после, си е заслужено.
Въпросът е защо ние пак сме губещи от войната? Подписваме пакта с германците едва, когато армията им е на границата и с това се спасяваме от окупация. Не пращаме войници на фронта, а ни бомбардират. Когато все пак пращаме армия, сме вече на страната на победителите. Въпреки това сме губещи и ни отнемат територии, плащаме пари и т.н.
Аз съм за това да се каже истината за тази война. Толкова невинен народ е изтрепан. За мен главната вина не е в Хитлер, нито в Сталин. Това са двама ненормалници.
По-интересното е кой финансира войната и защо? Кой доведе на власт хора като Ленин, Сталин и Хитлер на мястото на старата аристокрация в Русия и Германия? В отговора на тези въпроси се крият виновниците за войната (и не само за тази война).

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 11 май 2015 10:41

djd написа:
diplomat написа:
djd написа:Не знам дали споменатите цифри са достоверни. Със сигурност е имало издевателства особено в Германия. Със сигурност германците също са вършили подобни неща в Русия и Полша.
Това ли е всичко обаче?
Как да наречем бомбандировките на български градове от страна на американците и англичаните? Да, ние сме във война с тях, но реално не воюваме - нямаме войници на фронта. Загиналите са над 4000, ранените - близо 5000, разрушените сгради - над 12000. Говорим за жилищни и обществени сгради. Не казарми, не заводи за военна продукция. Какво е това? Отмъщение за боя през Първата световна война?
Как да наречем бомбандирането на Хирошима и Нагасаки с над 200 000 жертви, още повече ранени и милиони бездомни?
Това са си военни престъпления. Вършили са ги и германците, и руснаците, и англичаните, и американците, и японците.

Руснаците също ни бомбардират, но ти удобно не го споменаваш това.

За съветските бомбандировки пише "неопознат съветски самолет" хвърлил еди си колко бомби. Хем неопознат, хем съветски. :lol:
За разлика от САЩ и Великобритания ние не сме във война със СССР. Те ни обявяват война чак на 5 Септември 1944г. и след 2-3 дни ни окупират.
Аз не защитавам Червената армия, но съм категорично против да се очернят руснаците, а хамериканците и ингилизите да се изкарват света вода ненапита. Тия толкова народ са изтрепали по света, че Хитлер може да ти се стори като аматьор.
Изобщо не съм на страната на СССР в случая. Както знаем, в началото те са си дружки с Германия и си поделят Полша. Така че всичко, което им се случва после, си е заслужено.
Въпросът е защо ние пак сме губещи от войната? Подписваме пакта с германците едва, когато армията им е на границата и с това се спасяваме от окупация. Не пращаме войници на фронта, а ни бомбардират. Когато все пак пращаме армия, сме вече на страната на победителите. Въпреки това сме губещи и ни отнемат територии, плащаме пари и т.н.
Аз съм за това да се каже истината за тази война. Толкова невинен народ е изтрепан. За мен главната вина не е в Хитлер, нито в Сталин. Това са двама ненормалници.
По-интересното е кой финансира войната и защо? Кой доведе на власт хора като Ленин, Сталин и Хитлер на мястото на старата аристокрация в Русия и Германия? В отговора на тези въпроси се крият виновниците за войната (и не само за тази война).

Е какво да се каже? От далеч ли да се почне или? При началото на войната, България е болна на тема реваншизъм, след първата световна война и преди това балканските.
Геополитическото ни положение ни орави апетитен съюзник и под заплахата, че Германия ще ни окупира, ние влизае във войната на тяхна страна.
Не че са ни заплашили толкова, колкото са ни казали - позвайте от Гърция, ксото вземете е ваше. И между другото бая гърци са избити тогава от българската армия, други депортирани..
Тогава е нямало никаква опозиция, щото формално Германия и Русия не са във война...

Сшед военния период обаче е тежък. България подписва договор, според който е длъжна да предоставя всичко (пари, ресурси, реколта, работна ръка и тн) на червената армия. Тогава изтичат много пари към Съюза и България дефакто е фалирана.
Така или инще никой ме е очаквал глобален конфликт, който ще продължи години. Всички са се надявали на бързо разрешение и колкото се може повече тдритории, грабежи и полктическа власт, във световен аспект.

Колкто до брежневото време. Реките от петрол и рубли са дело на обаянието на един човек, а не братската любов на един цял народ. Горбачов след години го каза за България..

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 11 май 2015 10:45

Странджата написа:Към всички, които наричат руснаците освободители - посочете един от априлските герои, които някъде е писал за надежди, свързани с Русия. Къде Левски, Ботев, Раковски, Бенковски, Волов и всички останали, са казали една мила дума за Русия като защитник на православните на Балканите. Ще съм благодарен и ще се замисля дали не греша в нагласите си, защото съм склонен повече да вярвам на тях отколкото на отявлени русофили като Вазов.
Иначе не малко от нас са облъчени от дядо ти Вазов, чийто участие в Априлското въстание е с черешата на чорбаджи Марко, чийто прототип е бащата на Вазов. Затова още доста години ще си припяваме Здравствуйте, братушки, докато запеем накрая Едерлези.

Бенковски, гледайки горящата Тракия:" В сърцето на тирана аз отворих такав люта рана, която никога не ще заздравей...а на Русията-нека тя заповяда!"( Записки по българските въстания на З.Стоянов).
Шах и мат!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Sorcerer
Контакти:

Мнениеот Sorcerer » 11 май 2015 10:55

Player написа:Стига с това освобождение вече. Не само че си им го платихме прескъпо с лихвите ами и като са идвали да воюват с турците никъде не е споменато за българи. Говорят за славяни но не и за българи. Една война за да вземат на своя страна в имперските си амбиции много хора. Защото на запад се е говорило много за проблемите на българите и е било въпрос на време някой да ни освободи. Въпроса е кой ще е първи и кой ще си направи по добър пи-ар пред населението тук. Това е. Изобщо не им е пукало на руснаците за някакви българи за които дори и не са чували. Ако бяха загрижени много преди 77 година на 19 век можеха да дойдат да помогнат. След всичко което са ни сторили е ясно, че е проклет деня в който е стъпил руски ботуш тук. Мерси за мечешката им услуга. Да вървят на майната си в Сибир!

Ти малоумен ли си... или си племенник на Иво Инджев :evil:

Викаш имперски амбиции и руски ботуш, що не ни припомниш тогава ставаме ли част от Руската империя или ни помагат да установим държавните си структури, да приемем конституция, след което такива като теб взели , че им показали среден пръст...или това е маловажно за тези , които ти плащат ПРОДАЖНИКО?!?!
Стигнахме до там да преподават на децата ни в училище, че е имало турско владичество, а не робство!!!! По въпросът съм склонен да вярвам на Христо Ботев/ прочети Хаджи Димитър/, на пра пра баба ми с отсечената ръка отколкото на Иво / ветропоказателят/ Инджев,!!! Отиди до Батак, там има една църква в центъра на града , влез в нея и обясни на костите на децата които са загинали , че е имало турско владичество, а не иго, че рая е синоним на електорат- може да те разберат!!!
Викаш на запад много се е говорило за страданията на българите и е било въпрос на време - колко време, толкова колкото са имали арменците ли...тях прогресивния запад освобождава ли ги?!?!?!

Когато работодателите ви дойдат и положат толкова животи в името на свободна България, колкото са положили русите, финландците и румънците, тогава ще ми приказвате глупости !!! Дотогава сте си най- долни поплювковци!!!
Левски това е България

Потребителски аватар
keanu1936
Контакти:

Мнениеот keanu1936 » 11 май 2015 11:00

OT18 написа:
keanu1936 написа:МНОГО АМЕРИКАНОФИЛИ ТУКА БЕ,,ПЪЛНИ СМЕШНИЦИ СТЕ,,,АМЕРИКАНЦИТЕ БЕСЧИНСТВАТ В ДНЕШНИ ВРЕМЕНА НАВСЯКАДЕ ПО СВЕТА,,,,НООО НАЛИ ГЛЕДАТЕ САМО БТВ,СВАЛЕТЕ КАПАЦИТЕ.........ДОКЪТО СЪЩЕСТВУВА РОССИЯ ЩЕ СЕ ЯДВА НА ТАЯ ПЛАНЕТА,,ОСТАНАТ ЛИ САМО ХЪМЕРИКАНЦИТЕ,МН ХОРА ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНАТ НЕУСЕТНО В АГНЕТА..........И ЗА ТВА СМЕ НА ТВА ДЕРЕДЖЕ НАЛИ ХАМЕРИКАНЦИТЕ НИ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ,,,,ЗАТОВА ЩЕ СМЕ НАЙ- БЕДНИТЕ И МИЗЕРНИ В СВЕТА , ПЪЛНИ С МАНГАЛИ ЩОТО В СТАНАТА СЕ СРЕЩАТ ПОВЕЧЕ ПРОМИТИ МОЗЪЦИ(ХЪМЕРИКАНЦИ)

Интересно е, че хора които се обявяват против американците най-много се възползват от благата, които те са създали. Ти например защо си в Гелзенкирхен в Рур, а не в Новосибирск или някъде около мините в Урал.
А как американците ни дърпат конците при положение, че 80% от олигарсите и политическият елит са пряко свързани с Русия. Дори има партии в парламента, за които вече е ясно, че се финансират от Кремъл.
Тез лоши американци навсичкото отгоре дават и по-високи заплати от руските компании, с което само развращават младежта.

в германия съм защото МИЗЕРНА МАЙКА БЪЛГАРИЯ ме принуди да съм тук,мислиш че ми е много приятно ли?нали сме равноправен член, защо тук за един час плащат 17 евро а в бг 1.5 евро ,, и в бг и в германия слагам по 20 тухли на час(образно казано), само сме равни по задължения не и по права,,не казвам че русия рацъфтяват,но от тея американци ми писна,на всяка манджа мерудия.казваш че има партии финансирани от русия,ми другите от кой са финансирани..от америка и турция ,що да няма от русия тогава........кой каквото иска да си мисли ,но 25 години с американците и все по зле става , явно на хората им харесва ...

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 11 май 2015 11:02

Едно писмо на Васил Левски:
http://www.vasil-levski.org/4-2.htm
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Върни се в “Свободна зона”