70 години от Великата отечествена война

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Re: 70 години от Великата отечествена война

Мнениеот Der Schmarotzer » 09 май 2015 15:44

Siegfried написа:[offtopic]Schmarotzer, die 5 Minuten sind fast vorbei und warte immer noch auf deine Antwort :mrgreen: Sind meine Hoffnungen vergeblich oder nicht ganz ?[/offtopic]

Hallo, Rotzloeffel, ich habe genug andere Arbeit ansttat mit Dummkoepfen wie du zu beschaeftigen. Weiss du wircklich nicht was die Unterschied zwischen Vaterland und Heimat ist? Noch dazu: der Heimatverraeter ist der Sohn deiner Mutter, aber nicht dein Bruder.... Hau ab Gehirnwaesche!
P.S. Fuer den Schmarotzer such noch einmal im Woerterbuch, aber ist zu schwer zu sagen, dass ein Klotz dort etwas richtiges finden kann.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 09 май 2015 16:47

Der Schmarotzer написа:
Siegfried написа:[offtopic]Schmarotzer, die 5 Minuten sind fast vorbei und warte immer noch auf deine Antwort :mrgreen: Sind meine Hoffnungen vergeblich oder nicht ganz ?[/offtopic]

Hallo, Rotzloeffel, ich habe genug andere Arbeit, MICH ansttat mit Dummkoepfen wie du zu beschaeftigen. Weisst du wircklich nicht was die* (DER) Unterschied zwischen Vaterland und Heimat ist? Noch dazu: der Heimatverraeter ist der Sohn deiner Mutter, aber nicht dein Bruder.... Hau ab Gehirnwaesche!
P.S. Fuer den Schmarotzer such noch einmal im Woerterbuch, aber ist zu schwer zu sagen , dass ein Klotz dort etwas Richtiges finden kann.

Добър 4.

Но за Шмаротцер-а свалям още 1 единица. Свери си ти информацията. Като се считаш за паразит, не прехвърляй вината върху другите.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 09 май 2015 17:36

Какъв хубав парад гледах днес от Червеният площад.Имаше 10на представители на други страни със свои полкове.Дори и от Сърбия имаше воиници и президента им бе там ....индиици...какви ли не още хора оценяващи това което са направили Руснаците преди време.

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 09 май 2015 17:40

Siegfried написа:
Der Schmarotzer написа:

Hallo, Rotzloeffel, ich habe genug andere Arbeit, MICH ansttat mit Dummkoepfen wie du zu beschaeftigen. Weisst du wircklich nicht was die* (DER) Unterschied zwischen Vaterland und Heimat ist? Noch dazu: der Heimatverraeter ist der Sohn deiner Mutter, aber nicht dein Bruder.... Hau ab Gehirnwaesche!
P.S. Fuer den Schmarotzer such noch einmal im Woerterbuch, aber ist zu schwer zu sagen , dass ein Klotz dort etwas Richtiges finden kann.

Добър 4.

Но за Шмаротцер-а свалям още 1 единица. Свери си ти информацията. Като се считаш за паразит, не прехвърляй вината върху другите.

Опитът ти за оценка се оценява на 3 с два минуса, а ако беше при мен на изпит щеше да си "на есен". Влагаш лично отношение, което при оценяването е абсолютно недопустимо. Сложеното oт теб mich e проблем на стилистика, а не задължително изискване на граматиката. Личи си, че си го учил в училище, а не в немска среда и ако попаднеш в такава, речта ти ще изглежда като извадена от нафталина и доста, ще ти се шпотват. Освен това правиш стилови грешки, присъщи на българския ти немски. Даже улавям в думите и стила ти българския ти акцент :lol: Грешки (единствено заради недоглеждане и проверка на писания текст, което не ме оправдава разбира се и за което веднага ще си направя секуро) са само t-то при weisst и главната буква на Richtiges, но при писане на неофициално писмо, в случая отговор на Rotzloeffelchen (chen за теб е задължително, докато ти изчезне жълтото около устата) т.е. на теб, това е допустимо. :oops:
Що се отнася до der Schmarotzer отново си в грешка, това, което ти даваш като превод, е един от преводите в речника. В немския език, както и в останалите езици, еднакви думи имат различни значения (и в пряк и в преносен смисъл, а и в словосъчетанията, в които са употребени и т.н.) и не е задължително всичките им значения да влязат в речниците. Освен това за тях си има т.н. Umgangsprache, което е с различни варианти в различните диалектни (в случая немскоговорящи) области. Т.е. отново неверен отговор. Май ще започна да съжалявам за терцата, макар и на релси, която ти дадох.
Ето ти едно отговорче на поставения ми на теб, и съвсем резонно не получил отговор, въпрос, защото от притежател на такъв интелект няма как да получа смислен отговор:
ich frage mich kind
soll ich dir das fell bleuen
damit es dick wird
soll ich dir den bueckling beibringen
und mach schoen maennchen
und duck dich
damit du spaeter als mann
deinen mann stellst oder
soll ich rasch mal die welt aendern
(всичко е с малки букви, защото така е в оригинала на моя добър познат и сътрапезник в един друг живот - Peter Lehner)

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 09 май 2015 17:52

Идеята ми е, че съм го учил в училище и очевидно знанията ми са граматически издържани за разлика от твоите. Мислиш си, че език може да се научи без граматика, а само с приказване и слушане, така ли?

Самият факт, че си написал DIE Unterschied е предостатъчен, за да ти сваля поне 1 единица. Глаголът beschäftigen Е ВЪЗВРАТЕН и винаги върви със SICH в случая, в който ТИ го употреби - занимавам СЕ с нщ. Тогава е ВИНАГИ възвратен.

Следващият момент - мен die Umgangssprache-то не ме интересува, защото стараещите се да говорят правилен и книжовен немски си го приказват независимо от средата. Затова и съвсем логично преведох ШМАРОТЦЕР като паразит, защото това е ПЪРВОСТЕПЕННОТО МУ ЗНАЧЕНИЕ. Това, че може да има още 1000, е специфика и въпрос на абстрактна интерпретация. В един регион може да значи едно, в другия - друго, и т.н. Не съм длъжен да ти се извинявам, че говоря и пиша на правилен немски, а още пък по-малко - за това, че правилно съм превел никнейма ти.

О, да - пише се die UmgangSsprache (Umgang + s + Sprache). А че не изписваш умлаутите, го приемам по-скоро за признак на чист мързел... поне са надявам да е така, защото иначе става страшно.

И какво лично отношение търсиш при положение, че във всяко изречение имаш по една грешка??? Аз като съм писал диктовки в гимназията, за 1 ГРЕШКА ни се сваляха по 0,25 от КРАЙНАТА ОЦЕНКА!!! Разбираш ли за какво става дума???

И какъв акцент може да звучи от нещо написано????????? И как го установи????? Аз внимавам какво пиша и умея да се аргументирам, когато откривам грешки. Не ми се оправдавай с недоглеждане - този номер не минава. Високото ти самочувствие НЯМА ПОКРИТИЕ. Вместо да се фукаш, се стегни и мисли повече, преди да напишеш нещо.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 09 май 2015 18:16

Темата трябваше да се казва 70 години от падането ни под руско робство. След византийско и турско паднахме и под руско. Срамен ден за България.

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 09 май 2015 18:33

Siegfried написа:Идеята ми е, че съм го учил в училище и очевидно знанията ми са граматически издържани за разлика от твоите. Мислиш си, че език може да се научи без граматика, а само с приказване и слушане, така ли?

Самият факт, че си написал DIE Unterschied е предостатъчен, за да ти сваля поне 1 единица. Глаголът beschäftigen Е ВЪЗВРАТЕН и винаги върви със SICH в случая, в който ТИ го употреби - занимавам СЕ с нщ. Тогава е ВИНАГИ възвратен.

Следващият момент - мен die Umgangssprache-то не ме интересува, защото стараещите се да говорят правилен и книжовен немски си го приказват независимо от средата. Затова и съвсем логично преведох ШМАРОТЦЕР като паразит, защото това е ПЪРВОСТЕПЕННОТО МУ ЗНАЧЕНИЕ. Това, че може да има още 1000, е специфика и въпрос на абстрактна интерпретация. В един регион може да значи едно, в другия - друго, и т.н. Не съм длъжен да ти се извинявам, че говоря и пиша на правилен немски, а още пък по-малко - за това, че правилно съм превел никнейма ти.

О, да - пише се die UmgangSsprache (Umgang + s + Sprache). А че не изписваш умлаутите, го приемам по-скоро за признак на чист мързел... поне са надявам да е така, защото иначе става страшно.

И какво лично отношение търсиш при положение, че във всяко изречение имаш по една грешка??? Аз като съм писал диктовки в гимназията, за 1 ГРЕШКА ни се сваляха по 0,25 от КРАЙНАТА ОЦЕНКА!!! Разбираш ли за какво става дума???

И какъв акцент може да звучи от нещо написано????????? И как го установи????? Аз внимавам какво пиша и умея да се аргументирам, когато откривам грешки. Не ми се оправдавай с недоглеждане - този номер не минава. Високото ти самочувствие НЯМА ПОКРИТИЕ. Вместо да се фукаш, се стегни и мисли повече, преди да напишеш нещо.

Т.е. правиш превод по инерция. Това в преводите е абсолютно недопустимо. В различните речници има дадени като първостепенно значение различни думи, в зависимост кой е авторът им. Обикновено, мислещите хора като нямат достатъчни познания или не се захващат с дадена работа, или питат, за да не стават смешни. Не отговори на въпроса ми за Отечество и Родина, умнико. Ама като нещо не ти изнася май се правиш на разсеян. Хем ти дадох и решаващ жокер. Само, че това само с четене не става, трябва и мислене. На немците им се отдава, за разлика от теб. След разясненията ти за начина на оценяване става ясно и че математиката е на нивото на мисленето ти - перфолента...

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 09 май 2015 18:45

Във всичките 4 речника, които имам, Шмаротцер е с един единствен превод - този, който ти го дадох :mrgreen: Наистина - стегни се малко.

Не съм длъжен да давам обяснения на кръгли неграмотници като теб, които шмароцват върху нормалните хора и им тровят живота с празнуването си на глупави празници като т.нар. Ден на победата, който не носи нищо добро на България. Разбираш ли, че само това ми е предостатъчно да те отсвиря и да бия шута на всичките ти СОФИЗМИ :?: :?: :?:

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 09 май 2015 18:55

Siegfried написа:Във всичките 4 речника, които имам, Шмаротцер е с един единствен превод - този, който ти го дадох :mrgreen: Наистина - стегни се малко.

Не съм длъжен да давам обяснения на кръгли неграмотници като теб, които шмароцват върху нормалните хора и им тровят живота с празнуването си на глупави празници като т.нар. Ден на победата, който не носи нищо добро на България. Разбираш ли, че само това ми е предостатъчно да те отсвиря и да бия шута на всичките ти СОФИЗМИ :?: :?: :?:

А, значи правилно съм преценил, макар то да не беше много трудно, че мисленето нистина не ти се отдава - Mir ist wurscht, was du denkst. Hau ab!

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 09 май 2015 19:05

Der Schmarotzer написа:
Siegfried написа:Във всичките 4 речника, които имам, Шмаротцер е с един единствен превод - този, който ти го дадох :mrgreen: Наистина - стегни се малко.

А, значи правилно съм преценил, макар то да не беше много трудно, че мисленето нистина не ти се отдава - Mir ist wurscht, was du denkst. Hau ab!

ОТДАВА ??? Да ми се ОТДАВА сексуално ли ??? Или имаш предвид УДАВА :mrgreen: Просто си безнадежден случай.

Точка по въпроса.

[offtopic]Verpiss dich ;)[/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”