Всичко за Diema Sport и Trace sport stars

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

CHE
Контакти:

Re: Две нови спортни телевизии - Diema Sport и Trace sport stars

Мнениеот CHE » 10 фев 2015 22:30

Отново грешна и лакома политика на телевизията .Първо трябваше до края на сезона да не се плаща ,и чак от новия сезон да въведът такса и тя трябваше да е 2лв. не повече. 70-80% от хората в провинцията работят за 30-50лв над минималната заплата и при тази мизерна заплата с която едва се свързват 2та края всеки лев е ценен.Аз сега плащам 27лв. за кабелна +интернет на Близу и ми се виждат много[*Във Варна на МСат такъв пакет е 19лв сигурно и в Пловдив и София са такива цените] и това е за среден пакет а не наи високия какво остава да давам още 4лв-абсурд.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 10 фев 2015 22:31

BadBoy написа:
Tommi написа:На първо четене въпросът е дали таксите ще покрият намалелия зрителски и рекламодателски интерес. ;)

Аритметиката е проста.
Тези канали трябва да заработя около 6-7 милиона годишно и то без по тях да има и една реклама.
7М / 12 = са 583 000 лв месечно. / 4 лв излиза, че 145 000 абоната трябва да си плащат за да гледат тези канали.
В България има около 2 милиона телевизионни абоната, ти ще сметнеш 145К, какъв процент е от тях.

Имам познати в сферата и след месец/два ще ти кажа, колко абонати са плащат за тези канали в техните мрежи.

Аритметиката не е много проста, защото трябва да направим допускането, че приходите от реклами (макар и по-малки) ще покрият всички останали разходи, свързани с предлагането на продукта. Ако приемем, че абонатите плащат средно 20 лв. месечно за телевизия, значи 145 000 абонати, както си ги изчислил, трябва да си увеличат месечните разходи за телевизия с 20%. На мен ми се виждат доста.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 10 фев 2015 22:33

Lyubooo написа:Ами това си е поредното нещо, което от безплатно става платено в тази държава. Протеста срещу новите 4 лева се дължи на факта, че доходите на мнозинство от жителите на страната не са се увеличили, а даже не са и малко случаите където са намалени заради "кризата".

Събират се всички оператори и вдигат таксата с 4 лева, тогава, какво правим?

Tommi, 20% от самата такса за телевизия и много нищожен от семейните месечни разходи.

Всяко удоволствие се заплаща, питах един безработен защо пуши, а той ми отговори, щото ми е кеф, какво да му кажа повече.
Последна промяна от BadBoy на 10 фев 2015 22:39, променено общо 1 път.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
7 е добро число

Мнениеот 7 е добро число » 10 фев 2015 22:38

То и Формула 1 е на платен канал , ама ми хванаха дядовия . Гледкам си RTL .
[center]През 1921 год. е основан отборът „Хисаря“, докато не бива прекръстен на :
„Христо Кърпачев“- 1957 г.
ФК „Осъм“- 1979 г.
Лекс и Ловеч- 1994/95 г.
Литекс - 1996 г.
Цска тире София (София) - 2016 г .

Изображение[/center]

Потребителски аватар
k20dan4o
Контакти:

Мнениеот k20dan4o » 10 фев 2015 22:40

Значи...Нова трябва да платят на Домусчиев едни 30 млн. за ТВ правата на А група. Все отнякъде трябва да ги изкарат...освен от рекламодатели и от Pay per View. Някой спомена минимум 200 000 абоната ще си го включат, това са 800 хил. приход. А ТВ правата са по 5 млн. първата година, другите ще си ги изкарат от реклами.
Тия 30 млн Домусчиев ги даде на БФС, а БФС ги раздели между клубовете....за някои жизнено важни.
Така че ако някой не иска да плаща баснословната сума от 4 лв, по пътя на логиката не иска да помага и на българския футбол и на любимия си отбор.
И между другото в изявлението пише: "Нова Броудкастинг Груп съответно ще подели част от приходите от всеки абонамент със съответния партньор".
Това не означава ли че за крайния потребител може и по-малко от 4 лв на месец да излезе???

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 10 фев 2015 22:40

7 е добро число написа:То и Формула 1 е на платен канал , ама ми хванаха дядовия . Гледкам си RTL .

Какво общо има Ф1 и нашите мачове не зная.
Също мога да се обзаложа, че всякакви стриймове на нашите мачове ще бъдат бързо филтрирани и това въобще не е трудно.

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 10 фев 2015 22:42

BadBoy написа:
Lyubooo написа:Ами това си е поредното нещо, което от безплатно става платено в тази държава. Протеста срещу новите 4 лева се дължи на факта, че доходите на мнозинство от жителите на страната не са се увеличили, а даже не са и малко случаите където са намалени заради "кризата".

Събират се всички оператори и вдигат таксата с 4 лева, тогава, какво правим?

Tommi, 20% от самата такса за телевизия и много нищожен от семейните месечни разходи.

може много работи да направят, кофтито за тях обаче е, че не малка част от абонатите си имат конкретен договор!
когато всеки месец си на червено, би ли ми сметнал как тези 4 лева няма да ги усетя?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 10 фев 2015 22:43

k20dan4o написа:Някой спомена минимум 200 000 абоната ще си го включат, това са 800 хил. приход. А ТВ правата са по 5 млн. първата година, другите ще си ги изкарат от реклами.

При 200 000 няма нужда от реклама, това прави близо 10 милиона годишно, а нова плаща 5 ;)
Lyubooo написа:може много работи да направят, кофтито за тях обаче е, че не малка част от абонатите си имат конкретен договор!
когато всеки месец си на червено, би ли ми сметнал как тези 4 лева няма да ги усетя?

Това, че имат договор пък няма никакво значение, никой не ти спира канали по него и не ти иска повече пари, това са отделни канали нямащи нищо общо с договора ти, а и някой оператор може да реши да не излъчва каналите.

Хипотетично приеми, че твоя оператор реши да не излъчва тези канали, какво следва?
Последна промяна от BadBoy на 10 фев 2015 22:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Megatron_69
Контакти:

Мнениеот Megatron_69 » 10 фев 2015 22:43

BadBoy написа:
7 е добро число написа:То и Формула 1 е на платен канал , ама ми хванаха дядовия . Гледкам си RTL .

Какво общо има Ф1 и нашите мачове не зная.
Също мога да се обзаложа, че всякакви стриймове на нашите мачове ще бъдат бързо филтрирани и това въобще не е трудно.

Много подценяваш интернет,много...
Когато си мъртъв,не усещаш нищо-страдат тези около теб...
Когато си тъп е същото....
ЧОВЕК СЕ УЧИ ОТ ПРОВАЛА СИ,ОТ УСПЕХА НЯМА КАКВО ДА НАУЧИ....
4и4ковите 4ервенотри4ков4ета......

Потребителски аватар
veselinsk
Контакти:

Мнениеот veselinsk » 10 фев 2015 22:45

Прекалено много го мислите, канала няма да изкара и 1 година,а след това вероятно и сделката за ТВ правата ще се развали както предния път :lol:
Изображение

Върни се в “Свободна зона”