cska-632 написа:Май не ме разбрахте. Едно време консервираните храни бяха дефицит в държава твърдяща, че е лидер в производството й и хората сами си произвеждаха храната за зимата и заради това беше по-вкусна, защото беше направена в домашни условия. У нас и сега си правим домати в буркани, компоти и конфитюри, защото първо е по-вкусно и знаеш, че няма никакви добавки и по-евтино. Баба ми точеше йовка, защото нямаше в магазина. Толлкова за изобилието и вкусната храна през комунизма. Беше вкусна, защото повечето неща хората си ги правеха сами вкъщи.
А за образованието и здравеопазванетоМайка ми са я пратили в Германия за операция на очите, защото тук е нямало техника. Да не говорим за сърдечни операции. А от образованието ядем плодовете 25 години.
Станко нека си разправя глупостите на някоя от пуберките, с които излиза и да внимава някоя да не се окаже на 13 г.
Абе много стока се произвеждаше по време на комунизма.Доматите на пазара стигаха до 2 стотинки за кило,как да не закупиш голямо количество което естествено няма друго какво да правиш освен консерва.За образованието всичко е ясно.Добре,че си признаваш кои години БЕРЕМ плодовете от него.Щото всеки който се замисли защо до тогава всичко е ОК,а сега пълна скръб,ще намери и верния отговор.

За здравеопазване сега трудно може да говорим.Повечето лекари в България ги бият.