Демографската катастрофа в България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- YANTRA_FOREVER
- Контакти:
Re: Никой не обелва и дума за най-важния проблем !
Мерси за отговорите.
Мисля че ще се съгласиш с мен - нужни са ни мислещи и смели политици, и честен и отговорен народ. Тогава такива идеи може да се превърнат в реалност. Но сякаш сме далеч от това.

- Logical person
- Контакти:
Tommi написа:Logical person написа:Ще ги изгледам, обичам хора които разбиват общоприети митове.
[offtopic]http://www.gapminder.org/videos/200-years-that-changed-the-world-bbc/
Ето например как разбива мита, че животът на планетата става все по-лош.Всъщност доходите, стандартът на живот, продължителността му постоянно нарастват, но трябва да се гледа количествено на нещата, за да се види.[/offtopic]
Е аз това го знам и го твърдя отдавна. Всички важни показатели през 20ти век скачат рязко нагоре
Tommi написа:Проблемът на прогресивния данък е точно този, че ще донесе по-малко пари в хазната.Богатите ще търсят всякакви напълно законни хватки (а повярвай, че такива има доста), за да си намялат доходите, може да се стигне и до вариант "Жерар Депардийо", който не внесе нищо във френската хазна, а при плосък данък щеше да внесе някакъв по-малък процент на милионите си.
Разграничението не е между етносите, а на ниво образование. В противен случай ромите ще правят по 3 деца, за да получават повече пари, а българите ще правят по 1,2 или 3, т.е. делът на ромското население пак ще се увеличава.
Добре, нека извадим най-богатите от схемата, за да елиминираме казуса "Депардийо". Казах, че не разчитам на тях да оправят популацията, а основно на тези на трудов договор с по-високи доходи. Така че нека само 15-те процента данък при доходи над 1000 лв. да остане.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!
YANTRA_FOREVER написа:Мерси за отговорите.Мисля че ще се съгласиш с мен - нужни са ни мислещи и смели политици, и честен и отговорен народ. Тогава такива идеи може да се превърнат в реалност. Но сякаш сме далеч от това.
Абсолютно. Ясно е, че никои от действащите политици у нас нямат интерес този проблем да се реши. Вероятно и европейските управници, но тук вече навлизаме в други води.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!
Tommi написа:Logical person написа:Ще ги изгледам, обичам хора които разбиват общоприети митове.
Ето например как разбива мита, че животът на планетата става все по-лош.Всъщност доходите, стандартът на живот, продължителността му постоянно нарастват, но трябва да се гледа количествено на нещата, за да се види.[/offtopic]
[offtopic]Пръво и най-важно: извинявам се, че се намесвам у вашия офтопик!
Но мит, че животът на планетата става все по-лош... не мисля, че има такъв, поне аз не съм срещал. Доходите, стандартът на живот, продължителността... това е част от материалния/физичен аспект на битието на людето.
Те се подобряват, както и ваши милости отбелязват. Лощото е, че духовният прогрес изостава от техническия/материалния и това не е никак, ама никак добре, мир вам
- Logical person
- Контакти:
doktora25 написа:Tommi написа:Проблемът на прогресивния данък е точно този, че ще донесе по-малко пари в хазната.Богатите ще търсят всякакви напълно законни хватки (а повярвай, че такива има доста), за да си намялат доходите, може да се стигне и до вариант "Жерар Депардийо", който не внесе нищо във френската хазна, а при плосък данък щеше да внесе някакъв по-малък процент на милионите си.
Разграничението не е между етносите, а на ниво образование. В противен случай ромите ще правят по 3 деца, за да получават повече пари, а българите ще правят по 1,2 или 3, т.е. делът на ромското население пак ще се увеличава.
Добре, нека извадим най-богатите от схемата, за да елиминираме казуса "Депардийо". Казах, че не разчитам на тях да оправят популацията, а основно на тези на трудов договор с по-високи доходи. Така че нека само 15-те процента данък при доходи над 1000 лв. да остане.
Аха точно така. Нека извадим най-богатите и да опънем с данък средната класа. Тя и без това е нищожно малка и едва надигнала глава, дай да я затрием за да има пари за социални помощи на циганите и разбира се за крадене от администрацията.
България може и да я няма след 50 години, но българи ще има! Аз и моите деца ще останем българи където и да живеем! Демографския срив се дължи на няколко неща! Нормалните млади хора емигрират, също има и много бездетни двойки заради здравословни проблеми, което е следствие от лошото качество на живота и стреса, десеткки, може би стотици хиляди българи си гледат децата в чужбина! Аз живея в Германия от 5 години, на моята улица има още едно семейство от Добрич с 3 деца, в детската градина където учи дъщеря ми има още 4 българчета! За съжаление българските политици водят политика на разпад, и най - резонното нещо е хората да се спасяват в по - развитите социални системи, където има правосъдие, малък и среден бизнес, образование и гражданско самосъзнание!
Logical person написа:doktora25 написа:Tommi написа:Проблемът на прогресивния данък е точно този, че ще донесе по-малко пари в хазната.Богатите ще търсят всякакви напълно законни хватки (а повярвай, че такива има доста), за да си намялат доходите, може да се стигне и до вариант "Жерар Депардийо", който не внесе нищо във френската хазна, а при плосък данък щеше да внесе някакъв по-малък процент на милионите си.
Аха точно така. Нека извадим най-богатите и да опънем с данък средната класа. Тя и без това е нищожно малка и едва надигнала глава, дай да я затрием за да има пари за социални помощи на циганите и разбира се за крадене от администрацията.
1. минимална заплата - без данък
2. от минималната до 1000 лв - 10%
3. над 1000 лв - 15%
Така по-ясно ли е? И споменах вече не за помощи ще отиват, а за по-високи заплати на учителите и лекарите, за увеличение на детските и т.н.
Последна промяна от doktora25 на 04 яну 2014 01:43, променено общо 2 пъти.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!
- Logical person
- Контакти:
Groucho написа:Tommi написа:Logical person написа:Ще ги изгледам, обичам хора които разбиват общоприети митове.
[offtopic]Пръво и най-важно: извинявам се, че се намесвам у вашия офтопик!
Но мит, че животът на планетата става все по-лош... не мисля, че има такъв, поне аз не съм срещал. Доходите, стандартът на живот, продължителността... това е част от материалния/физичен аспект на битието на людето.
Те се подобряват, както и ваши милости отбелязват. Лощото е, че духовният прогрес изостава от техническия/материалния и това не е никак, ама никак добре, мир вам[/offtopic]
Защо смяташ, че духовния прогрес изостава ? Когато хората са били крепостни селяни ( в Русия ) или роби (в САЩ ) , по-духовни ли са били ? Или когато хората са били роби на църквата ?
Да не говорим за грамотността, какъв е процента неграмотни ( хора които не могат да четат и пишат ), преди 100 години и какъв е сега ? Как може човек не прочел нито една книга да е по-духовен ?
- Logical person
- Контакти:
doktora25 написа:Logical person написа:doktora25 написа:Tommi написа:Проблемът на прогресивния данък е точно този, че ще донесе по-малко пари в хазната.Богатите ще търсят всякакви напълно законни хватки (а повярвай, че такива има доста), за да си намялат доходите, може да се стигне и до вариант "Жерар Депардийо", който не внесе нищо във френската хазна, а при плосък данък щеше да внесе някакъв по-малък процент на милионите си.
1. минимална заплата - без данък
2. от минималната до 1000 лв - 10%
3. над 1000 лв - 15%
Така по-ясно ли е?
Така е по-нечестно. Хората които нямат способности и работят на минимална заплата, няма да плащат. А тези които имат образованието и създават повече стойност ги наказваш с по-големи данъци. Излиза, че обществото цени повече по-неспособните, а по-способните глобява допълнително.