Централен написа:Кашчей написа:Това, което колегата е написал е вярно, защото и аз съм служил в Харманли ...
Година?
При "Джуката " ли си служил?
А с прякори не помня, но командир беше пол. Тодоров. Година..... 77-78
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Централен написа:Кашчей написа:Това, което колегата е написал е вярно, защото и аз съм служил в Харманли ...
Година?
Кашчей написа:Централен написа:Кашчей написа:Това, което колегата е написал е вярно, защото и аз съм служил в Харманли ...
Година?
Централен написа:Кашчей написа:Централен написа:Кашчей написа:Това, което колегата е написал е вярно, защото и аз съм служил в Харманли ...
Година?
Той де.![]()
Коя рота, наборе?
Аз-трета.
eelche написа:Днес на 21 август 2013 се навършват 45 години от трагедията на Пражката пролет!
Това е и краят на политическата либерализация в Чехословакия, наречена Пражката пролет.
В нощта на 20 срещу 21 август 1968 година от 5 до 7 хиляди съветски танка и от 300 000 до 600 000 войници от частите на Организацията на Варшавския договор окупират чехословашката територия в продължение на месец. По време на окупацията загиват повече от 100 души, ранените са над 600. България е първата страна, настояла за военна интервенция в Чехословакия, и последната, която се извинява за участието си в потушаването на Пражката пролет - с решение на парламента през 1990 г. и по-късно по време на президентската визита на президента Петър Стоянов в Прага през 1997 г.
Виждам че комунистическите величия са изпълзяли от този форум та искам да ги питам как биха коментирали този факт възхваляващите Северна Корея,Маркс,Сталин и петолъчките "хора"?
Кашчей написа:Централен написа:Кашчей написа:Централен написа:Кашчей написа:Това, което колегата е написал е вярно, защото и аз съм служил в Харманли ...
Година?
Той де.![]()
Коя рота, наборе?
Аз-трета.
Първа, при ст.л-т Кънчев, който, доколкото разбрах се пенсионира като полковник и съветник на Първанов.
Значи сме били в батальона на Чапаев![]()
Централен написа:Ооооо, ти си бил в елитната рота!![]()
Чапи, да...
А бяхме млади и хубави.
Сега сме само ...млади.![]()
Здравей кашимерио!
Никога не съм предполагал, че тук ще срещна набор от казармата.
Кашчей написа:Централен написа:Ооооо, ти си бил в елитната рота!![]()
Чапи, да...
А бяхме млади и хубави.
Сега сме само ...млади.![]()
Здравей кашимерио!
Никога не съм предполагал, че тук ще срещна набор от казармата.
Има още един от Харманли тук, но пише по-рядко и е две-три години по-млад![]()
Наистина, какви ли не шеги си прави съдбата. Добре, че не ни се наложи да чакаме Одеския военен окръгЗа сметка на това Корен си ни вземаше душичката
![]()
Бе колко е била елитна ние си знаем, обаче на първи взвод командирът беше някакъв млад лейтенант-натегач-здравето им вземаше на занятията, а те му го връщаха на ученията, като вечно бяха последни
Централен написа:
Когато съм ти чел мненията , винаги съм мислил, че си млад човек , със зрял ум.
Сега разбирам, че си възрастен мъж, с млад дух.![]()
Корен, Петолъчката, стари и нови погреби.
А помниш ли на едно учение как един от офицерите, след пиянска нощ , беше пил от тубите вместо вода, антифриз?![]()
Едва оцеля.Дано е жив и здрав.
В нашата рота бяхме повечето "издънки" от София и Видин, със "стари" кукери".
Имахме едно цигане, -музикант и един "старчок"-на 33 -химик.
Кашчей написа:Централен написа:
А помниш ли на едно учение как един от офицерите, след пиянска нощ , беше пил от тубите вместо вода, антифриз?![]()
Това учение съм го пропуснал, но си спомням как бях "секретен" пост на връх Нова година, на Новите. Даже началник караулът не ме знаеше къде съм. Постлах на снега химическото наметало, сложих автомата под мен и.. се събудих към 4 сутринта, когато трябваше да ме вдигат от поста![]()
![]()
Ако някой каже, че никога не е спал на пост (освен на Първи) няма да му повярвам![]()
Централен написа:Кашчей написа:Централен написа:
Това учение съм го пропуснал, но си спомням как бях "секретен" пост на връх Нова година, на Новите. Даже началник караулът не ме знаеше къде съм. Постлах на снега химическото наметало, сложих автомата под мен и.. се събудих към 4 сутринта, когато трябваше да ме вдигат от поста![]()
![]()
Ако някой каже, че никога не е спал на пост (освен на Първи) няма да му повярвам![]()
Аз и на Първи съм спал, но ме хванаха на нови.![]()
пет денонощия, но..."задочно"
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 8 госта