Официално: ще се изучава турски и цигански в училище

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

kanari
Контакти:

Re: Официално: ще се изучава турски и цигански в училище

Мнениеот kanari » 02 юни 2013 19:24

dunavfc написа:
kanari написа:
dunavfc написа:
kanari написа:Гледам много сте толератни , в което няма нищо лошо , ОБАЧЕ примерно в Столипиново (най-голямото циганско гето) от години ги учат , че са турци и дори ромите се самоопределят като такива ... Петя Раева преди 2 години каза в ефир , че в Столипиново живеят само турци . Сега като почнат да изучават циганетата "майчиния" си език в цяла България да не се окаже , че турците са станали с 1 милион повече за 5-10 години , после да няма една автономийка тип Косово нейде из Родипите . Да ви видя тогава толеранса . "Нека си го учат , няма нищо лошо" ...

Пич,това е съвсем различна тема от тази,която дискутираме в момента ;)

Много удобно избягваш есенцията на това, което казвам . Теб не те ли притеснява , че помаците и ромите ще учат турски език като майчин ? Urkoto и за теб се отнася...

Не не ме притеснява изобщо,стига да учат турският наравно и с българският...

q
Човек , какво значение има , че ще учат i български , като те се чувстват ТУРЦИ ? Убеден съм , че в училищата в Турция представят района в и около Родопите като населен с турци , а не с роми и помаци. Та това си е изкуствено създаване на огромно турско малцинство , сравнимо с Албанското такова в Косово

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 02 юни 2013 19:27

dunavfc написа:
Предполагам говориш за Китай ? Китай е последната държава от която бих искал да черпим някакви идеи...Високото БВП не може да компенсира,много други неща,които се случват в тая страна. За мен цивилизованият свят означава САЩ,Великобритания,Германия,Франция,Австралия,Канада и т.н. За такива страни ми говори...

Не, не ти говоря за Китай. Говоря ти за Япония и Исландия. Те са единствените страни, в които няма цигани, а японците са и най-големите националисти в света. Аз ще съм много доволен ако достигнем стандарта на някоя от тези страни, пък нека да не сме демократични.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 02 юни 2013 19:27

neimar написа:Не виждам лошо да се изучават в училищата, но не трябва да са задължителни. Които искат да си ги изучават като СИП.

Да , но докато българчетата ритат топка в двора на училището , малцинствата ще трябва да зубкат в класната стая.И тъй като дечицата от малцинствата не искат това , а и родителите им не могат да ги накарат , определени политически сили впрягат държавната машина за наша сметка да ги задължи.
Полза за тях като личности никаква , за обществото също.Но разделението е важно за тази/тези политически сили. :x

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 юни 2013 19:29

Tommi написа:
dunavfc написа:
Tommi написа:
dunavfc написа:
И какво като се изучава турски език,бе мой човек ? Какъв е проблема ? Казвам го за последен път,нямам намерение да повтарям едно и също нещо 200 пъти....Както в Сърбия,Молдова и Украйна се изучава български език,така и в България ще се изучава турски или арменски,това е !

Проблемът е, че така губим националната си идентичност. Заради сбърканата демографска политика сега българите намаляват, а циганите и турците нарастват. Сега е само ЗИП, после ще са турски и ромски училища, после турският и ислямът ще са официален език и религия и така докато българите не бъдат обявени за малцинство...

Ако утре в Сърбия забранят изучаването на Българският език,как ще реагираш ?

Пак не уцели примера. Сърбите нямат нашите демографски проблеми и българите в Западните покрайнини не са никаква опасност за националната им идентичност. Да не говорим, че сърбите са много по-големи националисти от нас и никога няма да допуснат претопяване на народа им.

Пич,ако ще ми се правиш на интерес ми кажи,за да знам и да спра,нямам време да се занимавам с глупости...Нищо,ама абсолютно нищо общо нямат демографските проблеми на една страна с това,дали може или не да се изучава друг език освен националният на дадена страна ! Значи,турският не може да се изучава,защото сме щели да станем 2 млн. българи,3 млн, турци и 4 млн. цигани,но арменският може така ли ?
Пак ще ти дам пример със САЩ,там испанският се учи,абсолютно свободно,не съм чул,някой да има притеснения от това,че мексиканците се разрастват все повече и повече...но това е демокрацията,какво да ви обяснявам,вас си ви дърпа комунизмът и това е. Забрани,цензура и т.н. Язък,че бях останал с впечатлението,че си симпатизант на Костов,ако ти прочете мненията,сам ще се откаже от политиката...

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 юни 2013 19:32

kanari написа:Човек , какво значение има , че ще учат i български , като те се чувстват ТУРЦИ ? Убеден съм , че в училищата в Турция представят района в и около Родопите като населен с турци , а не с роми и помаци. Та това си е изкуствено създаване на огромно турско малцинство , сравнимо с Албанското такова в Косово

Е като преди 20 год. не са учили турски,българи ли са се чувства ли бе човек ? Защо говориш пълни глупости,все едно слушам Волен Сидеров. Това зависи от родителите на едно дете ! Ако ще да му забраниш да слуша и да се интересува от всичко турско де има по света,ако неговите родители го възпитават да живее и да се чувства като турчин,не можеш да го спреш ! Тоя закон е толкова безобиден,а тука още малко ще се изкара,че сме пред гражданска война..

Потребителски аватар
Без име
Контакти:

Мнениеот Без име » 02 юни 2013 19:34

САЩ е интернациолна страна. Единствени "американци" са индианците. Другите бели "американци" са европейци и нямат нищо общо с коренното население на САЩ. Затова там свободно се учат всякакви езици.
[center]1914[/center]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 юни 2013 19:36

Tommi написа:
dunavfc написа:
Предполагам говориш за Китай ? Китай е последната държава от която бих искал да черпим някакви идеи...Високото БВП не може да компенсира,много други неща,които се случват в тая страна. За мен цивилизованият свят означава САЩ,Великобритания,Германия,Франция,Австралия,Канада и т.н. За такива страни ми говори...

Не, не ти говоря за Китай. Говоря ти за Япония и Исландия. Те са единствените страни, в които няма цигани, а японците са и най-големите националисти в света. Аз ще съм много доволен ако достигнем стандарта на някоя от тези страни, пък нека да не сме демократични.

Това,че искаш да достигнем Япония и Исландия е чудесно,но какво е това малоумие,че там нямало демокрация :shock:

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 юни 2013 19:37

Без име написа:САЩ е интернациолна страна. Единствени "американци" са индианците. Другите бели "американци" са европейци и нямат нищо общо с коренното население на САЩ. Затова там свободно се учат всякакви езици.

Последно американците демократи ли са или комунисти ?

rebel
Контакти:

Мнениеот rebel » 02 юни 2013 19:38

BLUE CHAMPIONS написа:
LordSirAlexFerguson написа:
BLUE CHAMPIONS написа:Учебната 2012/2013г. и с наредба от 2001г.
Защо нямаше такава тема септември 2012г. :roll: Защо не протестирахте през 2001г. :?: :?: :?:

;) А защо не я променят ДПС-БСП-АТАКА. :roll: ;)

Скоро ГЕРБ ще дойде пак на власт,и всичко ще се оправи

Ясно, наредбата се прокарва при "демократа" Костов, лансира се от друг "демократ" Борисов, а са виновни ДПС-БСП-АТАКА?! М-хъъъ много добра логика другарю Гербераст :)

На такива като все Костов им е виновен и за какво че стабилизира държавата ли?

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Мнениеот slash1912 » 02 юни 2013 19:39

Изображение
Специално за подкрепящите идеята!
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

Върни се в “Свободна зона”