Взимаме по-малко от страните в третия свят !

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
фифи перото

Re: Взимаме по-малко от страните в третия свят !

Мнениеот фифи перото » 22 яну 2013 19:05

gilento93 написа:В държавата какви пари влизат(освен от данъци),че да се повишат заплатите?Всичко където беше държавно го продадоха,или го дадоха на концесии на чужди фирми,които ни дават сигурно 1/10 от произведеното а останалото си го замъкват по техните държави.Трябва много предприятия и фирми да станат отново държавна собственост.Не съм сигурен но мисля,че това е една от стъпките за да се повишат и доходите и стандарта на живот в държавата.
По-възрастните и опитни да кажат дали мисля правилно.

Навсякъде приходите на държавата са от мита, данъци и акцизи.
Какви пари влизат в Германия, Великобритания, Щатите..?
Та...
Въпросът ти се отнася предимно за държавните служители.
А те не са никак зле.
Дават им бонуси, надбавки и т.н.
По принцип, колкото са по -високи доходите,толкова са по-големи приходите от данъци и държавата е по стабилна.Най-опростено казано.
Но !
Тук има едно голямо НО.
Първо-държавата ни не усигурява нормални механизми за бизнеса.
От друга страна "бизнесмените" държат ниски заплатите, подпомагани от самата държавна машина(да ти обяснявам ли защо?).
Не плащат данъци, крият обороти и печалба,и кръгът се затваря...
А робите покорно превиват гръб...
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 22 яну 2013 19:14

gilento93 написа:В държавата какви пари влизат(освен от данъци),че да се повишат заплатите?Всичко където беше държавно го продадоха,или го дадоха на концесии на чужди фирми,които ни дават сигурно 1/10 от произведеното а останалото си го замъкват по техните държави.Трябва много предприятия и фирми да станат отново държавна собственост.Не съм сигурен но мисля,че това е една от стъпките за да се повишат и доходите и стандарта на живот в държавата.

Не си много прав в частта си за държавната собственост.Живият пример е Гърция,където над 40% от населението работи на държавна работа.Е,резултата е налице 8-) Иначе за другото и аз съм на твоето мнение,но основните и стратегически отрасли трябва да се държат от БГ фирми.А сега какво :? Отиваш да си платиш тока и парите на момента се изнасят от държавата.Внесеш пари в банка,парите на момента отиват към банката-майка.Заредиш си колата с гориво,парите отново тръгват,към Австрия или Русия.В общи линии няма оборотни пари в икономиката ни,а само междуфирмена задлъжнялост,която рано или късно ще доведе до фалита на голяма част от фирмите длъжници.От там ще се увеличи и безработицата...абе в общи линии сме в една спирала 8-) Като се прибави и корупцията и картинката става пълна 8-) Та в близко бъдеще не очаквам повишение на заплатите.Дано не съм прав и ме опровергаят,но едва ли :)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 22 яну 2013 19:27

CTAHKO написа:

Не си много прав в частта си за държавната собственост.Живият пример е Гърция,където над 40% от населението работи на държавна работа.Е,резултата е налице 8-) Иначе за другото и аз съм на твоето мнение,но основните и стратегически отрасли трябва да се държат от БГ фирми.А сега какво :? Отиваш да си платиш тока и парите на момента се изнасят от държавата.Внесеш пари в банка,парите на момента отиват към банката-майка.Заредиш си колата с гориво,парите отново тръгват,към Австрия или Русия.В общи линии няма оборотни пари в икономиката ни,а само междуфирмена задлъжнялост,която рано или късно ще доведе до фалита на голяма част от фирмите длъжници.От там ще се увеличи и безработицата...абе в общи линии сме в една спирала 8-) Като се прибави и корупцията и картинката става пълна 8-) Та в близко бъдеще не очаквам повишение на заплатите.Дано не съм прав и ме опровергаят,но едва ли :)

В голяма степен си прав, но междуфирмената задлъжнялост в преобладаващата си част се дължи на нежеланието, а не на невъзможността за плащане.
"Бизнесмени" решиха , че е по-добре парите за прлащане да бъдат "пренасочени" към движима и недвижима собственост, която естествено е тяхна.
Така "горят" по-малките в бизнеса.
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 22 яну 2013 20:19

alchemist написа:СТАНКО,
хич не подкрепям циганьорщината, но друже, в голяма грешка си !!!

Аз имам 5 (пет) бели, прекрасни българчетаа! И ако твоите сметки бяха верни .... ехааааа. Няма такова нещо като твоята математика.
Да съгласен съм , че чернокраките имат огромни задължения, но никой не дава на многодетните такива пари! Ако пък аз греша, моля бъди така добър как да взимам същите парици от държвата ? Все пак аз съм от малкото конкуренция на онези тъмните ;)

Повярвай ми,сметките са точно такива.Само че те са само за циганите ;) Лично аз също съм се сблъсквал със "социалната политика" на нашата държава и дискриминацията и спрямо българите,за сметка на циганите 8-)Точно към паразитите,които не дават един лев в тази държава.Тези които лежат на моя и твоя гръб.Тези,заради които здравеопазването ни е на такова ниво.Тези,заради които родителите ни взимат смешни пенсии 8-)

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 22 яну 2013 20:45

CTAHKO написа:
alchemist написа:СТАНКО,
хич не подкрепям циганьорщината, но друже, в голяма грешка си !!!

Аз имам 5 (пет) бели, прекрасни българчетаа! И ако твоите сметки бяха верни .... ехааааа. Няма такова нещо като твоята математика.
Да съгласен съм , че чернокраките имат огромни задължения, но никой не дава на многодетните такива пари! Ако пък аз греша, моля бъди така добър как да взимам същите парици от държвата ? Все пак аз съм от малкото конкуренция на онези тъмните ;)

Повярвай ми,сметките са точно такива.Само че те са само за циганите ;) Лично аз също съм се сблъсквал със "социалната политика" на нашата държава и дискриминацията и спрямо българите,за сметка на циганите 8-)Точно към паразитите,които не дават един лев в тази държава.Тези които лежат на моя и твоя гръб.Тези,заради които здравеопазването ни е на такова ниво.Тези,заради които родителите ни взимат смешни пенсии 8-)

И изниква МЕГА логичния въпрос : защо мразиш циганите , а не държавата която им дава парите :?:
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

alchemist
Контакти:

Мнениеот alchemist » 22 яну 2013 21:37

Тук не става въпрос за омраза. С омраза нищо не се получава ... или поне нищо добро.
Лошото е , че от сега планирам как и къде да изведа децата. Извън тази цигания. Моето време мина, но техният живот тепърва предстои.
А още по лошото е , че осъзнавам , че така допринасям циганите да станат един ден мнозинство :(
„Те знаят как съм се измъчвал, аз не съм чичко Паричко. Аз съм ходил една седмица с 5 лева в джоба, за да давам пари тук. Колата ми е на 9 години. Аз не съм като тях“, допълни благодетелят на „червените“.

mirodes
Контакти:

Мнениеот mirodes » 23 яну 2013 00:31

Имам една позната,която работи по 10 часа на ден,включително събота и някои празници.И на тази същата,за която знам ,че е много съвестна работничка ,шефа й намалил заплатата с 80 лева/защото било криза/ и сега получава чисто 300 лева.А същия галфон си сменя колите през 2 години като става въпрос
за луксозни лимузини от по 70-80 хиляди лева нагоре.И жената онзи ден плаче пред мен ,защото мъжа й е инвалид и взема някаква мизерна пенсия.Е кога ще се оправим с такива мутри?Няма никаква разлика с чорбаджиите през турското робство,които народа е кръстил изедници.Не е случаен и факта,че тук няма никакви имигранти-с редки изключения някои араби с ресторанти и дюнерджийници.Те при тия заплати като трябва да плащат и наем биха измрели от глад.

Reckless

Мнениеот Reckless » 23 яну 2013 02:46

malchev написа:Без да искам да съм краен, призовавам всички да си търсят щастието където искат. Все пак човек веднъж живее и ако мисли, че в Нова Зеландия, Германия или друга държава ще е по-щастлив, не трябва да се колебае!!
Най-вероятно съм "идиот" или там какъвто ще ме изкарате, но аз съм решил да остана тук поради причини, които няма да споделям. Имал съм добри възможности да отида в Германия или Лондон и да работя по специалността си но както и да е..

Та нека тука да останат 1 милион души, ама да им се работи и да не се оплакват. Всички барабар с малцинствата да ходят където си искат! Не съм връзкар, но съм си учил и изкарвам достатъчно добра заплата за да поддържам не лош стандарт. Приятелката ми, която между другото я осигуряват на минимална заплата и влиза в тая статистика) взема над 1000лв. Замисляли ли сте се как в България заплатите са толкова ниски, пък хората поддържат такъв стандарт? Не говоря за София, вижте навсякъде се карат коли.. сега преди да почнете да говорите как автомобила е необходимост, а не лукс.. в Ню Йорк само около 10% от населението има автомобил..

Та приятели мои, без по никакъв начин да искам да се заяждам, веднъж се живее.. човек трябва да внимава какво решава да прави с живота си. А ако сте нещастни тук, спрете да говорите, а отидете някъде, където ще сте добре. Светът е по-отворен от всякога. Мой приятел замина за Малта, просто ей така, без да знае 2 думи на език, различен от английския.. и си се оправя някак си.
Хайде щастие :)

Точно казано !

Reckless

Мнениеот Reckless » 23 яну 2013 03:22

CTAHKO написа:
Reckless написа:Най са ми жалки, такива които постоянно се оплакват. Такива обикновено чакат някой нещо направи за тях. Повечето българи живеещи в България са точно такива.
Ок, като не ви изнася, какво направихте, за да се подобрят нещата ? Хайде, ясно е, че е сложно някой да предприеме нещо за подобряване на стандарта в страната, но в личния си живот, какво постигнахте и с какво си помогнахте, за да заживеете по-добре !? Задоволения човек не мрънка ! Вие явно не сте доволни от живота си и какво направихте по въпроса ? Оплаквате се в интернет !? Колко трябва да е глупав човек, да си въобразява, че като плаче във виртуалното пространство и не щеш ли нещата ще се подобрят ! Малко ви били парите там ! Ами и още по-малко ще станат и още по-трудно ще се оцелява, какъв ви е проблема, че само мрънкате ?
За хора, които не могат да се оправят сами а чакат някой да ги оправи, е нормално да им е трудно и да се гърбят от работа и пак да нямат пари и да ги грабят и да ги малтретират и да ги използват ! Така че сърбайте си попарата и си трайте, никой не е длъжен да се товари с вашите постоянни оплаквания и мрънкания !
И още нещо:
Защо по дяволите си мислите, че заслужавате по-високи заплати и заслужавате да живеете по-добре от страните от 3-тия свят?
С какво сте заслужили по-добър живот ? С това, че сте голямата работа в интернет пространството ли ?

А колко трябва да е глупав човек,за да чете нещо в интернет пространството,което не го вълнува и не му харесва :?: Не влизай в тази тема и живей с мисълта,че сме най-социалната и просперираща държава с напълно задоволено население 8-) Имаш силно изразен робски манталитет :!:А лично ти какво си направил за да се подобри състоянието на държавата :?: Най- много ги обичам ей такива,като теб.Нищо не казват,ама се възмущават от мнението на тези,които си излагат мнението ;)

Аз съм далеч от мисълта, че нещата в България са розови. Знам, че заплатите масово са ниски и че много от цените на стоките са по-високи от европейските.
Аз робски манталитет нямам, защото не робувам на никой, най малко пък на някой бай Ганьо балкански.
За подобряването на състоянието в държавата, никъде не съм споменал, че някой обикновен човек ще постигне. Явно не четеш, както трябва.
Не знам колко от тук схванаха какво казвам, но ще го напиша по-конкретно.
Ок, в България нямаш бъдеще, заплатата не стига, цените високи, управлението мафиотско, всички облаги и бизнес, съсредоточени във властта, както се казва, светлина в тунела няма.
Какво предприемаш ?
Отваряш интернет форум и започваш да се оплакваш от тежкия си живот.
Ама аз ти вярвам бе човек, вярвам че оправия няма да има и го знам със сигурност, но какво направи ти за да си оправиш живота и да се чувстваш щастлив !?
Значи, когато кораба потъва, ти не скачаш от него и да плуваш към близкия бряг а ревеш от борда, как може кораба да потъва и че капитана не става за нищо.
И това е единственото, което правиш !
На мен ми е пределно ясна обстановката в България, но никога не съм се оплаквал. Като не ми изнася аз се изнесох и сега няма от какво да се оплаквам.
А такива, като теб, които виждат, че са мачкани и продължават мазохистично да търпят и в същото време да се оплакват, ми казват, че имам робски манталитет.
Тези в парламента ви разказват играта всеки ден, ама вие продължавайте да работите за тях. Служете им вярно до последния си дъх, но не се оплаквайте.
Явно така ви харесва !

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 23 яну 2013 05:37

South_Park написа:И изниква МЕГА логичния въпрос : защо мразиш циганите , а не държавата която им дава парите :?:

Защото в България са ЦИГАНИ,а като излезнат в чужбина са българи :evil: Последно какви са :? :evil:

Върни се в “Свободна зона”