Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Мнениеот smoothc » 18 дек 2012 18:59

Как реши,че цигарите тровят три пъти повече не ми е много ясно А ако искаш да си направим един експеримент с теб и да се затворим в два еднакво големи гаража за около два часа Аз ще пуша през цялото време,а ти само ще запалиш колата и ще я оставищ да си върви на оборот Кой според теб ще е живия Отделно,че замърсяването на автомобила не идва само и единствено от изпаренията

СТАНКО,мислех те за по-интелигентен....
Аз не съм решил,а има официални резултати и статистки,които определят това.
Примерът ти е толкова неудачен,алогичен и абсурден,че... :oops:
Зависи какъв автомобил караш ;)

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 18 дек 2012 19:01

drvasko98 написа:Имам няколко въпроса към тези, които желаят да отговорят разбира се
1. Знаете ли колко хора от населението на България са пушачи?
2. Знаете ли този процент на кое място ни поставя в Европа по пушене?
3. Знаете ли какви са разходите на държавата за лечението на вредите причинени от тютюнопушенето върху здравето и какви са косвените разходи?
4. Мислите ли, че един закон, освен чисто прагматична трябва да има и възпитателна роля върху обществото?
5. Имате ли представа колко години човешки живот ще се спестят, ако в момента всички българи под 40 години спрат да пушат?

Бих ти отговорил , ако ми кажеш колко пари влизат годишно в бюджета на държавата от тези пушачи само от акцизи !

Потребителски аватар
zuekaa
Контакти:

Мнениеот zuekaa » 18 дек 2012 19:05

:)
Последна промяна от zuekaa на 18 дек 2012 19:08, променено общо 1 път.
Лудогорец - NEWS!
По кренвирша ще ги познаете

Потребителски аватар
zuekaa
Контакти:

Мнениеот zuekaa » 18 дек 2012 19:07

zuekaa написа:
drvasko98 написа:Имам няколко въпроса към тези, които желаят да отговорят разбира се
3. Знаете ли какви са разходите на държавата за лечението на вредите причинени от тютюнопушенето върху здравето и какви са косвените разходи?
4. Мислите ли, че един закон, освен чисто прагматична трябва да има и възпитателна роля върху обществото?
5. Имате ли представа колко години човешки живот ще се спестят, ако в момента всички българи под 40 години спрат да пушат?

1. 80%
2. 3 място
3. НЕ
4. Не барайте на БЪЛГАРИНА .. забавлението му , че му е писнало по цял ден да слуша колко е тежко ТОЙ ГО ВИЖДА
5. Само за пояснение УВЕЛИЧИЛ СЕ Е С 50% постъпленията за АКЦИЗА ЗА цигарите демек са се увеличили продажбите А НЕ ДА СА НАМАЛЕЛИ
Лудогорец - NEWS!
По кренвирша ще ги познаете

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 18 дек 2012 19:11

1.Около 60%
2.1-2
3.
4.Всеки закон(правна норма) в диспозицията си съдържа възпитателен елемент!
5.Факт е,че тийнейджърите(16-18г) в България са на първите места по тютюнопушене и употреба на алкохол(в Европа)!...така че възрастовата граница,дори ще продължава да пада....

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 18 дек 2012 19:12

smoothc написа:Аз не съм решил,а има официални резултати и статистки,които определят това.

Тези официални статистики ли имаш предвид или манипулацията на която си се поддал? :roll:

-В Родезия, където консумация на цигари и тютюн е най-висока, рак на белия дроб е бил почти несъществуващ.

-Към средата на 50-те години стана съвсем ясно, че увеличението на рак на белия дроб се дължи на дизеловия дим, и че цигарите и тютюневия дим, нямат нищо общо, но този факт и до днес няма широка публичност. На 27 юни 1957 г. започна кампанията срещу тютюнопушенето.

-В резултат на тази кампания от 1962 г. насам е налице спад в потреблението на тютюн. От 1970 г. насам се наблюдава увеличение на смъртните случаи, причинени от рак на белите дробове.

-Ако пушенето е основна причина за рак, то тогава ракът на белия дроб би трябвало да бъде най-разпространеният, а той не е.

-През 1964 сър Ричард Дол провежда проучване, което показва, че измежду тютюнопушачите има по-малко болни от рак на белите дробове, отколкото имежду тези, които никога не са вдишвали цигарен дим.

-Тютюнопушенето сред мъжете е било доста разпространено половин век преди наблюдаваното увеличение на рак на белия дроб. Жените са започнали да пушат по-късно от мъжете, и то не преди 1961. Забелязва се, че увеличението на рак на белия дроб при жените не се движи паралелно с нарастването на тютюнопушенето, а започна в същото време когато започва при мъжете, от 1930 г. нататък.
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 18 дек 2012 19:16

Пич, искаш ли да дойдеш в мястото, където работя да видиш колко човека непушачи имат рак на белия дроб?

И кой е най-разпространеният рак?
Последна промяна от drvasko98 на 18 дек 2012 19:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 18 дек 2012 19:17

Тези официални статистики ли имаш предвид или манипулацията на която си се поддал?

http://www.worldlifeexpectancy.com/world-rankings-total-deaths

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 18 дек 2012 19:18

smoothc написа:
Как реши,че цигарите тровят три пъти повече не ми е много ясно А ако искаш да си направим един експеримент с теб и да се затворим в два еднакво големи гаража за около два часа Аз ще пуша през цялото време,а ти само ще запалиш колата и ще я оставищ да си върви на оборот Кой според теб ще е живия Отделно,че замърсяването на автомобила не идва само и единствено от изпаренията

СТАНКО,мислех те за по-интелигентен....
Аз не съм решил,а има официални резултати и статистки,които определят това.

Аз също те мислех за по-интелигентен 8-) Изобщо не е алогичен примерът ми ;) Ти твърдиш,че цигарите са не знам си колко пъти по-вредни от газовете изпускани от автомобил ;) Ако искаш забери и тези ,дето ги вадят тези статистики 8-) Сигурен съм,че след този експеримент,няма да правят повече статистики :lol: Не виждам какво те притеснява :? Опита е супер елементарен.Два гаража и един автомобил.Нали цигарите са по-смъртоносни ;)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 18 дек 2012 19:20

CTAHKO написа:Два гаража и един автомобил.Нали цигарите са по-смъртоносни ;)

А ако опитът се направи извън гараж, мазе, салон, стая и т.н.

Върни се в “Свободна зона”