[offtopic]
Синьо сърце написа:Аз ти казвам алтернативата-ТК ! И да се блещите, и да не се блещите, това е! При тях бяхме добре, махнахме ги заради недоказана корупция, заради турците, заради харизмата на ББ, вече тотално изчезнала и разкрита. Но реалностите са други-ГЕРБ няма и никога няма да има капацитет за повече от мутренски ефтинджос тарикатлъци. Докараха ни до мизерия на квадрат. И затова ще гласуваме за ТК, това е положението-махането им тогава беше страхотна грешка, ем бяхме добре, ем гласувахме първосигнално и си ядем лайната от това! ГЕРБ е катастрофа за България, това са ултрабездарници!
Аз съм съгласен с теб, но според мен с това: "При тях бяхме добре" трудно ще убедиш голяма част от пишещите тук. Според мен основното преимущество на ТК е че тя водеше относително гъвкава и успешна външна политика, в много по-голяма степен спазваше принципите на демократичното управление и не направи нито един сериозен гаф, който да има трайни негативни последствия за нашето бъдеще. Докато ГЕРБ води една безотговорна политика, отказът от АЕЦ-а бе едно безумие, управлява в страх и полицейщина, манипулативно, насочва вниманието на народа върху второстепенни проблеми, а важните решения ги взима зад гърба, борбата с корупцията и бедността в никакъв случай не е по-успешна отколкото при ТК (въпреки че и при двете правителства за такава борба не можем да говорим). Затова и аз смятам че ТК е по-добрият избор (или поне по-малкото зло).[/offtopic]
Сигурен съм че този референдум ще мине успешно, силно се надявам Русия да има основно участие в този проект, а пък ако и американският инвеститор подпомогне проекта няма да е излишно.