Alexx написа:futbolqga написа:
Приятелю, ти май не усещаш как това, което си написал, бавно клони към комунизъм.Каква гражданска инициатива смяташ, че ще има, ако простите работари започнат да получават повече, а работодателите биват орязвани?То всеки ще иска да си остане просто работарче, а това ще принуди държавата да продължава да разширява исканите от теб държавни инвестиции за да държи икономиката стабилна (съответно ще се увеличи и намесата на държавата на пазара), което от своя страна води до намаляване на частната собственост, което от своя страна води до ... няма да продължавам реда на мисли, струва ми се, че си достатъчно интелигентен, за да го направиш и сам.
Кой пък си ти,че реши,че някой е прост работар ? Ти богоизбран ли си ? Значи искаш да даден повече права на малцинствата за сметка на повечето ? Да може работодателя да коли и беси ? Както е в шивашките фирми ?
Не ме разбирай погрешно, под прост работар не целя обида на действително трудещите се.Прост работар лично за мен е символа на комунистическия режим - това е всеки мързелив, необразован, незаинтересован (в следствие от липсата на частна инициатива), кръвопиещ търтей, който се реди за заплата редом до честно и здраво бачкащите хора (който обаче в този строй са малцинство).