Проучване: Доверието в капитализма намалява в световен мащаб

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Re: Проучване: Доверието в капитализма намалява в световен мащаб

Мнениеот futbolqga » 24 юли 2012 17:13

Alexx написа:
futbolqga написа:
Приятелю, ти май не усещаш как това, което си написал, бавно клони към комунизъм.Каква гражданска инициатива смяташ, че ще има, ако простите работари започнат да получават повече, а работодателите биват орязвани?То всеки ще иска да си остане просто работарче, а това ще принуди държавата да продължава да разширява исканите от теб държавни инвестиции за да държи икономиката стабилна (съответно ще се увеличи и намесата на държавата на пазара), което от своя страна води до намаляване на частната собственост, което от своя страна води до ... няма да продължавам реда на мисли, струва ми се, че си достатъчно интелигентен, за да го направиш и сам.

Кой пък си ти,че реши,че някой е прост работар ? Ти богоизбран ли си ? Значи искаш да даден повече права на малцинствата за сметка на повечето ? Да може работодателя да коли и беси ? Както е в шивашките фирми ?

Не ме разбирай погрешно, под прост работар не целя обида на действително трудещите се.Прост работар лично за мен е символа на комунистическия режим - това е всеки мързелив, необразован, незаинтересован (в следствие от липсата на частна инициатива), кръвопиещ търтей, който се реди за заплата редом до честно и здраво бачкащите хора (който обаче в този строй са малцинство).

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 24 юли 2012 17:15

futbolqga написа:Не ме разбирай погрешно, под прост работар не целя обида на действително трудещите се.Прост работар лично за мен е символа на комунистическия режим - това е всеки мързелив, необразован, незаинтересован (в следствие от липсата на частна инициатива), кръвопиещ търтей, който се реди за заплата редом до честно и здраво бачкащите хора (който обаче в този строй са малцинство).

Taка вече съм съгласен. ;)

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Мнениеот veni__85 » 24 юли 2012 18:46

Поздрав за всички комунисти:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uwT4AL96vaY[/youtube]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 24 юли 2012 19:30

futbolqga написа:Приятелю, ти май не усещаш как това, което си написал, бавно клони към комунизъм.Каква гражданска инициатива смяташ, че ще има, ако простите работари започнат да получават повече, а работодателите биват орязвани?То всеки ще иска да си остане просто работарче, а това ще принуди държавата да продължава да разширява исканите от теб държавни инвестиции за да държи икономиката стабилна (съответно ще се увеличи и намесата на държавата на пазара), което от своя страна води до намаляване на частната собственост, което от своя страна води до ... няма да продължавам реда на мисли, струва ми се, че си достатъчно интелигентен, за да го направиш и сам.

Голямата грешка на всички нас е че виждаме всичко в два цвята и постоянно се делим на сини-червени, седесари-бесепари, комунисти-капиталисти, чорбари-говеда. Не можем да излезем от тясното си мислене и не можем да погледнем от неутрална гледна точка, мислейки за общото благо.
Аз започнах оттам че търся алтернативата. И капитализмът, и социализмът имат своите силни и слаби страни. Въпросът е да съчетаем силните страни и на двете. Затова, моето предложение е да бъдат съчетани частната собственост с конкурентна на нея и силна държавна. Да има планови моменти в икономиката, да има многопартийност, пълна свобода на словото, а тази политика спрямо корпорациите за която говоря има за цел формирането на средната класа, която всички ние сме съгласни че трябва да преобладава. И вече след като се формира този гръбнак да се редуват лявото и дясното, за което веднага ще ме подкрепят всички учили икономика. ;)
А относно тези работари за които говориш, не съм живял през тези години, не свързвам комунистическия строй с тези хора, но така както ги описваш тези хора днес също са широко разпространени и се наричат връзкари. ;) Според мен обаче е справедливо и редно примерно работодателите чрез по-големия данък печалба да поемат здравното осигуряване и разходите за образование на всички социално-слаби, деца на безработни родители и т.н.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Мнениеот futbolqga » 24 юли 2012 19:57

doktora25 написа:
futbolqga написа:Приятелю, ти май не усещаш как това, което си написал, бавно клони към комунизъм.Каква гражданска инициатива смяташ, че ще има, ако простите работари започнат да получават повече, а работодателите биват орязвани?То всеки ще иска да си остане просто работарче, а това ще принуди държавата да продължава да разширява исканите от теб държавни инвестиции за да държи икономиката стабилна (съответно ще се увеличи и намесата на държавата на пазара), което от своя страна води до намаляване на частната собственост, което от своя страна води до ... няма да продължавам реда на мисли, струва ми се, че си достатъчно интелигентен, за да го направиш и сам.

А относно тези работари за които говориш, не съм живял през тези години, не свързвам комунистическия строй с тези хора, но така както ги описваш тези хора днес също са широко разпространени и се наричат връзкари. ;) Според мен обаче е справедливо и редно примерно работодателите чрез по-големия данък печалба да поемат здравното осигуряване и разходите за образование на всички социално-слаби, деца на безработни родители и т.н.

Виж, ти принципно си изключително прав, но разбери едно - мисленето ти е утопично.Специално в милата ни родна действителност ако един се опита да направи нещо, то десетима ще се опитат да върнат старият ред.

Говориш за връзкари - знаеш ли кои са тези, които имат тези връзки?Именно комунистите, които притежаваха солидна част от капитала на българският пазар преди и след прехода, да не говорим, че пак комунисти осъществиха и голяма част от приватизацията, така че не се съмнявай къде са отишли големите и печеливши предприятия - пак в техни ръце.Така в България продължава да си съществува тази закоравяла и трудно отстранима система - просто много хора имат изгода нещата да си останат както са в момента и за това няма как тя да се промени.Просто виж правосъдната ни система и не е нужен друг коментар...

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 24 юли 2012 22:25

futbolqga написа:Виж, ти принципно си изключително прав, но разбери едно - мисленето ти е утопично.Специално в милата ни родна действителност ако един се опита да направи нещо, то десетима ще се опитат да върнат старият ред.

Говориш за връзкари - знаеш ли кои са тези, които имат тези връзки?Именно комунистите, които притежаваха солидна част от капитала на българският пазар преди и след прехода, да не говорим, че пак комунисти осъществиха и голяма част от приватизацията, така че не се съмнявай къде са отишли големите и печеливши предприятия - пак в техни ръце.Така в България продължава да си съществува тази закоравяла и трудно отстранима система - просто много хора имат изгода нещата да си останат както са в момента и за това няма как тя да се промени.Просто виж правосъдната ни система и не е нужен друг коментар...

Съгласен съм с всичко казано от теб, само ще ти кажа кое не ми харесва. Макар да осъзнаваш че всички наши политици произлизат от едно място (те действително всички са комунисти) мисля че ти на подсъзнателно равнище си представяш света в два цвята и когато дойдат избори и на балотаж са БСП и някоя друга партия съм сигурен, че ти както и много други форумници тук ще гласувате автоматично за другата партия без да се замислите кое е по-малкото зло. Едно че по този начин на власт могат да дойдат много опасни хора, второ, всички нови партии от пребоядисани комунисти постоянно ще трупат дивиденти ако се представят за "център-дясно" както става и сега и трето, ако дойде някоя нова партия и обяви в програмата си това, което аз предложих, повечето от вас няма да я продкрепят, защото тя няма как да не нарече тези идеи леви. Там е проблемът.
Аз не казвам че моите идеи са най-добрата алтернатива. Много бих се радвал на критика, а ако някой измисли пък съвсем различна алтернатива на капитализма и комунизма, още по-добре. Но наистина трябва да излезем от еднопосочното и черно-бялото (червено-синьото) мислене поне в политиката. Нека свързваме синия цвят с Левски, с победата, с очите на някое симпатично девойче. Червения цвят с борбеността, сърцатата игра, с някои отбори които подкрепяме, но нека не ги прехвърляме в политиката.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 24 юли 2012 22:39

Тия дето си мислите, че обиждате някой с думата комунист се лъжете жестоко! Най-много вашите дядовци и баби да се въртят в гроба!
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 25 юли 2012 01:29

W84me написа:Тия дето си мислите, че обиждате някой с думата комунист се лъжете жестоко! Най-много вашите дядовци и баби да се въртят в гроба!

Едно голямо БРАВО!!!
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Мнениеот futbolqga » 25 юли 2012 09:40

W84me написа:Тия дето си мислите, че обиждате някой с думата комунист се лъжете жестоко! Най-много вашите дядовци и баби да се въртят в гроба!

За твоя жалост моите НИКОГА не са били такива и за това са си изпатили достатъчно от недъгавите комунистически изроди.

И ти внимавай кой наричаш комунист, защото да - това е обида, а аз лично нямам намерение да позволявам на разни лайнари по форумите да обиждат моите прародители.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 25 юли 2012 10:46

doktora25 написа:Според мен обаче е справедливо и редно примерно работодателите чрез по-големия данък печалба да поемат здравното осигуряване и разходите за образование на всички социално-слаби, деца на безработни родители и т.н.

Така написано излиза,че работодателите и бизнеса,освен че ти дават хляба и осигуряват работа на теб и твоето семейство,трябва да издържат и циганите ;) Защото 90% от циганите отговарят на описаното от теб 8-) Това ми прилича на бягане от отговорност и на чиста проба дискриминация :roll: А и не виждам кое му е справедливото :? Не мога да разбера защо искаш да взимаш толкова пари колкото работодателя си.И ти работиш и той работи.Защо него да го облагат повече от теб :? Защото печели повече пари ли??? Ами може да прави пари,прави ги!!! Прави и ти.Никой не те спира ;) Не е ли по-добре вместо данъците на работодателите,да се вдигнат заплатите на работниците 8-) Държавата пак ще събира повече пари и то без да утежняват положението на бизнеса и хората,на които се крепи икономиката ;) И проблема при нас не е в ниските данъци за работодателите,а в големите разходи по хората,които работят в държавната администрация и на държавна работа :!: Съкращават се тези разходи и ще има досатъчно пари и за образование и за здравеопазване 8-) А това е точно обратното на това,което ти искаш и ефектът е много по-осезаем.Ако някъде трябва да има равенство,това е пред законите в тази държава.За съжаление при нас не е така.Има една недосегаема клика от бивши номенклатури и настоящи олигарси,като прибавиш към тях и циганите,положението става нетърпимо!!!

П.П. За да не бъда голословен,ще ти дам като пример Гърция.Да,може да се води капиталистическа държава,ама само на хартия.В нея над 40% от населението работи в държавния сектор!Е,резултатите са на лице.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Свободна зона”