Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Drunken_Master
- Контакти:
Re: Тема за политика - България
И що пък летището, да не се казва "Васил Левски"? Какво лошо има в това?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Защо да не се казва Аспарух?
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
-
THE G.A.M.E
Не може, все пак сме "славяни", нека не обиждаме и засягаме другите братя "славяни".pomiqrat написа:Защо да не се казва Аспарух?
Един коментар от строителния форум по темата:
Вчера спорих с някой познати и те мислеха, че не уважавам нашите велики личности. Но истината е съвсем друга. Ако погледнем имената на летищата около София може да видим - Атина - Венизелос, Белград - Тесла, Букурещ - Коанда и тн.
Наистина вече, управляващите нямат грам визия или мотивация за нещо смислено, и това си личи от километри. Идеално беше ако се сменя името да бъде "Летище Цар Симеон Велики" - правещо препратка към едно златно време когато България е била Империя и може да напомня на всеки преминаващ от тук.
Други хора дадоха за идея и "Летище Димитър Списаревски" което също не е лошо, но за мен това как се възприемаш и това което подаваш като сигнал е това което определя и какъв ще си. Едното подава сигнал за България като Империя, другото за България в тъмни времена и наш герой и мъченик който е бил предаден и оставен сам да се бори срещу игото. Не знам
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
THE G.A.M.E написа:Не може, все пак сме "славяни", нека не обиждаме и засягаме другите братя "славяни".pomiqrat написа:Защо да не се казва Аспарух?
Нямаме братя славяни. Има народи, на които сме дарили книжнина.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
Dust написа:Един коментар от строителния форум по темата:Вчера спорих с някой познати и те мислеха, че не уважавам нашите велики личности. Но истината е съвсем друга. Ако погледнем имената на летищата около София може да видим - Атина - Венизелос, Белград - Тесла, Букурещ - Коанда и тн.
Наистина вече, управляващите нямат грам визия или мотивация за нещо смислено, и това си личи от километри. Идеално беше ако се сменя името да бъде "Летище Цар Симеон Велики" - правещо препратка към едно златно време когато България е била Империя и може да напомня на всеки преминаващ от тук.
Други хора дадоха за идея и "Летище Димитър Списаревски" което също не е лошо, но за мен това как се възприемаш и това което подаваш като сигнал е това което определя и какъв ще си. Едното подава сигнал за България като Империя, другото за България в тъмни времена и наш герой и мъченик който е бил предаден и оставен сам да се бори срещу игото. Не знам
Разбирам да има повече от едно летище в София, че да има нужда от наименование. Ама то няма.
Шопите да си кръстят и ТЕЦ-София. Да речем - Черна дупка.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Thsmith написа:Не съм му фен, както и не съм съгласен с него в това отношение. Това обаче по никой начин не променя факта, че беше най-интелигентния ни президент и единствения който е постигнал нещо в живота. Изобщо няма как да става и сравнение с този паразит, който цял живот е лежал по казармите и няма акъл за нещо повече от това да оноди секретарката си в казармата :lol:
Плевнелиев..най- интелигентния..Брат..той две изречения не свързваше. За политика и нормално поведение на президент...дума не може да става.Ти как го хареса..Без думи съм..
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България
Затова, по-скоро не трябваше да се преименува летището, защото не може да се избере една личност. Има всички доводи и да е Аспарух, Кубрат, Тервел, Крум, Списаревски, Христо Ботев, Самуил, Симеон Велики и т.н. и т.н.
А можеше и летище Дуло да го кръстят.
Поне да бяха избрали някакъв славен за България период.
Eminem написа:Затова, по-скоро не трябваше да се преименува летището, защото не може да се избере една личност. Има всички доводи и да е Аспарух, Кубрат, Тервел, Крум, Списаревски, Христо Ботев, Самуил, Симеон Велики и т.н. и т.н.
За мен дадено нещо трябва да бъде кръстено на личност, която е свързана с дейността на същото.
Имаме първата жена пилот в света. Имаме авиоинженер дал А-Б на авиацията.
Избиране името на Апостола за мен е популизъм.
Последна промяна от Dust на 18 фев 2025 19:55, променено общо 1 път.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
Избиране името на Апостола за мен е популизъм.
Такова си е.