ReBorn1982 написа:Soulen написа:Drunken_Master написа:Казах, че САЩ нямат обща граница с Югославия... Абе, никаква работа нямаха там, каквото и да си говорим. :)
Това е военна операция на НАТО. Дали са имали или нямали работа е друг въпрос. Факт е, че много по-малко хора умряха, отколкото ако бяха седяли безучастно. Аз съм последния човек, който ще жали шиптърите, но от една страна имаме 1000 жертви, от друга плановете на Милошевич за етническо прочистване на над 1 милион души без да броим евентуалните сръбски жертви в процеса на войната.
Никога не е имало планове за етническо прочистване. И до ден-днешен няма нито едно доказателство в подкрепа на тази поредна американска лъжа. Фактите са, че шиптърите започнаха тази война, не Милошевич.
Не бе, как ще е имало. Сигурен съм, че нямаше да се получи втора Босна, щото сърбите не действат така всеки път още от времето, когато са взели Македония и Западните покрайнини. Българите от хубаво са бягали и в никакъв случай цели села не са били заличавани след Балканската война и по време на войната в Босна. Изобщо не ми ги защитавай тея. Каквито са шиптърите, същите са и сърбите.