vvessel написа:Как ти се струва?
Струва ми се, че трябва да разграничиш критиките си за финансовите мерки от критиките си за предотвратяване на зараза.
Взетите мерки за обезщетения може и да не са добри. Може да си прав конкретно за обезщетенията, но това няма нищо общо с мерките за спиране на зараза.
metodito написа:Пак казвам: през 2009 нямаше нищо подобно у нас. ЗАСЕГА, цифрите са много далеч. Срещнах цифрата 10 (на друго място 40) за починалите в България от свински грип през 2009 (оня Хинов и неговите 4000 трябва да му бъде дирена съдебна отговорност). Това е вирус и всеки вирус убива. Няма по-малко опасен вирус и повече опасен вирус, когато се отнася до един човек. Ами аз посочих цифрите. Смятай ги сам. И да слушам и чета вирусолози. Не пожарникари, паникьори, зъболекари и военни хирурзи. Спазвам всичко, което се изисква. Не знам кой е говорил за световен заговор. А че има манипулация - от медиите най-вече, отречи го щом искаш. За сега има преекспониране, всяване на страх и използване на темата от най-различни страни за собствени цели. Например от политици. Надявам се, че няма да го отречеш?
Добре, какво значи това 10 или 40 починали от свински грип през 2009-а? Тогава било ли е затворен ообществото, като сега или всички са щъкали насам-натам? Тези 10 или 40 за един месец ли са умрели или за 5 месеца, защото от коронавирус имаме 8 починали за около две седмици и половина. Не ми казвай, че тези 8 са били стари и с други болести, защото ще те питам тези 10 или 40, които са починали от свински грип били ли са стари и имали ли са съпътстващи болести. Виждаш ли колко пробойни има такова сравнение? При все, България в момента е една от страните, в които всичко протича сравнително спокойно. Ако искаш да сравняваме Коронавирус със Свински грип, вадиш данните на починалите от Свински грип за един месец в Европа и ги сравняваме с починалите от Коронавирус за един месец в Европа.
Вирусолозите, кото работят с Белия дом казват, че коронавирусът е по-заразен и по-смъртоносен от други вируси. САЩ ще изгуби трилиони долари заради изолацията и пак я прилагат, защото слушат лекарите. Другите страни също ще изгубят милиарди, защото слушат лекарите, които им казват, че вирусът е по-опасен от други.
Манипулации от медиите... не знам, не се сещам в момента за нещо такова. Последният месец почти не съм гледал телевизия, само последните 3-4 пресконференции на Тръмп. Дай пример и кажи каква е манипулацията.
Политиците винаги използват всичко за свои цели, но няма политик, който с лека ръка да затвори икономиката на страната си за няма нищо.