Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 09 фев 2015 12:19

sunscres92 написа:Да приемем, че това със златото е вярно, не мислиш ли, че ако е истина щеше да стане огромен скандал, все пак е въпрос за милиарди. Аз лично не съм видял ни що подобно, дори да е вярно, то всичко това би трвбвало да е е един умален мащаб.

Умален мащаб хм.. Китай получи кюлчета, които трябваше да са 600 тона злато. А не волфрам, както се оказа.
Немците искат над 3000 тона злато. Дотук са получили колкото и ти.
Мащаба не ми изглежда малък.

Защо не се вдига скандал? Защото новината (евентуално), че във Федералния резерв или няма злато или то е в пъти по-малко ще предизвика зверски трусове. Финансови, обществени, каквито искаш, поне до време дори ощетените биха предпочели да замълчат, тъй като и те ще бъдат засегнати. Все пак при липсата на тяхното злато една солидна гаранция за финансовата им стабилност, обезпечаване ще се окаже липсваща.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 09 фев 2015 12:36

Betchualeng Arnaikem написа:
sin4ec написа:
sunscres92 написа:
sin4ec написа:
sunscres92 написа:На базата на какви аргументи, правиш заключението, че САЩ е фалирала?

На базата на над 18 трилиона дълг. И на липсващото злато.

Темата с дълга е дъвкано дълго и дори и стана ясно, че просто САЩ няма как да фалира чрез този дълг.А дори да фалира ще повлече и Русия, както и целият свят. Това за златото, нямам никаква представа къде си го прочел, но не съм видял информация за него никъде.

Те ще повлекат много страни, това е факт. А за златото имаше и тук никак нелоша тема, не знам дали е активна. Но като цяло-хората си искат златото от САЩ, а го няма...и има фалшиви кюлчета. Има доста инфо из нета, разрови се защо не връщат германското злато, например...

Вместо злато раздават волфрам. Пак добре, че не раздават желязо.

Защо се използва именно волфрам?
Проблемът с правенето на качествено фалшиво злато е, че златото е много тежко. То е почти два пъти по-тежко от оловото и два и половина пъти по-тежко от стоманата.
Има и изключения. Първото е обедненият уран, който е по-евтин, ако сте държавно правителство, но трудно се намира от отделни лица. Освен това е радиоактивен и не става за фалшиво злато.
Второто изключение е волфрамът. Той е поне 40 пъти по-евтин от златото. И което е по-важно – има абсолютно същото тегло като златото до три места след запетайката. Основната разлика е, че има погрешния цвят и е много по-твърд от златото. Истинското злато е меко и може да бъде драскано с нокът.
Следователно волфрамът трябва да отговаря на цвета, твърдостта на повърхността, теглото, химическите и атомните свойства на златото. За да постигнете това можете да започнете с кюлче волфрам, което е по-тънко с 1/8 инч от размерите на златното кюлче, след това да му нанесете 1,16-инчов слой истинско злато върху него. Това кюлче ще има същото тегло и същия звук когато го чукнете, ще реагира „правилно“ химически и вероятно ще издържи рентгеновото флуоресцентно сканиране. Слоят злато е достатъчен да спре рентгеновите лъчи да не стигнат до волфрама. И само някой като китайците трябва да се сети да направи в него дупки, за да разбере какво има вътре.
Разбира се, има и още една разлика – производството на фалшиво кюлче е около 50 000 долара, докато истинското струва 400 000.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 09 фев 2015 12:43

fcb_bg написа:Второто изключение е волфрамът. Той е поне 40 пъти по-евтин от златото.

fcb_bg написа:производството на фалшиво кюлче е около 50 000 долара, докато истинското струва 400 000.

Тук разликата е 8 пъти, как точно производството на кюлче от волфрам ще направи разликата 5 пъти по-малка?
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 09 фев 2015 12:45

Лелеее, тукa пaк нaпрaвихте нa пух и прaх всичкaтa дипломaция с конспирaции... хaхaхa :)

Изглеждaт лошо нещaтa. Aко Русия не възпре бунтовниците, a СAЩ съответно въорaжи Киев, стaвa лошо. Ще имa предпостaвки зa войнa.

До моментa Меркел и Олaн се опитвaт дa договорят мир, зaщото знaят, че еднa войнa ще е пaгубнa.

Не ми се вярвa Обaмa в крaя нa мaндaтa си дa зaпочне войнa... aмa знaе ли човек.

Интересното е че Aнглия се дистaнцирaхa мaлко, в последно време.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 09 фев 2015 12:49

Serafim написа:Лелеее, тукa пaк нaпрaвихте нa пух и прaх всичкaтa дипломaция с конспирaции... хaхaхa :)

За някои хора тук няма тайни в света, знаят всичко и по всеки въпрос са първа и крайна инстанция. :lol: :lol: :lol: Истинско забавление е да им четеш всезнайщината.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 09 фев 2015 13:14

THE G.A.M.E написа:Гледах едно филмче за Зона 51 и там хората показаха МиГ 29.
Така че, руснаците да внимават на кого си продават самолетите. :lol:

Игра, ако е същото филмче, за което си мисля, това е МиГ-21-БИС.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 фев 2015 13:26

FLANKER написа:Игра, ако е същото филмче, за което си мисля, това е МиГ-21-БИС.

Не знам кое си гледал ти, но да, имаха и МиГ 21, както и едно СУ, но не успях да го гледам целият. :roll:

Не успях и да разбера от къде са се сдобили с тях... Предполагам, най-вероятно от Израел, които плениха подобни в арабо-израелският конфликт. :?
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 09 фев 2015 13:30

THE G.A.M.E написа:
FLANKER написа:Игра, ако е същото филмче, за което си мисля, това е МиГ-21-БИС.

Не знам кое си гледал ти, но да, имаха и МиГ 21, както и едно СУ, но не успях да го гледам целият. :roll:

Не успях и да разбера от къде са се сдобили с тях... Предполагам, най-вероятно от Израел, които плениха подобни в арабо-израелският конфликт. :?

Су-27, правилно.Украински пилот им го доставя, който след това получава политическо убежище.
За 29-ката, най - вероятно е така , братле- Израел.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 фев 2015 13:34

FLANKER написа:За 29-ката, най - вероятно е така , братле- Израел.

Каква им е политиката на руснаците относно продажбата на оръжия, и като цяло на самолети ? :roll:

Щото за Щатите знам, че трябва да минат 6 години от въоражение, което са използвали, и чак тогава започват да го продават на международният пазар.
В смисъл, мисля при правителството Костов искахме да купим една ескадрила Ф 18, ама онези отказаха именно с този мотив, че трябвало да минат няколко години.

Руснаците имат ли подобно правило ? :roll:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 09 фев 2015 13:43

THE G.A.M.E написа:
FLANKER написа:За 29-ката, най - вероятно е така , братле- Израел.

Каква им е политиката на руснаците относно продажбата на оръжия, и като цяло на самолети ? :roll:

Щото за Щатите знам, че трябва да минат 6 години от въоражение, което са използвали, и чак тогава започват да го продават на международният пазар.
В смисъл, мисля при правителството Костов искахме да купим една ескадрила Ф 18, ама онези отказаха именно с този мотив, че трябвало да минат няколко години.

Руснаците имат ли подобно правило ? :roll:

Виж, за това си нямам на представа.
Би трябвало в сайта на МО на РФ да има нещо. :roll:
Последна промяна от FLANKER на 09 фев 2015 13:44, променено общо 1 път.
Изображение

Върни се в “Свободна зона”